....
И аз незнам да почвам ли...и ако почвам точно КАК да го направя...
Запознахме се декември 1998ма година, 22ри.Беше си любов от пръв поглед.Имаше най-хубавите сини очи, които бях виждала...мина се не мина време и вече си пренасяше багажа у дома.Толкова щастливи, толкова влюбени...
Решихме, че единственото нещо, което ни липсва е бебе.И то го решихме след като ми закъсня застрашително и изпаднахме в паника, че може 'грешката' да е станала.Е, не беше станала...Но ние се замислихме, че май точно тази 'грешка' ни липсва...Но 'грешката' нещо не и се грешеше...През октомври 2001ва година се оженихме.Бях щастлива булка, сватбата ми беше приказна, с много приятели....Бебе нямаше, но ние знаехме, че ще дойде..беше си в реда на нещата просто, нищо че вече почти година не ставаше.
Започнахме с доктори, изследвания, лечения, процедури, операции...завъртя ни добре познатото на всички ви колело.
До 2005та година ходехме по доктори с ясната идея, че всичко ще се нареди.Но 2005та година нервите ми взеха да сдават багажа.Допълнително влияние оказваха и семейството на мъжа ми с 'невинни' подмятания... и започнаха едни нервни кризи, започнаха скандали за глупости.Всичко се наслагваше, наслагваше...Постепенно се отдръпнах от него.Усещах се как инстиктивно се дръпвам, когато посегнеше да ме прегърне, да ме целуне.Месеци не правехме секс..нямах желание.
Началото на тази година си дадох сметка, че това не може да продължава.Бях стигнала до там, че ме дразнеше дори присъствието му в стаята.Може би всеки минава от там..всяко семейство го минава, незнам....
Пролетта отидох в София и си отмених процедурата.Дадох си сметка, че ако сега без бебе сме на това положение, дойде ли съкровищетои почнат ли безсънните нощи, тогава вече нещата ще изригнат и ще стане много лошо.
Започнахме едно безсмислено съществуване.От една страна бях безкрайно спокойна.За пръв път от 2000та година не се разплаквах като се засегне темата 'бебе', не мислех, че това е най-важното нещо в живота ми, върнах се на старата ми работа.Успокоих се.Казах си-бебето ще чака!Моите нерви, моят живот е много по-важен в момента.Мислех, че отношенията с мъжа ми ще се оправят.Но уви.Напрежението остана...Не можехме да говорим нормално.Затова просто не го правехме.Единия на компа, другия пред телевизора и обратното.Вече бях сигурна, че ние няма да останем заедно...беше просто въпрос на време.Подмятах му го, той или излизаше от стаята, или сядаше да играе на компа.
Ще пропусна подробностите..и без това стана много дълго..
Преди час го изпратих окончателно.
Разплаках се на вратата...Той ми каза, че ако само поискам ще се върне при мен...
Казах му да тръгва...
Не съм спряла да плача...Като за начало си казхаме месец.Точно след месец, на 5 декември е рожденния ми де.Разбрахме се, че ще седнем и ще поговорим.И ще видим кое накъде е.Дали си липсваме, дали си струва да опитаме отначало...И на двамата ни трябва време...поне на мен ми трябва.Имам нужда да остана сама, да обмисля всичко, когато е далеч от мен.
Не искам никой да си мисли-тая хем я сърби, хем я боли....Не търся съчувствие..имах нужда да си излея душата...Много ми е мъчно.Незнам кое е по-добре.Дали след месец да се съберем отново, макар да рискувам да попаднем отново в този водовъртеж, или да се разделим окончателно и всеки да започне своя нов живот!
Знам, че ще ми мине..нужно е време....Няма да сме първите, няма да сме и последните..