0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

за сбогом
« -: Юли 16, 2008, 09:48:16 am »
За добро или лошо вече проблемите ми със забременяването вече нямат значение..
Мъжът ми иска развод,след 6 г връзка и 4 г брак ако това изобщо има някакво значение.
Преди два дена преживях неуспешно инсе,болката беше огромна и решихме да подадем документи за осиновяване.
Скарахме се за глупост и той реши че не може да търпи моят егоизъм,омръзнало му било да прави компромиси и толкова.
Егоизъм било да искам дете,след като той е стерилен и аз не трябвало да имам.
Егоизъм било да искам да прекарвам времето си с него и да излизаме заедно почивните дни.
Изглеждаще щастлив с мен,с часове е стоял до мен пред поредния кабинет,нямаше никака причина да стане така.
Сега иска бърз развод,да си събера багажа и да се махам.
Няма къде да живея,нямам почти никакви пари.
Не иска да говорим,каквото и да кажа нямало значение.
Какво да правя ,как да продължа,обичам го ужасно много...
*
Re: за сбогом
« Отговор #1 -: Юли 16, 2008, 10:26:44 am »
Егоизъм било да искам дете,след като той е стерилен и аз не трябвало да имам.
Аз само ей за това бих си стегнала багажа!!!

Знам, че сега всичко изглежда страшно и си объркана! Но ще се справиш! Вземи се в ръце и помисли за себе си!

*
« Отговор #2 -: Юли 16, 2008, 10:40:27 am »
gubkata11 това е ужасно!!!Съжалявам за всичко това,което ти се е струпало наведнъж.Трябва да бъдеш силна и да вярваш в себе си.Помисли какво ще правиш от тук нататък!Ще се справиш!!!
 :bighug: :bighug: :bighug:
« Отговор #3 -: Юли 16, 2008, 10:52:29 am »
 :bighug:

« Отговор #4 -: Юли 16, 2008, 10:53:02 am »
Скарахме се за глупост .....
Изглеждаще щастлив с мен,......
Сега иска бърз развод,да си събера багажа и да се махам.
......

Задържана дълго болка в него е избухнала , неочаквано за теб...
Повечето проблеми идват от липса на открит диалог.
Сега той е на принципа - атаката е най-добрата защита.
А борбата за дете никак  не е лека. :(
Колкото и драматично да изглеждат нещата , дай време , време за него и за теб , време да оцените и обмислите бъдещето си.
Една временна раздяла , ще бъде най-добрия съветник.
Цели 6 години сте заедно , кризите понякога са драстични , но не бързай с изводите.
Рано е!
Желая ти най-доброто за теб , да се случи!
« Отговор #5 -: Юли 16, 2008, 10:55:47 am »
 Може би мъжът ти все още е афектиран от неуспеха и не осъзнава това , което ти е наговорил.Понякога в яда си и безсилието си човек казва неща , за които после горещо съжалява.Поговорете сериозно , но след като се успокоите и двамата.Все пак сте се скарали за глупост, нали! Той как е стерилен като сте правили инсе? С донор ли? Работиш ли?
 Съжалявам , че ти се е струпало толкова наведнъж ! Не се отчайвай !
*
« Отговор #6 -: Юли 16, 2008, 10:56:35 am »
Чакай, чакай!
Я спокойно! Остави нещата ден два да престоят. Човек не се развежда за два дни. Приеми, че на него, както и на теб, просто му е дошло в повече. Неуспехът ви е наранил както теб, така и него. Дай му време
В очакване ....
« Отговор #7 -: Юли 16, 2008, 11:03:35 am »
Преди 3 г като излезе нулевата спермограма той плака и каза ако искам да си тръгна,но аз останах защото наистина го обичам и мислех че е идеалния мъж за мен.
Настина тези години бяха трудни-лишения ,чакане по кабинети,често изпадах в депресия ,но заедно говорехме,подкрепяхме се и винаги си казвахме че ще преодолеем всичко.
Но от този човек няма следа,новия ми мъж не иска и дума да чуе повече,и многоо държи да ме изони без пари и без нищо на улицата.
Знае че с София нямам близки и няма къде да отида и май му доставя удоволствие като знае какво ме чака.
*
« Отговор #8 -: Юли 16, 2008, 11:13:16 am »
Незнам... отстрани много лесно се дават съвети. Мисля че подсъзнателно той ти отмъщава за собствената си стерилност. Детско е, но мисля, че е преодолимо.
В очакване ....
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #9 -: Юли 16, 2008, 11:16:59 am »
Незнам... отстрани много лесно се дават съвети. Мисля че подсъзнателно той ти отмъщава за собствената си стерилност. Детско е, но мисля, че е преодолимо.

и на мен ми су струва така. как му викаха по филмите - пасивно-агресивно отреагиране на болката...

този афект ще премине, как да се развива връзката ще решите на трезва глава, но докато мъжът ти "изтрезнее", не допускай да те малтретира душевно и физически със закани за изгонване на улицата. разводи за 2 дни законът не предвижда - именно заради състоянията на афект.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #10 -: Юли 16, 2008, 11:38:18 am »
Лошото е че не знам как ще живея с него,до вчера заспивахме прегърнати,всичко правехме заедно,а за един миг имам враг до себе си ,който не изпитва никакво съчувствие или жалост.
Все едно живея в някъв кошмар,който ще става все по-лош.
А това че ми отмъщава за стерилитета си- не вярвам да е така-той го преживя много бързо,даже се подиграва със мъжете който страдат че имат проблеми,казва че смисъла на живота му е работата,а пък като толкова искам дете ще ми помага все пак.
А сега излезе че всичко съм правела защото съм егоистка...аз мислех че се боря за нас двамата и за него за да бъде баща макар и не генетичен.
« Отговор #11 -: Юли 16, 2008, 12:49:09 pm »
Миличка,предполагам,че в някои семейства се получава след дълги неуспехи..единият да "отключи" така да се каже задържаните си емоции и да иска да се отърси от тези проблеми...а в нашите случаи единственият начин да се отърсиш от проблемите е да спреш временно да мислиш за тях,да ходиш по лекари и т.н. ...може да е някакво врменно състояние на афект у мъжът ти..познавам доста семейства,които са се разделяли временно с думи за развод,но като останат няколко дни или седмици отделени..и се вразумяват!Трудно е да се дават наистина съвети,защото всеки човек е различен и всяко семейство също..и само те двамата знаят как да постъпят..!аз може би,бих се опитала пак да поговорим,без да го насилвам за нищо..вероятно бих оставила няколко месеца да не се говори за бебе,за да му дам време да си отдъхне от всички тези разочарования..миличка прегръщам те силно..ДАНО се оправят нещата...,толкова много изстрада последните месеци :(
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
« Отговор #12 -: Юли 16, 2008, 13:56:15 pm »
...но докато мъжът ти "изтрезнее", не допускай да те малтретира душевно и физически със закани за изгонване на улицата. разводи за 2 дни законът не предвижда - именно заради състоянията на афект.

Подкрепям!
Виждам, че си много объркана, наистина звучи много объркващо... :? Това, че бързо си е преодолял проблема, може да е само привидно (дори той да си вярва...)
Изключително неприятна ситуация, кураж и дано нещата се подредят бързо!

Прегръдка от мен!
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #13 -: Юли 16, 2008, 14:39:43 pm »
Благодаря на всички,вече се чувствам по-добре,мисля да го оставя сам няколко дни да поразмисли.
Но каквото и да стане,колкото и да е трудно,може би това е моят нов шанс за нормално семейство и деца.
*
« Отговор #14 -: Юли 16, 2008, 14:51:59 pm »
здравей!

И ние дълго време чакахме дете или така ми се стори поне след едно загубено бебе. След като направихме спермограма и се установи, че не е много добра, мъжът ми реагира много странно. Не говореше няколко дни. Никога не бях го виждала такъв. За щастие точно тези неща отключиха при нас нещо и същия месец забременях. Мъжете много по-трудно преодоляват трудностите и са много по-слаби от нас. Може би това е спонтанна и необмислена реакция от негова страна. Направи си равносметка - дали го обичаш или те е страх от това, че ще се чувстваш безпомощна, ако останеш сама.
« Отговор #15 -: Юли 16, 2008, 15:52:57 pm »
"Направи си равносметка - дали го обичаш или те е страх от това, че ще се чувстваш безпомощна, ако останеш сама."
Напълно съм съгласна :wink:
*
« Отговор #16 -: Юли 16, 2008, 16:19:02 pm »
Миличка, времето най-добре ще покаже, аз смятам, че е нещо временно, остави го за известно време сам, така е най-добре.
Успех и късмет ти желая!
*
« Отговор #17 -: Юли 16, 2008, 16:24:14 pm »
Лошото е че не знам как ще живея с него,до вчера заспивахме прегърнати,всичко правехме заедно,а за един миг имам враг до себе си ,който не изпитва никакво съчувствие или жалост.
Мила, честно казано в такива случаи блокирам и не ставам за съвети... (а и по принцип не си падам по дането им)...
И ние сме имали моменти, в които единият спи на единия край на спалнята, другият - на другия край, разминавали сме се у дома като непознати. От това че съм била засегната съм преспивала в друга стая, дори си имам една прекарана нощ ревейки на балкона (добре че никой не знае, и добре че беше лято)... Вярно, проблемът не беше тогава толкова сериозен като при вас за бебе, но въпросът за раздяла беше на дневен ред... и аз нямаше къде да отида... и моят е един като го настъпи нещо става направо коравосърдечен, безмилостен и...

Пожелавам ти да бъдеш силна, опитай се да се разсееш малко, колкото и трудно да е сега, говори, говори, това помага... Ситуацията трябва малко да се поуталожи, опитай се да не влизаш в спорове, кавги, пререкания, само ще навреди, ако тръгне нещо да те хока по-добре просто го отмини, излез... Като се успокоите - пожелавам ви го - поговорете, но задължително трябва да е минало малко време.

Надявам се, че скоро отново ще сте отново прегърнати и в ръцете ти ще е същият човек, когото обичаш! Всички имаме лоши моменти...
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #18 -: Юли 16, 2008, 18:01:01 pm »
Съжелявям dubkata 11 че това ти се случва съвет е трудно човек да даде отстрани защото като не ти е в къщата никой не може да прецени но въпреки всичко мисля че трябва да си дадете време а пък и раздяла да има може и да е за хубаво ако нещата не вървят след известно време може да срещнеш човек да си имате детенце и нещата да се наредят не се отчайвай гледай напред ще се справиш с проблема.А пък и във всяко семейство има понякога сериозни скандали при които си мислиш това е краят но се оказва след няколко дни че нещата утихват.Понеже имаш дълбоки чувства към този мъж ти пожелавам да се успокоите и след два три дни да ни пишеш че всичко е наред и че се обичате повече от всякога.
*

Dragica

• 499
  • Няма невъзможни неща
« Отговор #19 -: Юли 21, 2008, 15:19:31 pm »
Gubkata11 не се отчайвай. Много често при двойки с такъв проблем стават подобни конфликти и скандали. Сигурна съм,че много изживяват тези моменти,но....вече ако наистина се обичате след време ще го превъзмогнете.Ако ли не.....значи не сте един за друг.Нещо такова исках да напиша.......едва ли ще ти е в помощ,но.....успех каквото и да решиш.