0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Д-р Бърди, ние имаме сходен проблем с annie13. Момченцето ми е на 3 месеца. Роден е в 38 гс. 2450гр. Първият месец ядеше добре и наддаде 1300гр. Вторият месец около 1200, а третият месец само 400 гр. Храним се само с кърма. Суче около 3-4 минути и започва да плаче и да се извива назад. Отказва да пие от биберон, отказва да яде и от лъжичка. Пробвах хранене на поискване - ядеше през час, след това пробвах и през 3-3,5 часа. Резултатът е един и същ - рев след 3-4 минутно сучене. Страх ме е, че ще се обезводни и изглежда доста бледичък. На какво може да се дължи и как да постъпя с храненето?
Това вероятно е рефлукс.
ЕДИНСТВЕНО възможен подход без да се прибягва към лекарства е да се опитате да дадете добавка Хумана АР (антирефлуксно мляко) в следобедно хранене. Да оставите храненията 4 дневно също. Ако детето хапва добре АР млякото, добре би било последното за деня хранене да смените с АР АМ само.

Разбира се една уроинфекция може да е причина за лош апетит също.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
Спряха повръщанията? Яде всичко?
Д-р Birdie, съжелявам че преди ден не отговорих на въпросът Ви, но ако ми позволите ще го направя сега. Да, може да се каже, че спряха повръщанията. Все още се случва понякога на повърне/върне, но то е по-скоро инцидентно, отколкото постоянно. Прави ми впечатление /но не съм сигурна дали е така/ когато въведа нова храна се появяват такива повръщания/връщания, пр. за 1 седмица 3 повръщания, и когато "свикне" с тази храна спират. От една седмица и малко не е повръщала, нито връщала.
Все още има неща, които не съм давала. Но в това отношение д-р Birdie, съм много страхлива и плаха. От зеленчуците яде - морков, картоф, тиквичка, грах, праз-лук;
меса - пуешко, пилешко, заешко.
плодове - ябълка, круша, банан- като от тях само банан съм давала в суров вид.
Въвела съм и глутена. Също ориз и царевица.

Хранителният ни режим е следният:
7ч. - 210мл. мляко - АР
12ч. пюре - 190-220гр., като искам да подчертая, че всеки ден в менюто има месо. за нашата педиатърка няма проблем за това.
17ч. - мляко - 210мл./ или каша - 190-200гр.
22ч. - 210мл. мляко
Напоседък доста мисля в/у хранителният режим и се питам дали не е удачно да вмъкна още едно хранене, пр. към 19ч., нещо по-леко като супичка.
Иначе винаги е готова да похапне, ако види храна или й се предложи.
Също така съм се замислила дали вече мога да опитам да предложа кашкавал и ако се приеме добре да давам филия хляб с кашкавал на следобедно хранене, че вечеч с това мляко там ми се вижда недостатъчно.
Също така мисля, да продължа да давам АР млякото, поне още 4-5 месеца.
Ще съм Ви благодарна д-р Birdie, ако ми дадете съвет относно хранителният режим на Моника. Прав сте понякога да се ядосвате, че продължаваме да питаме, въпреки че тази тема се е обсъждаал многократно, но за съжаление в градчета, малки като моето, педиатрите не обръщат голямо, дори никакво внимание на тези проблеми. На последната консултация се опитах да обсъдим този въпрос, но отговорът беше "Тя е голяма, да яде всичко". Аз за себе си мога да кажа, че определно срещам трудност в това отношение, а сигурна съм и доста други майки.
Знаете , че първите месеци много се притеснявах за наддаването, качваше по-малко. На годинка сме 9600кг и 77см. Педиатърката ни каза, че сме малко над средното ниво.
Съжелявам, че стана така дълго, но все не успявам да синтезирам и стегна въпросите си кратко.

Програмата е добра.
НЕ пипайте храненията, не слагайте нови.
Разнообразете вида храни за обедното хранене. Кое не сте дали още? Може всичко без мед, сладки, ягоди... .
Критерий за въвеждане на вечерно хранее (вечеря) е ако детето не издържа само на АМ цялата вечер и се буди в "малките" часове на нощта, или възраст 17-18м възраст.

НЕ се "ядосвам". Просто не обичам да ме ползват за "безплатен алтернативен вариант" ЗА всичко. А да ползват форума за трудни и нерешими ситуации.
Аз не мога да заместя липсата на свестен Педиатър във Вашето обкръжение. Не мога също от една точка и нататък да кажа много неща без да съм видял пряко.
« Последна редакция: Юли 08, 2010, 21:29:43 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Разнообразете вида храни за обедното хранене. Кое не сте дали още? Може всичко без мед, сладки, ягоди... .
Благодаря за отговора, д-р Birdie.
Успях да сложа малко ред в мислите си след Вашият отговор.
Не, ягоди, сладки, мед няма да опита скоро. :D
Мислех за
*телешко, риба.
*Броколи, спанак, карфиол, пиперка.
*кашкавал, сирене
* диня, нектарина, пъпеш
Незная дали е редно да пробвам, не сега, а след месец-два кис.мляко, прясно.
Не зная как ще се отразят те на рефлукса, ако сме го преборили вече.
опитвам се да изградя за себе си някакъв план, по който да действам. До някъде успям, но понякога изникват доста въпроси.

Д-р  Birdie, да, има истина в думите Ви и то много.
Може би понякога изглежда, че "злоупотребявам" с въпросите си. Повярвайте, не искам да е така. Истина е, че не може да заместите липсата на можещ и знаещ педиатър, за всяка от нас. Но от Ваша гледна точка, професиотална и човешка, знаете много повече от нас,имате много повече опит и мъдрост, и ситуации, които за нас са сложни и объркващи, за Вас са лесни и прости. Не се сърдете.
С огромно уважение, благодаря!
*

Birdie

• 11040
Оставете прясното и кисело мляко за след 17-18м възраст.
Другите храни може да започнете да въвеждате. По ред:

*телешко
*броколи
*спанак, пиперки
*карфиол
*кашкавал, сирене
*пъпеш, диня, нектарини.
Sir Alec Guinness
*
Благодаря Ви, д-р Birdie!
Лека вечер Ви желаем.
*
Д-р Бърди, ние имаме сходен проблем с annie13. Момченцето ми е на 3 месеца. Роден е в 38 гс. 2450гр. Първият месец ядеше добре и наддаде 1300гр. Вторият месец около 1200, а третият месец само 400 гр. Храним се само с кърма. Суче около 3-4 минути и започва да плаче и да се извива назад. Отказва да пие от биберон, отказва да яде и от лъжичка. Пробвах хранене на поискване - ядеше през час, след това пробвах и през 3-3,5 часа. Резултатът е един и същ - рев след 3-4 минутно сучене. Страх ме е, че ще се обезводни и изглежда доста бледичък. На какво може да се дължи и как да постъпя с храненето?
Това вероятно е рефлукс.
ЕДИНСТВЕНО възможен подход без да се прибягва към лекарства е да се опитате да дадете добавка Хумана АР (антирефлуксно мляко) в следобедно хранене. Да оставите храненията 4 дневно също. Ако детето хапва добре АР млякото, добре би било последното за деня хранене да смените с АР АМ само.

Разбира се една уроинфекция може да е причина за лош апетит също.
Благодаря много за съвета, Докторе. Ще пробвам с Хумана, дано се съгласи да яде от биберон.
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
Здравейте Докторе!
Дъщеря ми е на 8м. и половина и е на кърма.
Единият проблем е свързан със захранването.
На 6м. захраних и хапваше по 50-60 гр. от пюретата,но не всеки път.
Има интерес към нашата храна,но и от нея хапва по 5-6 лъжички или залчета.
От раждането си качваше по 1-1.100 кг,предпоследния месец 0.500кг,а този само 100грама като основно е на кърма.В момента е 8кг и 200гр.Пишат,че до 1г на детето 80% от храната е кърма или АМ,но понеже първото си дете не можах да кърмя и захраних по ,,класическата,, схема тя си хапваше нормално и от всичко, е не знаех,че силните колики са от сокчетата. :?
Малката сокчета също не иска.Иначе е жизнена,енергична,лази,изправя се сама и прави стъпки като се придържа за дивана.
Другото е свързано със зъбките.
На 6м. избиха 2 централни  долни резци и 1 страничен горен,а сега вече са на лице и другите 3 горни резци или общо 6 зъбчета,като едното е наполовина избило.
Но днес бебка беше доста неспокойна,което е нормално при зъбоникнене,но я чух няколко пъти да скърца със зъбки.До сега не е имало такова нещо.
Благодаря предварително за отговорите за храненето и зъбките.

*

Birdie

• 11040
Какъв е въпросът Ви? нещо не разбрах, простете... .
Sir Alec Guinness
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
и двете ми деца след поникване на първите насрещни зъбки са скърцали
доколкото съм чувала и други майки са го констатирали  :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Благодаря за бързината !
Нормално ли е да наддава толкова малко-100гр защото е на кърма и не иска пюрета или друга храна.Обича да гризе само плодове.
А другия е за скърцането със зъби на тази възраст.Видях,че Мини е писала,но аз лично никога не бях чувала за 8м. бебе,което скърца със зъбки,но явно я болят доста.Нужно ли е консултация със стоматолог защото тук в града има детски.
Отново благодаря!
*

Birdie

• 11040
100 гр не е малко за дете на 8м възраст... .
Оставете детето на спокойствие, моля... .
Sir Alec Guinness
Благодаря и лека вечер!
То аз бях притеснена ,а детето въобще не го насилвам с храна защото и сега като се сетя как баба ме гонеше с попарата до центъра на селото,  ме напушва на смях. :lol:
Здравейте,докторе,
моят въпрос е свързан с бебето ми ,което е на 7 месеца.от 3 дни има хрема, която в първия ден беше само воднисти секрети, но след това станах по-гъсти и от вчера вече почна да кашля суха кашлица, която го дразни много, защото кашля доста и не може да изкашля добре.кашля доста и през нощта.Личната му ми изписа капките на д-р улевинов за нослето и вчера ми каза за кашлицата да давам Мукоплант по 2-3 пъти на ден по 2мл,давам и витамин Ц и пръскам Стеримар.Но ме притеснява кашлицата,защото кашля все повече и повече,дайте съвет дали да сменя сиропа или да продължаме така.
Благодаря предварително
*

Birdie

• 11040
Зависи какво се чува.
Може да изтегляте носните секрети с помпичка. Да слагате 1-2 пъти дневно Олинт.
Да направите посявки ако след седмица нещата не се нормализират.

Друго не е нужно по отношение хремата, НЕ се дават нещата, за които пишете! не са нужни "драстични" подходи.
Sir Alec Guinness
На прегледа гърдите са чисти, има леко зачервено гърло и секрети.Няма температура.
Благодаря за бързия отговор
« Последна редакция: Юли 10, 2010, 13:15:06 pm от asya83 »
*

Birdie

• 11040
Друго не е нужно по отношение хремата, НЕ се дават нещата, за които пишете! не са нужни "драстични" подходи.
Sir Alec Guinness
*
Здравейте ,Докторе ние продължаваме на безлактозното АМ , но сега изхожданията на ден ни се увеличиха на 4-6 с много слуз. Иначе се храним отново през повече часове(4-6) по 5 пътидневно. На какво мислите се дължи тази слуз(възможно ли е да имаме алергия , като се има впредвид , че когато започнахме безлактозното се стигна до доста трудно изхождане ..едни оформени пластелинови )? Да продължавам ли с това АМ?
*

Birdie

• 11040
Това не е проблем.
Да, може да продължите до времето когато въведете първия плод.
Слузта БАВНО ще изчезне. Ако все още кърмите, не употребявайте овесени ядки, ядки, мляко над 500 мл дневно.
Не си играйте повече с млеката.
« Последна редакция: Юли 10, 2010, 21:54:41 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Благодаря за бързия отговор. :) И да ви попитам препоръчват ми да давам пробиотици  , но не знам каква марка да си избера, вие на какво мнение сте ?
*
И дали да сложа ваксината на бебето , сега сме 4.5 месеца и сме сложили 1-та Пентаксим?