DivaRoza, удебелих онези думички от поста ти, тъй като взех отношение към тях, но нямаше как да ги извадя от контекста и да ги цитирам самостоятелно...
Извинявай, ако ти се е сторило като вмешателство! Права си, че по отношение на собствената си персона можеш да бъдеш и назидателна и иронична...
И аз като тебе смятам, че създавам мненията си сама, без да ги генерирам от чуждите
... освен това защитавам собствената си позиция, без да адвокатствам никому...
Да се обоснова...
...
Аз лично леко се засегнах от снизходителността ти, с която обясняваш, кое е ирационално и кого може да обърка то... Просто ми се щеше, да оставиш на мене сама да преценя, кои изказвания в темата са рационални и кои не... още повече, ако това се отнася до моята персона (и какво може да ми причинят тези изказвания)
...
Пък и ми се стори, че това, как "немайките" (използвам израза за по-лесно) нямат и частица идея за гамата от емоции на майките, може да е вярно, но... някак е написано в грешната тема... Не съобразих аргумента за душевното равновесие на "доста жени тук"... (Това са сериозни неща, които си написала... )
...Освен това не ми допадна, че с такъв лек замах си пишем за лицемерни хора и такива, които са прями и честни... Затова и направих реплика... Но!
И сега без да иронизирам - след като
Crow е споделила, че има нужда от думите ти, значи е било така, затова съжалявам за коментара си! Сериозно!
И въпреки това ми се иска, да мога да кажа:
Има хора, които не страдат от другите бременни и се радват на децата на роднини и приятели, без да са лицемери.
Има хора, които нямат нищо против чужди етноси, без да са лицемери.
Както
Crow е писала, всички сме много различни... и не сме само добри или само лоши... Но понякога наистина си мислим нещо хубаво, и не просто обличаме в красиви думи липсата на такова...
Това е мнението ми... може би леко излишно... Но нали който се е хванал на хорото, го играе докрай...
Може би темата вече наистина трябва да се раздели... та тя стана офтопик и на офтопика...
Може да се нарече: "Лицемерно или прямо"
Моля модераторите за извинение...
Нямам против и да изтриете коментарите ми, които не са по тази тема...
Желая ви лека вечер (по което и кътче на Света
)
Между другото,
DivaRoza,, в момента не съм на немска земя, а съм в България с цел осиновяване... Подробностите ще ги спестя...