0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Тема на бременните № 29
« Отговор #160 -: Август 12, 2008, 10:00:50 am »
Елма, Дианка :bighug:
Елма, ти си намерила наистина тактичен шеф! За жалост не са толкова тактични повечето хора около нас. :?
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #161 -: Август 12, 2008, 10:48:58 am »
Тя мойта шефка тайна неможе да пази, голяма клюкарка е.  :lol:  Хем и обясних какво става, а и небеше ясно дали ще се зъдържи бебето. Както и да важното е че всичко след тази случка потръгна, задържа се бебка и за сега нямам някакви проблеми.

« Отговор #162 -: Август 12, 2008, 12:12:45 pm »
Гане, :bighug:. Дано свитото ти сърчице скоро се отпусне и можеш да се насладиш на очакването!

Малина, аз пиех Магнерот 3х1, но от разсеяност и мързел :oops: съм го намалила на 2х1. Само когато злоупотребя с натоварването си отпускам по една допълнителна доза :D

Елма, де тоз късмет да попаднем на такива шефове. Аз съм орисана все с луди жени да се разправям :balk_132:
*
« Отговор #163 -: Август 12, 2008, 19:52:16 pm »
Бубе, elma, Ще почна магнерота след няколко дни по 3x1т, прочетох за страничните му действия и ако не ми понася ще го намаля до 2x1т.  Много ми се схващат нощем краката и ръцете лесно ми изтръпват, само малко да се подпра на някоя ръка и е изтръпнала. Иначе болките долу ниско на корема отшумяха от само себе си от 10 дни не ме е болял корема. Беше нещо като тежест този път.  :( Ще се пият лекарства.

« Отговор #164 -: Август 12, 2008, 21:21:16 pm »
Момичета, кога започват да мерят тонове на бебето?
А как се преценява колко е широк вътрешния таз, кой да очаквам да го преценява и кога?
Благодаря ти, Бени!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #165 -: Август 12, 2008, 21:38:51 pm »
Фреши, на мен със Стефания ми ги премериха като отидох да раждам  :lol:
за таза не мога да отговоря, мерили са ми само външния таз, май по тези мерки правят някакви преценки
даже на предната консултация гинеколога ми по ЗК ми мери отново таза, няколко мерки свали, въобще не зная защо
по въпроса със стволовите клетки- дарявам, стига да има на кой, аз нямам намерение да съхранявам, не могат все още да ме убедят в ползата им
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #166 -: Август 12, 2008, 21:41:27 pm »
Фреши, вчера на ЖК за първи път мерихме тонове.
За таза нямам представа кой и кога :?
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #167 -: Август 12, 2008, 21:48:08 pm »
Фреш, тоновете на бебето ако всичко е наред започват да се следят след началото на 9 мес. Ако не те прати наблюдаващия те лекар, можеш и сама да отидеш. Поне миналата година беше така в ТК. Имашше момичета, които дори от 8 мес. си ходеха. Ако си осигурена отиваш, казваш в администрацията, че си за мерене на тонове, дават ти талонче, което им е за статистика някаква или отчети и си чакаш. Една много симпатична доктор Царичкова мереше тогава. Не е задължително да раждаш в ТК, нито да имаш избран лекар. Процедурата трае около 20-25 мин. Обикновено влизат по две момичета, сутрин е най-добре да се ходи, максимално рано, когато отварят, че се понатрупват хора и се чака. Не е неприятно. Послената седмица от 9 мес. може и да те пратят през ден за мерене на тонове, а минеш ли термин - обезателно всеки ден.

Поздрави!  :D
« Отговор #168 -: Август 12, 2008, 21:54:29 pm »
Елма, и аз съм горе долу там, значи на следващата ЖК може би..
Нина, аз съм точно в ТК на ЖК, но в самия кабинет съм виждала да мерят тонове - нали това е дето слагат едно като колан около корема и излиза едно като екг? Иначе къде се мерят, ако се ходи на специално място?
Благодаря ти, Бени!

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #169 -: Август 12, 2008, 22:02:03 pm »
На какво специално място? Специално е  :wink: ако си ходиш на частно и там нямат уред за тонове, тогава те пращат обиковено в болници като ТК. Иначе аз като ходех Царичкова си имаше кабинет за преглед, с бюрото където пише и още една стая, където само тонове на бременни мерят. Кабинета е веднага в дясно като влезеш на 1 ет. Но може сега да има промени, може друг лекар да мери.

Ами щом в кабинета на лекаря ти мерят тоновете - няма проблем. Да, слагат ти едни колани на корема и се мерят тоновете на бебето, също се отчитат и контранции на матката. Разпечатва се една диаграма, да, като екг и се разчита/гледа.

:)
« Отговор #170 -: Август 12, 2008, 23:39:23 pm »
  Много ми се схващат нощем краката и ръцете лесно ми изтръпват, само малко да се подпра на някоя ръка и е изтръпнала. Иначе болките долу ниско на корема отшумяха от само себе си от 10 дни не ме е болял корема. Беше нещо като тежест този път.  :( Ще се пият лекарства.

'Спазми ІІІ триместър Възможна причина - недостатъчно калций. Болезнени съкращения на мускулите на прасците и стъпалата. Често се случва нощем, когато лежите с протегнат крак. Масажиране на схванатия прасец или стъпало Когато болката утихне се раздвижете малко за подобряване на кръвообращението. Лекарят може да ви предпише калций и витамин D.'
Изтръпването на ръцете също било свързано с бременността. При мен досега не се е случвало, но аз си хрупам калций, а и нали го пия този Магнерот..
*
« Отговор #171 -: Август 13, 2008, 05:15:54 am »
Аз също често през третия триместър имам крампи-май така се наричаха тези схващания. Даже и вчера сутринта се събудих, защото ми бяха изтръпнали и двата крака. Когато се оплаках на лекаря преди няколко месеца, той ми предписа Магнерот.

*

elma

• 1289
« Отговор #172 -: Август 13, 2008, 09:10:43 am »
Олеее, като чета какво всъщност е меренето на тоновете...колани, диаграми...моето май не е било такова :oops: Извинявам се, Фреши, че те заблудих така. Но понеже за първи път акушерката мери с някакъв уред, чухме пулс, наистина продължи дълго - може би 10-ина минути...но явно не е било това :oops: А и не беше в болница, никой не ме е пращал...просто на стандартната ЖК.
А ако не е било въпросното мерене на тонове, какво ли е било тогава, имате ли представа? Чухме много трудно пулса вероятно заради предната плацента и положението на бебиня. По всяка вероятност вече е застанала с гръбче към корема, поне така обясни акушерката.
*
« Отговор #173 -: Август 13, 2008, 09:14:27 am »
elma най-вероятно е същото-само сте чули детските сърдечни тонове, но без да правите запис.
*
« Отговор #174 -: Август 13, 2008, 09:15:48 am »
Спокойно, това са едни апарати наш набор :lol: И на мен в ЖК са ми мерили с това чудо. С него едно време, когато не е имало ехографи са проверявали състоянието на бебето и сега някъде още го използват.
Меренето на тонове, както и момичетата са казали става след влизане в 9-ти м.
Преди това няма смисъл, нали си ходите често на прегледи.
*

elma

• 1289
« Отговор #175 -: Август 13, 2008, 09:21:43 am »
И на мен в ЖК са ми мерили с това чудо. С него едно време, когато не е имало ехографи са проверявали състоянието на бебето и сега някъде още го използват.
Уреда наистина е много стар. Точно затова се осъмних да е меренето на тонове. А и в частните кабинети да го няма, да пращат в болницата...пък аз в местната поликлиника да се уредя така... :D
« Отговор #176 -: Август 13, 2008, 10:10:55 am »
Спокойно, това са едни апарати наш набор :lol: И на мен в ЖК са ми мерили с това чудо. С него едно време, когато не е имало ехографи са проверявали състоянието на бебето и сега някъде още го използват.
:D И аз се чудех, ама някъде из предишни коментари добих представа, че меренето на тоновете е нещо като да ти правят кардиограма. Тази джаджа наистина има допотопен вид-прилича ми на рол-он дезодорант :D. Ама върши работа-слушаме си пулса, а бебо отвръща с ритници на натиска.
« Отговор #177 -: Август 13, 2008, 11:04:15 am »
Здравейте,
на мен мерене и запис на тонове ми направиха за първи път в 28 г.с. и следващото мерене е в края на 32 г.с. Това мерене се прави наистина като екг, слага се колан на корема и си лежиш около 30 м., записват се и контракциите на матката. по това лекаря преценява дали матката е спокойна и на бебето дали му е комфортно. Не мисля, че това е излишно. Смятам, че тези записи ориентират лекарите още по-добре. И не навсякъде апаратите за двупотопни, напротив. Аз ходя в частна клиника и там в отделна стаичка (към самия АГ кабинет) си има достатъчно модерен такъв апарат и меренето го прави същата гинеколожка, която гледа н аехограф и при която ще раждам.
Фреши, аз лично те съветвам да си го правиш това и по-раничко, не чак в 9 месец. От много, глава не боли.
А за меренето на вътрешния таз - не знам точно кога се прави. Все още не са ми го мерили, но това също се прави от гинеколожката. При първата ми бременост си спомням, че ми мери с един такъв железен уред размерите на вътрешния таз, но вече съм забравила кога точно. Мисля беше някъде към 8-9 месец. Нали знаеш, че размерите на таза, също са един от показателите за раждане нормално или секцио.

Усмихнат ден на всички! :)     
*
« Отговор #178 -: Август 13, 2008, 11:08:17 am »
Цитат
При първата ми бременост си спомням, че ми мери с един такъв железен уред размерите на вътрешния таз, но вече съм забравила кога точно.
Това е тазомер и с него се мерят външните размери на таза.
*
« Отговор #179 -: Август 13, 2008, 11:08:32 am »
ама кой е казал, че апаратите за тонове са дОпотопни, говорим за съвсем други апарати :wink: