0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 29
« Отговор #40 -: Юли 30, 2008, 16:14:36 pm »
Честита нова тема!!! Да се пълни с нови мами и само с положитлени емоции!!! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Момичета, някоя може ли да ми каже колко пъти се пускат изследвания за ПКК и урина от ЖК? защото моята гинка миналия месец ми пусна (т.е. в 5 месец), чудя се дали и този ще ми пусне или трябва да ходя до джипито за направление? искам да си следя хемоглобина, зашото майка ми е с желязодефицитна анемия, та за това ми е питането...а Вики днес нещо липсва, надявам се в най-скоро време да се включи с добри новини  :D
аз съм на преглед на 02.08 в "Малинов", от 16ч - ако има някой горе долу за тогава ще ми бъде много приятно да се видим и запознаем  :D
лек и успешен ден желая на всички ви!!!
*
« Отговор #41 -: Юли 30, 2008, 16:21:52 pm »
По ЗК май имат право да дават направление за ПКК-при регистриране на бременноста, в 5,8 и 9 месец.
« Отговор #42 -: Юли 30, 2008, 16:28:24 pm »
Честита нова тема!!! Да се пълни с нови мами и само с положитлени емоции!!! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Момичета, някоя може ли да ми каже колко пъти се пускат изследвания за ПКК и урина от ЖК? защото моята гинка миналия месец ми пусна (т.е. в 5 месец), чудя се дали и този ще ми пусне или трябва да ходя до джипито за направление? искам да си следя хемоглобина, зашото майка ми е с желязодефицитна анемия, та за това ми е питането...а Вики днес нещо липсва, надявам се в най-скоро време да се включи с добри новини  :D
аз съм на преглед на 02.08 в "Малинов", от 16ч - ако има някой горе долу за тогава ще ми бъде много приятно да се видим и запознаем  :D
лек и успешен ден желая на всички ви!!!

http://www.nhif.bg/downloads/DiplianaEurofootball.pdf
Ако не се отваря, просто напиши в Гугъла  АЗ ЩЕ СТАВАМ МАЙКА и ще ти излезе брошурата.

Кръвна захар (глюкоза) и 7. Урина: уробилиноген, кетони (до VI л.м.)- Един път - в I триместър; по един път – в V, VІІІ и Х лунарен месец.

« Последна редакция: Юли 30, 2008, 16:48:15 pm от Бубе »
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #43 -: Юли 30, 2008, 19:37:22 pm »
Честита нова темичка! :D
Дай Боже много бързо да се препълни тази темичка с нови бременелки. :D
На всички бременеещи желая лека и безпроблемна бременност,на момичета които скоро им предстои финал,нека той да бъде лек  и успешен и да се родят живи и здрави рожбички! :D :D :D

Bove Бо, браво бе, това е прекрасна новина.Желая ти леко бременеене :D
*
« Отговор #44 -: Юли 30, 2008, 20:58:42 pm »
bo, чудесна новина! Дано на следващия преглед всичко да е наред с бебоците, без значение колко са - да са здравички! Успешна бременност ти желая!

« Отговор #45 -: Юли 30, 2008, 21:06:54 pm »
Сега разбрах от една позната че изследването е точно биохимичен скрининг.Порових се малко и разбрах какво е.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #46 -: Юли 30, 2008, 21:17:10 pm »
Bo, успех- дано всичко се развие както трябва
Момичета, има ли някоя от вас да е пускала БХС в Медикус Алфа. Интерисува ме след колко време ви пристигнаха резултатите, че не искам да звъня на доктора излишно да го притеснявам. И ако някой има скоро ходене към д-р Даскалов дали ще мога да замоля да ми вземе бланките с резултатите и да ми ги изпрати, че да ги занеса тука на гинеколожката, която ми води бременността  :oops:.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #47 -: Юли 30, 2008, 21:22:19 pm »
mini, аз ходих при него днес за последно преди раждането, но ако не намериш друг вариант мога да отида специално да ти взема резултатите и да ти ги изпратя. Иначе, БХС го правих в бодимед и се бави към 2 седмици, за медикус алфа незнам.
И да се похваля, бебка е добре и е вече 3277гр :D

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #48 -: Юли 30, 2008, 21:38:17 pm »
ааа, сакън
да разкарам бременна жена в 9 месец, няма да е тя
Мерси, Мая за любезното предложение
подготвяй се, че не остана, браво на голямата бебка
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #49 -: Юли 30, 2008, 21:50:55 pm »
ами аз по-готова от това едва ли ще стана :D

*
« Отговор #50 -: Юли 30, 2008, 22:03:42 pm »
Bo, честито много се радвам за теб!!! Лека и успешна бременност ти пожелавам и весело голямо семейство :)
*
« Отговор #51 -: Юли 31, 2008, 17:11:09 pm »
Честита нова тема!!!

BO Честито и добре дошла при нас. Лека бременност.

*
« Отговор #52 -: Юли 31, 2008, 17:18:30 pm »
Перде, аз съм от новите хашимотки, та затова се шашкам. още ми е нова материя :lol: Ама ще ми мине де.
Гане, някои може да ме анатемосат, но аз пък да ти кажа, че почнах много силно да се съмнявам в ролята на ТАТ и МАТ. Забременях спонтанно с ТАТ над 150 пъти  8O над нормата. Бих фраксипарин, пих аспирин протект и уж влязоха в норма. При последните изследвания пък в 6м МАТ почна да излиза извън норма, въпреки че биех фраксито. И чесно казано спрях да си пускам изследвания. Сестра ми пък в 5 месец, при все че биеше фраксипарин, МАТ и беше 100 пъти над нормата, а бременността й беше абсолютно нормална. Спря фраксито в 6, роди си живо и здраво бебе.

Според мен еутирокса е важен и ТСХ. Това не е призив да игнорираш лечението си, напротив. Просто ти казвам да не отдаваш толкова значение и по-добре почивай, вместо да пътуваш за изследваня на антитела с недотам доказана роля.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #53 -: Юли 31, 2008, 23:33:35 pm »
Бижу, моя МАТ е 120 при норма 34. Но не са ми назначили еутирокс и ми казаха, че ще се размина само със селена и аспирина. Иначе ТАТ и ТСХ са почти в норма, да не говорим, че на контролата ТСХ е паднало надолу. Не знам, просто искам да родя живо и здраво бебе. Каквото се изисква от мен - ще го правя. За почивката - почивам, иначе кървенето не спира и внимавам с пътуването.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #54 -: Август 01, 2008, 00:18:40 am »
При мен пък ТАТ, МАТ, ТСХ са ми в норма, но въпреки това Тодорова прецени, че трябва да пия по половин хапче от най-малката доза л-тироксин. Явно нещата са индивидуални. И така трябва да бъде де.
« Отговор #55 -: Август 02, 2008, 11:11:45 am »
Здравейте бремелинки скоро не съм писала,но ви чета от време на време.
Много се радвам за новите бремелинки и им желая лека бременост до края ,а тези който са на финала леко раждане и живи и здрави бебчета.
Аз да се похваля ще си имаме принцеска  :D,живот и здраве декември ще вързвам панделки.
Лек ден на всички!

за основаване на фонд за ин-витро - подпиши се и ти  http://www.bgpetition.com/asistirana-reproduktsia/index.html
*
« Отговор #56 -: Август 02, 2008, 16:43:45 pm »
Вики не е писала скоро, някой знае ли как е? Може вече да се гушкат с фъстъка :D

*
« Отговор #57 -: Август 02, 2008, 16:55:05 pm »
Вики не е писала скоро, някой знае ли как е? Може вече да се гушкат с фъстъка :D
Най-вероятно-ще я чакаме да се похвали :)
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #58 -: Август 02, 2008, 21:43:05 pm »
Най-вероятно-ще я чакаме да се похвали :)
и аз мисля така :D
« Отговор #59 -: Август 03, 2008, 14:02:39 pm »
Ето ме и мен ! :D
Честита ви нова тема и от нас  :D пожелавам на всички радостта която изпълни нашият дом и естествено много нови мами и леко раждане на всички !