0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (7 част)
« Отговор #180 -: Юли 08, 2009, 18:09:55 pm »
Здравейте, доктор Бърди! Само исках да Ви кажа, че Ани вече е добре, днес се претеглихме и се оказа, че за 5 дни е качила 200 грама. Така че засега явно няма да се налага да се дохранваме. Благодаря Ви за съветите.
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #181 -: Юли 08, 2009, 19:53:27 pm »
Чудесно... :)
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #182 -: Юли 09, 2009, 10:07:51 am »
Привет докторе.От 3 дни на дупето на сина ми се появиха две петна зачервени участъци със ситни пъпчици.За съжаление немога да приложа снимка.

*

Mnk

« Отговор #183 -: Юли 09, 2009, 15:38:46 pm »
Искам да попитам,колко дълго може да се дава Аптамил Ар? Синът ми много повръщаше
но спря преди около месец.След 10 дни ще стане на 4м.Нашата лекарка каза да го сменим
но детето пищи и се дере,отказва да яде.Взела съм Аптамил "имунофортис" да е на същата фирма,а и нали аптамилите са по-гъсти.Но резултат няма.Просто откозво да го
яде.С най-малката дупка на биберона е,какво мога да направя по въпроса? Страх ме е,че ако съм много настоятелна може да откаже млякото.

И още нещо. От 10-12дни започна да изхожда слуз /все едно сополи/после
обърна на раэтройство. Отложихме ваксината,изписаха ни Ентерол.Давам и БИО-ГАЯ но засега няма ефект.Етерол давам по 1 на ден,като го разделям на 2.
Колко дни мога да го давам,днес му е 2 ден?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #184 -: Юли 09, 2009, 16:24:43 pm »
"Нашата лекарка каза да го сменим но детето пищи и се дере,отказва да яде."
Кое? второто или?
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #185 -: Юли 09, 2009, 19:43:09 pm »
Да  :oops:явно съм го обяснила много объркано.Опитах да му дам но той го отказва.
След 2 опита,се предадох и му направих от Ар-а и си яде детето.

Въпреки,че е намалил яденето доста.Ядеше по 150мл.от както е направил 2м.и не е вдигал повече но се натдава добре по килограм,килограм и половина на месец.
Но явно от разстройството не му се яде :(
*

Birdie

• 11040
« Отговор #186 -: Юли 09, 2009, 20:01:05 pm »
Може да му давате спокойно АР млякото до 6-7-8 месец.
Тоест, до захранването.
Не е нужно сега да се сменят млеката, особено и ако детето е добре на АР мляко.

Не давайте илачите "Ентерол", "Гаиии" и т.н.
Оставете детето само на АМ (АР) както си е.
Уточнете на какво се дължи диарията, и съответно действайте.
Много от "евтините" АР млека дават диария, и това може да се балансира по известен начин.
Но може и да не е от АМ.
« Последна редакция: Юли 09, 2009, 20:11:12 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #187 -: Юли 09, 2009, 21:00:14 pm »
Здравейте Birdie,притеснена съм относно дъщеря си Александра. Те я на почти 11 мес., все още се кърмим. Повода за притесненията ми е, че отказва да яде зеленчуко/месно пюре. Всичко започна преди около 2 седмици, изкарахме някакъв вирус всички в къщи, но при нея беше най-тежко-повръщане (3-4 дни) и разстройство в продължение на 1 ден, без температура. Тогава имаше един ден през който не прие абсолютно никаква храна през деня освен кърмата, доколкото още имам и аз вечерта в притеснението си и дадох кисело мляко, от което тя хапна, но след това и него повърна. Но след това боледуване на обяд отказва пюре. Опитах различни марки, домашно, не ще и това си е, яде само кисело мляко. Опитах да стрия жълтък в млякото, но тя го отказа. Опитах да давам шише с АМ-отказа го, но тя от тримесечна го отказва.Яде само плодова каша следобед, ама днес и нея не яде. Уж беше почнала да яде попара-вече не я иска, замених с кус кус - яде го два дни и него вече не ще. Предлагах и каша за закуска -не иска.Не знам дали има отношение по въпроса, но да добавя, че от три седмици сме на почивка и сутрин ходим на плаж, т.е. доста е горещо при нас. За съжаление нямам възможност да я премеря дали наддава. Иначе изглежда добре, в настроение, започна да се изправя и да стъпва на цяло стъпало, което преди не правеше.Всичко изглежда наред освен храненето.Иска единствено да суче.Не знам дали не са и зъби. Имаме само два долни за сега.Чакам с нетърпение да поникне още някой за да видя дали проблемите с храненето ще отминат.Да си обобщя питането - опасно ли е (в смисъл на недостиг на витамини и минерали)този отказ на храна за дълъг период от време?
« Последна редакция: Юли 09, 2009, 21:07:48 pm от gabi32 »

*

Birdie

• 11040
« Отговор #188 -: Юли 09, 2009, 21:40:17 pm »
Не, не е опасно.
Опитайте се да давате не пасирана храна, тоест, не само пюрета и каши.
Може би иска по несмляна храна вече.

Прегледайте детето-изключете инфекции като причина за проблемите- уроинфекция, отит, например.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #189 -: Юли 10, 2009, 00:58:37 am »
Привет докторе!
С моята втора принцеса вече сме си в къщи. Вчера мина педиатърът ни и това което ми каза малко ме обърка. Храним се с Аптамил и ни каза, че да края на втората седмица трябва да изпива по 40мл. на хранене. Неонатоложката в болницата при изписването ни каза, че всеки ден увеличавам според дните на детето, т.е. както днес сме на 4 дни пием 40мл., утре 5 дни - 5 мл. и т.н. докато стигнем до 120мл.
Другото е за мазането след баня. Бях си приготвила мляко на Мустела за новородени, но и двете категорично ми казаха първият месец да мажа с преварен зехтин. И сега къде е истината?
 Надявам се да не се разписвам често в тази темичка /както и в другата, разбира се/, а само да попивам знанията, които споделяте с нас.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #190 -: Юли 10, 2009, 01:54:00 am »
Желая здраве за детенцето и по-малко притеснения (поводи за).

Не се маже с нищо-нито преварени зехтини, нито Мустела. Не е прието това от повече от 30 години.
Маже се само с "Пенатен" за под памперса. Или "Бочко"- чувал съм добри отзиви. С постоянство, на тънък слой.
Иначе обикновено детско шампоанче. Оставяте водата да попие и загръщате, а не търкате с хавлия.
Оставете детето спокойно да изпива колкото иска на хранене.
Претеглете след седмица-ако наддава добре- програмата е добра.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #191 -: Юли 10, 2009, 02:07:20 am »
Благодаря Ви за пожеланията. Мисля, че вече сте разбрали че съм доста по-умерена в страховете и притесненията си,надявам се да успея да запазя този баланс.
Но определено борбата продължава. За да ме разберете какво искам да кажа, ще споделя само един от съветите на педиатърът ни, който Ви спестих. При децата на АМ се появяват гъбички в устата, и аз като превенция трябва да мажа детето със сода и мед - и това за 5 дневно бебе.                                                       

Благодаря за всичко и лека вечер!
« Последна редакция: Юли 10, 2009, 02:55:02 am от Birdie »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #192 -: Юли 10, 2009, 02:53:09 am »
Посещавайте по-често форумът.
Какво друго да кажа... .

:balk_159:
« Последна редакция: Юли 10, 2009, 02:55:17 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #193 -: Юли 10, 2009, 11:43:42 am »
Докторе, съжелявам че ви притеснявам, но докато успеем да влезем в ритъм е малко трудничко.
А и отговорът на някой от проблемите, който ще получа не мисля че е правилният, така че разчитам на Вас.
Вече трети ден Мони не е акала. Общото взето е спокойна, спи, храни се, но ми се струва че липсата на ако 3 дни при дете на АМ не е нормално. В болниацата беше на Фризолак, който се приготвяш меко казано не както трябва. Първо се използваше глюкоза вместо вода и не се спазваше никакво съотношение вода/ сухо вещество. Сипваха глюкоза на око, ръсеха малко мляко, разклащат и готово. От както сме у дома давам  Аптамил, зная че трябва време да се нормализират нещата, но си мисля дали има начин да и помогна да се изходи.
Другото е тази физиологична жълтеница. Не е много силно изразена, но я има. Появи се на 3- я ден. Нужно ли е да давам тези две банки глюкоза, които ми изписаха?
И последен въпрос- за гърдичките. Леко са подути, усещат се топченца, но доколкото зная и това си е в реда на нещата така да се каже. Няма ли да се оправят сами и без да се налагат да слагам риванол?
Опитвам се да не Ви притесням за неща, за които отговор мога да получа и от нашият педиатър, но мисля знаете как се процедира за нещата за които питам. А не мисля че това е верният път.

Благодаря предварително за отделеното време.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #194 -: Юли 10, 2009, 12:59:06 pm »
Приготвяйте АМ по правилата. Давайте колкото иска (стига да не повръща). Постарайте се да я храните на минимум 2 часа , максимум 3 1/2-4. Не обичам смените на АМ, но определено предпочитам Хумана пред Аптамил. Обсъдете.
За жълтеницата- това е комплексен проблем-зависи колко е, какъв вид е и т.н. Не е практика да се дава глюкоза за това.

Гърдичките е "хормонална криза"- по принцип отзвучава за 1-2-3 седмици. Естествено за никакъв риванол и реч не може да става.
Sir Alec Guinness
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #195 -: Юли 10, 2009, 17:29:18 pm »
Здравейте, Докторе! Много ме разчувствахте с "Течет река Волга..." Бъдете здрав! :P
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*

Birdie

• 11040
« Отговор #196 -: Юли 10, 2009, 19:40:49 pm »
Вечна песен. Някои неща са за дълго, знаете... .
« Последна редакция: Юли 11, 2009, 21:19:41 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #197 -: Юли 11, 2009, 16:01:41 pm »
Здравейте Докторе !
Влизам само да Ви кажа, че ние вече сме добре.
 Всичко добро желая !
*

Birdie

• 11040
« Отговор #198 -: Юли 11, 2009, 21:18:47 pm »
:)
Заведете го на море... .
Sir Alec Guinness
*

Aubergine

« Отговор #199 -: Юли 12, 2009, 13:01:27 pm »
Здравейте д-р Бърди!
Имам сериозни основания да смятам педиатърката ни за некомптентна, но понеже едва ли ви учудвам с това ще карам по същество.
1. Изпражненията на бебето ми са абсолютно течни от около 10 дни, изхожда се 1-2 пъти на денонощие, няма разлика в цвета. Нормално ли е това?
2. От изписването /5.06./ е с хрипове, които чувам сякаш от носоглътката, които сега се засилиха. Само вбесих педиатърката с плахото си предположение за ринит.
На своя глава му пръскам Риномер, но разлика не намирам.
3. Зная, че препоръчвате Хумана - бебето ми е на Аптамил и искам да сменя, защото ценя Вашето мнение. В момента давам по 60 мл Аптамил и до втория месец трябвало да давам по толкова /бебето ми е родено в 33 г.с. и към момента е 3600 кг/.
Правилна ли е тази дозировка, струва ми се малко, но ми беше казано да не гледам дозировките написани на кутиите, защото са маркетингов трик?

Желая ви усмихнат ден!