За направленията,в края на миналата година си смених личната лекарка и при новата няма неща като не ти е необходим еди какъв си специалист или изследвания,като отидох с болки в кръста,още преди да се уточни,че идва от бъбреците и да съм направила консултация с нефролог ми пусна 1 куп изследвания,който успях да си направя и получих резултата преди да ми дойде реда за прегледа,а не с дни да обикалям само...При нефроложката до сега съм ходила 5 пъти и ме е гледала на ехограф,талона ми важи още 3 седмици,но тя ми каза да отида след 1 месец без ново направление и няма да ми взима пари.И аз мога да плюя много лекари,но пък искам да кажа,че има и такива ,които не взимат допълнително и те преглеждат и без да взимат и през касата за това/и при ендокриноложката имах такъв случай/.
Преди да забременея през касата в рамките само на 3 месеца съм получила направления за изследвания на стойност 400 лв.Просто като искаш да направиш нещо през касата трябва да си намериш лекар,който да дава...
Относно ромките поне тези,които аз познавам след като са забременявали са ги водили на работа някъде и така са взимали майчинство(докато беше в сила стария закон), а ще ви обесня в нашата фирма какво ставаше -започват работа,правят 4-5 месеца стаж и забременяват,младите...Тук искам да уточня,че много роми работят в нашия район,живеят в града(до преди 10 години се брояха на пръсти) вече и миришат на парфюм!Доста имат по 2 деца,учат си ги и поддържат горе-долу добър стандарт на живот.Не искам да защитавам всички,но има и такива,които заслужават добър прием в обществото,но белите българи се отнасят зле с тях заради другите,които крадат,лъжат,не се къпят...
За социалните майчински,доколкото знам са 100 лв за 1 година!Не съм наясно какво и как дават на майките под 18.
Още нещо ще ви споделя и ромите имат проблеми със зачеването и ходят по клиники!!!!