0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #240 -: Юли 26, 2008, 11:22:39 am »
Радвам се за тях :D  Да нацелува малкия фъстък по дупето от нас и дано скоро да минат коликите!

*
« Отговор #241 -: Юли 26, 2008, 12:15:00 pm »
Ммм да, такива контракции имах от 20-та седмица. И те не продължаваха минути, а часове. Спряха едва в 36-та седмица, когато спрях да пия магнерота и но-шпа.
Нищо страшно няма. Доста е неприятно, но се преживява. Повечко си полежавай и изпълнявай каквото ти каже лекаря.
Имах и 2 болезнени контракции. Те са като тези контракции, които усещаш + менструални болки. Тези са по-опасни.

*
« Отговор #242 -: Юли 26, 2008, 17:10:09 pm »
Аз като отида на преглед ще питам доки, ма сега като стана дума за менструални болки, честичко така ме боли гърба все едно ще ми идва. Дали е нормално това или е нещо не както трябва?
« Отговор #243 -: Юли 26, 2008, 18:47:51 pm »
Mary, често ми се случва да получавам тези болки като при ПМС и то не винаги е свързано с контракциите, но аз го отдавам на умората. Не продължават дълго и след почивка отшумяват. Контракции с по-силна болка не съм получавала (да чукам на дърво).
*
« Отговор #244 -: Юли 26, 2008, 19:19:40 pm »
ето един списък на който попаднах
http://www.momentofpeace.net/2008/baby_list
*
« Отговор #245 -: Юли 26, 2008, 19:49:22 pm »
Момичета някой чувал ли е за отпуска по бащинство-според който бащата има право на 15 дни отпуска от датата на раждане на детето.
Дали това е прието?
« Отговор #246 -: Юли 26, 2008, 21:38:04 pm »
18/06/2008 15:00

"Бащите ще могат да ползват до 15 дни платен отпуск след раждането на детето си, стана ясно на днешната среща на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Те обаче ще могат да се възползват от тази възможност само след като детето е изписано от болница.

Промените, внесени от Министерството на труда и социалната политика, целят включването на бащите в отглеждането на децата. Преди време зам.-председателят на БСК Дикран Тебеян каза, че бащите и сега могат да помагат, като си вземат неплатен или част от годишния платен отпуск."

Как човек да разбере какво имат предвид. И ние се зарадвахме на тази новина, но си мисля, че е за догодина. Дано да влезе в сила сега.

Да не говорим, че в интернет КТ не е актуализиран от ...не знам кога. И там няма нищо.
« Последна редакция: Юли 26, 2008, 22:01:16 pm от Бубе »
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #247 -: Юли 27, 2008, 19:16:45 pm »
Аз като отида на преглед ще питам доки, ма сега като стана дума за менструални болки, честичко така ме боли гърба все едно ще ми идва. Дали е нормално това или е нещо не както трябва?

Мисля че да, и мен ме болеше по този начин. Мери, стискай мъжлето, и чакам почерпката  :wink:.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #248 -: Юли 28, 2008, 15:38:42 pm »
Момичета цяла нощ не можах да мигна  :? тъкмо се онеса и ниско долу ме заболява и едновременно кръстът и коремът ми става камък направо 8O толкова силно до сега не е бивало да ме свива 8O та и така сега няколко пъти преди обяд и до сега 2-3 пъти май юнакът ще иска да излиза по рано или това е нормално!? :oops: Може да звучи тъп въпроса но съм много объркана момичета не знам какво ме чака а и може за това така да се плаша! :oops: :?
« Отговор #249 -: Юли 28, 2008, 15:46:36 pm »
Вики,като ти гледам лентичката,никак не ти е рано.
След 37 седмица си в зелената зона - можеш да раждаш спокойно.
Консултирай се с лекаря си - ако прецени,че ти е рано по някакво съображение-може да ти увеличи дозата магнерот.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

*
« Отговор #250 -: Юли 28, 2008, 16:00:28 pm »
Момичета цяла нощ не можах да мигна  :? тъкмо се онеса и ниско долу ме заболява и едновременно кръстът и коремът ми става камък направо 8O толкова силно до сега не е бивало да ме свива 8O та и така сега няколко пъти преди обяд и до сега 2-3 пъти май юнакът ще иска да излиза по рано или това е нормално!? :oops: Може да звучи тъп въпроса но съм много объркана момичета не знам какво ме чака а и може за това така да се плаша! :oops: :?
Точно си е време за раждане.
Като започнат да стават и регулярни контракциите ще е време да тръгваш към АГ-то.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #251 -: Юли 28, 2008, 16:05:24 pm »
Точно си е време за раждане.
Като започнат да стават и регулярни контракциите ще е време да тръгваш към АГ-то.
така е :D,леко раждане Виктория  :D
*
« Отговор #252 -: Юли 28, 2008, 16:10:54 pm »
Леко раждане и от ман Виктория и ще чакаме да се похвалиш с новината за твоя юнак!
« Отговор #253 -: Юли 28, 2008, 16:40:13 pm »
Благодаря на всички за отговорите!
Ще говоря с доки и ще видим какво ще каже...
Занемарила съм всякаква обществена и домашна дейност, в работата седя в едно кресло цялото с възглавници и ходя само до 00  :lol:
Успех на всички.
Леко раждане на Вики и всички на които скоро ще им дойде реда!
« Отговор #254 -: Юли 28, 2008, 17:04:16 pm »
Благодаря ви  за подкрепата момичета сега се опитвам да се свържа с док. ама ако продължава май ще тичкам към АГ-то........ :wink:
mpia регулярни контракции  колко на често трябва да са? :oops:оф много се шашардисах вече само за това мисля и направо съм се рзтреперила! :?
Благодаря на всички за пожеланията много ви обичам дано всичко е добре и мине по вода утре ако ме няма да знаете каде съм  :lol: аз ще пиша непременно прегръщам ви!
*
« Отговор #255 -: Юли 28, 2008, 17:19:27 pm »
АГ-то близко ли е до вас :wink:

Регулярните контракции са на еднакъв интервал.
Започнат ли да се повтарят през 7-8 мин. и да са болезнени може да тръгваш.
Също ако ти се пукне Околоплодния мехур и нямаш котракции,ако получиш някакво кървене пак трябва да отидеш в родилното отеление.
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #256 -: Юли 28, 2008, 17:22:21 pm »
Вики, леко раждане! Всичко ще е наред! Стискам палци и те чакаме с прекрасни новини!
*
« Отговор #257 -: Юли 28, 2008, 17:23:17 pm »
Вики,  :crossfingers:
и запази спокойствие, всичко ще е наред. май в момента доста момичета тук се вълнуват заедно с теб.
ако моментът е дошъл - леко раждане!!!
« Отговор #258 -: Юли 28, 2008, 17:32:03 pm »
До болницата сме близо ама за сега  си  оставаме вкъщи контракциите са ми ту на 30мин. ту 1ч.,и на повечедори имаме време! :lol:
Благодаря ви и ви прегръщам всички  :bighug: Обичам ви и ще ви пиша!
« Отговор #259 -: Юли 28, 2008, 17:46:46 pm »
Вики, :crossfingers: :crossfingers: всичко да мине добре и по-най лекия начин!

Успех!