0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (7 част)
« Отговор #280 -: Юли 18, 2009, 21:34:28 pm »
Морков, съвсем мъничко картоф+ кърма.
Консистенция- пюре. Иначе няма да се яде.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #281 -: Юли 19, 2009, 13:49:45 pm »
Ще пробвам след малко като се събуди д-ре.
2 моркова, едно много малко картофче и 80мл кърма.
Дано не отиде зян.

P.P. Ядохме, но не е както плодовете с тях не смогвам да и давам с лъжица вика, ако се забавя или разсея. Явно по трудно ще възприеме зеленчуците  :(

Сега какво да правя няколко дни да и давам същото пюре и тогава ли да пробвам нов зеленчук?
И друго кога точно да и давам плод/плод с оризово брашно при този ориентировъчен режим който имаме някой дни давам след храненето с зеленчуци, други кърмя и по късно давам плод:
4-5 кърма
8-9 кърма
12-13 зеленчуково пюре
15-16 ????? кърма/плод
18-19 ????? кърма/плод
22-23 кърма
« Последна редакция: Юли 19, 2009, 15:24:07 pm от Малина »

*

Birdie

• 11040
« Отговор #282 -: Юли 19, 2009, 15:49:54 pm »
Продължаваме със зеленчуците- ден след ден. НЕ става за един ден това.
В 15-16 оставяме само кърмене.
Плода в 18-19 или в 15-16 ако там се хапва по-добре. Но един път дневно. Редувайте с плод с оризово брашно (бебешко!) в този час.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #283 -: Юли 19, 2009, 15:54:11 pm »
Здравейте докторе,
колко време след прекаран вирус могат да се поставят ваксини, става дума за пентаксим и превенар?
според нашата педиатърка седмица - десет дни.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #284 -: Юли 19, 2009, 16:44:56 pm »
Да. По принцип, да.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #285 -: Юли 19, 2009, 16:48:26 pm »
Благодаря :)
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #286 -: Юли 19, 2009, 16:51:17 pm »
Здравейте,д-р Birdie!
Искам да ви попитам как се преминава от Хумана 1 към 2 - дали направо или става постепенно,като ги редуваме напр.?
И понеже от няколко дни започнахме захранване искам да ви попитам за зеленчуковите пюрета с царевица (имам предвид зеленчук + царевица)- на тях пиша 4 +,но по форумите пише,че царевица се дава чак след годинката.Може ли да се консумират от 6 месечно бебе?

Благодаря Ви!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #287 -: Юли 19, 2009, 16:54:37 pm »
Направо се преминава.
Не царевица! Не готови пюрета! Не "Хип"! Не пуйка, конско, овесени ядки, разни "комбинации" със сметана!

Готвим- простичко, вкусно, с въображение.
Зехтин- може. НЕ турски!
Sir Alec Guinness
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #288 -: Юли 19, 2009, 17:08:13 pm »
Направо се преминава.
Не царевица! Не готови пюрета! Не "Хип"! Не пуйка, конско, овесени ядки, разни "комбинации" със сметана!

Готвим- простичко, вкусно, с въображение.
Зехтин- може. НЕ турски!

Благодаря Ви сърдечно!
*
« Отговор #289 -: Юли 19, 2009, 18:24:11 pm »
Благодаря ви Докторе.
Знам че няма да стане от един ден, но все ми се искаще да стане с готови пюрета, педиатърката ни също препоръчва с готови.  :oops:  Признавам си че ме домързява и с това да се занимавам, но явно ще трябва да се готви. Сама си я гледам без помощ от баби и на моменти не издържам.
Чета че сте против пюретата на ХИП, разгледах ги и не ми хареса че в повечето има разни добавки и ориз (на етикета пише едно или 2 неща, а в съдържанието 2 или 3, май сте прав.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #290 -: Юли 19, 2009, 19:22:30 pm »
Гответе сама. Знам че не е лесно. Но по-добре един ден с АМ ако нямате готово, отколкото с готови пюрета.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #291 -: Юли 20, 2009, 22:40:30 pm »
Докторе, съжелявам че пак Ви занимавам, но не издържам вече да я гледам как се мъчи. Видяхме се днес с нашата педиатърка, колики да давам Био гайа, ако не помогнат - Колиев, ама това вече го обсъждахме с Вас. Мислите ли, че проблема идва от това, че стомахчето все още се нагажда към работа така да се каже. Или нещо Аптамила не и понася. За изхожданията - тази седмица се изходи в три последователни дни по веднъж, а предната седмица ходеше на  3 дни веднъж. Но отново поне час-два преди това плаче, пръцка, свива се и накрая с плач се изхожда. Акото е жълто, но снощи ми се стори че на места имаше малко зелен отенък. Ако на единият ден половината ден спи и общо взето спокойна, остатъка от деня и ноща плаче и само на ръце. Общо взето се редуват така - ако денят е спокоен то ноща и следващият ден е на ръце, плачеща и неспокойна. Заспива или по-скоро се унася на ръце и и след пет минути пак сме в изходна позиция. Яде по 60мл. на 3 часа. С яденето проблем няма, яде каквото и дадеш по колкото и дадеш. Когато и правех по 90мл. по Ваша препоръка ги изпиваше, върнах се на 60мл. издържа до следващо хранене, което ме навежда на мисълта че и стига. Вече си мисля да не би Аптамила да не и понася или е просто период  в който незрялата храносмилателна система все още се  "учи" да работи. Няма проблем да я нося на ръце ден и нощ, трудно ми е много, но обичта върши чудеса. Но не мога да я гледам как се мъчи. На крачка съм да дам Био гай-та. Единствено голямото уважение към Вас и всичко което правите за нас ме възпира. Колко време трябва да мине, ако е т.нар. период на колики, седмица-две? Зная че и млеката не е хубаво да се сменят, а и не съм сигурна дали все пак Аптамила има някакви вина. Само ако наех, че просто е ревливо бебе като кака си, ще се носим и пеем по цели дни и нощи и нямаше така да се притеснявам.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #292 -: Юли 21, 2009, 00:56:01 am »
Може да преминете на НАН сензитив и да и давате по 80мл на хранене.
Sir Alec Guinness
« Отговор #293 -: Юли 21, 2009, 09:41:44 am »
Докторе, имам нужда от вашия съвет.  На дъщеря ми вчера сложихме втора доза Превенар.  Детето от снощи е по-нервно, през нощта спа спокойно, но тази сутрин се събуди с плач и е отново много нервна.  Мерих и температурата - ректално е 38, 38.3 (с два дигитални термометъра съм мерила).  Зная, че се вади един градус и температурата, която се получава е на границата на притеснителното.  Мисля, че лекичко подсмърча бебето, но това май е от плача.  Предполагаше се днес да заминем на катка почивка на балкан, но не зная дали да тръгваме.  Питам вас, а не педиатърката, тъй като тя не е запозната с ваксината, дълго време отказва да я сложи и всеки път преди да сложи ме пита, "Ами сега, ако нещо стане какво ще правим.  Кой носи отговорност?"  Мисля, че според листоваката това е нормална реакция, все пак е малко по-тежка ваксина.  До сега само веднъж е била така раздразнителна след ваксина, но всичко отшумя още първата вечер.  Беше след третата доза HBvax.  Моля, посъветвайте ме дали има нужда да правя нещо, да заминаваме ли (на 45 мин. от нашия град е мястото) или да останем още един ден поне у дома...  Благодаря предварително!
*
« Отговор #294 -: Юли 21, 2009, 11:10:09 am »
Здравейте д-р Бърди,
Синът ми е на един месец и 10 дни.От вчера едното оченце съвсем леко му се подува,зачервява и сълзи.Това положение не е постоянно.През повечето време оченцето е спокойно.Ще го водя на лекар утре.Мога ли да направя нещо преди това?
Благодаря предварително!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #295 -: Юли 21, 2009, 11:37:35 am »
Докторе, имам нужда от вашия съвет.  На дъщеря ми вчера сложихме втора доза Превенар.  Детето от снощи е по-нервно, през нощта спа спокойно, но тази сутрин се събуди с плач и е отново много нервна.  Мерих и температурата - ректално е 38, 38.3 (с два дигитални термометъра съм мерила).  Зная, че се вади един градус и температурата, която се получава е на границата на притеснителното.  Мисля, че лекичко подсмърча бебето, но това май е от плача.  Предполагаше се днес да заминем на катка почивка на балкан, но не зная дали да тръгваме.  Питам вас, а не педиатърката, тъй като тя не е запозната с ваксината, дълго време отказва да я сложи и всеки път преди да сложи ме пита, "Ами сега, ако нещо стане какво ще правим.  Кой носи отговорност?"  Мисля, че според листоваката това е нормална реакция, все пак е малко по-тежка ваксина.  До сега само веднъж е била така раздразнителна след ваксина, но всичко отшумя още първата вечер.  Беше след третата доза HBvax.  Моля, посъветвайте ме дали има нужда да правя нещо, да заминаваме ли (на 45 мин. от нашия град е мястото) или да останем още един ден поне у дома...  Благодаря предварително!
Може да пътувате.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #296 -: Юли 21, 2009, 11:38:32 am »
Здравейте д-р Бърди,
Синът ми е на един месец и 10 дни.От вчера едното оченце съвсем леко му се подува,зачервява и сълзи.Това положение не е постоянно.През повечето време оченцето е спокойно.Ще го водя на лекар утре.Мога ли да направя нещо преди това?
Благодаря предварително!
Да почиствате внимателно със стерилна марличка.
Sir Alec Guinness
« Отговор #297 -: Юли 21, 2009, 12:05:27 pm »
Може да пътувате.

Благодаря Ви.  Относно новината от преди около месец, че Превенар и АктХиб ще влязат в задължителния имунизационен календар - педиатърката каза, че нямало скоро да стане.  "Сега докато се назначи нов здравен министър, докато се стигне до това решение...", така каза.  В новината звучеше като да е решено, но щом педиатрите ни тук не знаят за това, а и ваксината я няма при тях, за нас реално си остава борбата да ги убедим да я сложат, а ние да си я купим.  България! 
*
« Отговор #298 -: Юли 21, 2009, 14:38:04 pm »
Да почиствате внимателно със стерилна марличка.
Благодаря Ви докторе!
*
« Отговор #299 -: Юли 21, 2009, 15:02:14 pm »
Докторе, зная досаждам, но няма да е постоянно състояние, само да се нормализират нещата.
Може да преминете на НАН сензитив и да и давате по 80мл на хранене.
Говорих с педиатърката ни, тя е на мнение че не е добре така бързо да сменям млеката. Според нея да взема първо капките Колийф, които способстват за разграждане на лактозата и тогава ако не помогнат ще помислим пак.
Ето и капките:
http://www.colief-bg.com/?%D0%98%D0%BD%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%B8%20%D0%B7%D0%B0%20%D1%83%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B0

Моля Ви, дайте съвет!