0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #100 -: Март 12, 2010, 15:56:54 pm »
И аз бях чела нещо такова за черният дроб...че има прекалено много вит. А .
Но за гъбите и сусама не знаех, устройват ме къде къде повече от месото. :)
Аз така и така всеки ден ям по 1 с.л. ленено семе, ще ям и една сусам .
И те така. Това с яденето е голяма мъка... :lol: особено като ми се гади от всичко освен тестено.

За луканката - хич не е добра идея. Четох , че в 100 гр. колбас (какъвто и да е) има толкова сол, колкото трябва да приемем за целият ден. От тогава избягвам колбасите, да не кажа че изобщо ги не ям.

Жаси ,
опита ли с упрежненията от сайта естественно ? може да се премести бебко  :)

А за цвеклото знам , че ако изпиеш наведнъж 300 мл сок, трябва да полегнеш, защото ти се завива свят...Много е силен сока. Шефа ми пие редовно по един буркан  :lol: та той ме е "светнал" + за червената урина.
« Отговор #101 -: Март 12, 2010, 16:23:50 pm »
Да дам един бърз отчет :wink:

Току що се пребирам от ЖК-то, първо памперса ни ще е розов :D
И бебка е добре, отговаря си на седмиците и много обича да си показва гърба :lol:
Доста време я чакахме да се обърде, че да може док да ни пусне личицето на 4Д, но накрая гледахме основно профила й.
Утре или в понеделник трябва да отида да пусна ПКК и урина.

Успокоих се...преди всеки преглед все ми е напрегнато.
И понеже съм спокойна, че всичко върви ок, направих и първата покупка - купих едно боди с розови ръбчета :D

Кремкарамелче, честити първи ритничета :D
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #102 -: Март 12, 2010, 16:25:07 pm »
jasmin_veni , в предишната тема някой беше дали линк за обръщане на бебе, но не знам дали е само за смяна на поза или за да се обърнат целите. Моята мома пък е ужасно немирн. Преди 2 дена я видяхме с главата надолу,а сега съм почти сигурна, че пак се е завътяла на някъде другаде, защото вече ме рита ( или удря) и от двете страни на корема, а преди и краката и ръцете бяха от една и съща страна.
dianka , така е за калция и витамин Д, но не е необходимо да се взимат по едно и също време. Вит Д е мастноразтворим т.е. остава в организма по-дълго и не го изпишкваш като вит.С примерно. Ако има досттъчно слънце, вит Д си го взимаш от слънцето.
Kremkaramel, честити ритничета!
radosttinka , честити розови гащи!  :bori_007: Присъединяваш се към нашия отбор значи  :D

Лек ден на всички.

Боби

*
« Отговор #103 -: Март 12, 2010, 17:08:19 pm »
radosttinka  :) честито ти розови гащи , вярно отбора става все по голям.
Kremkaramel, честити ритничета :)
« Отговор #104 -: Март 12, 2010, 17:10:07 pm »
Карамелче, честити ти ритничета, вече и аз искам да ги усещам, но скоро като гледам ще стане и това, че и многобройни. Радостинка, честити ти розови гащи! Моята единствена мома вчера беше с мъничко пишле според тази гинеколожка, дето ви занимавам с нея, ама не ща да и вярвам, че трима мъже ще ми дойдат множко. Жаси, както Раиса ти е написала, опитай с упражненията за обръщане, казват, че доста мами са обърнали бебетата благодарение на тях.  Да ви кажа още не ми е минало това за ЖК от вчера, дори звънях на НЗОК да се консултирам какво ми се полага като бременна, дори и рисково бременна и как да подам жалба евентуално ако реша за вземането на пари. Отделно си разпечатах правата си и полагащите ми се дейности и услуги, и като ида да си искам изследванията, ще видя как ще се разберем с докторката. Не ми пука как ще се развият нещата първо: защото си ходя при д-р Сигридов и си му вярвам много; второ: защото имам право да я сменя по всяко време, ако не съм доволна от услугите и (на АГ от ЖК) и трето: твърдо съм решила да не ме правят на маймуна, ама тук ми идва куража от първите две. Вижте какво пише в сайта на НЗОК за нашите права:  http://www.nhif.bg/bg/default.phtml?w=1280&h=990
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

« Отговор #105 -: Март 12, 2010, 17:14:31 pm »
Понеже нещо не отваря точно там, където са таблиците, пътят да стигнете до тях е:1. Он-лайн консултации; 2. Най- често задавани въпроси; 3. От граждани; 4. Какви права имат бременните жени? Какви изследвания поема НЗОК?
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

« Отговор #106 -: Март 12, 2010, 19:15:55 pm »
Здравейте, момичета!
Жаси, опитай с техниките, за които White беше пуснала линкове в една предишна тема. Ако не ги намериш, ми пиши на лична да ти ги пратя.

Радост, честито розови ръбчета на бодито ;) Е, този път не познах, но пък поне стана както ти искаше :)

Относно хемоглобина, през моята бременност така и не можах да се назоря да ям месо /и преди това не съм му била голям фен/, витамини изобщо не пиех, с изключение на фолиева киселина. Наблягах на плодовете и пресните зеленчуци и до края нямах лоши изследвания. Също бях чела, че прекалената употреба на витамини може да доведе до по-голям плод.

*
« Отговор #107 -: Март 12, 2010, 19:37:18 pm »
Здравейте момичета.Да дам отчет от прегледа днес.
Момъка е добре, расте си, д-р Сигридов каза, че сме една седмица напред.Обърнат е с главата надолу, за сега.Отделно на мен ми се накара, че съм спряла да лекувам кашлицата със сиропа.Едно, че е опасно за серклажа и второ, че заради секретите може да си докарам инфекция, която да тръгне надолу, пази боже.
Сега да кажа и за ЖК.Хода при една АГ, която не работи с касата.Избора ми беше да ходя при един друг/те при нас са само двама/, но не отидох при него, заради лоши спомени от неговата некомпетентност.Та да си дайда на думата.До сега винаги съм си плащала по 20 лв. за ехограф, отделно тя никакви изследвания не ми е пуснала, всичко си пускам на моя глава чрез личния лекар, ходя да чакам да му искам бележки за изследвания.И това не е всичко, последно му исках края на февруари и той каза, че лимита му е свършил, новите чак от първи април, щото касата им отрязяла лимити/парички.Вчера съм дала 74 лв. за изследвания, които ми се полагат, като към тях изследвах два хормона на щитовидната.Е, кажете ми защо до сега се осигурявам при това задължително, когато точно когато имам нужда аз си плащам.
Но важното е бебчето да е добре.
« Отговор #108 -: Март 12, 2010, 20:08:01 pm »
МОмичета бебчо вече не се опира в ребрата :) По обяд като хапнах се развълнува и се премести после явно заспа :)
Кети и аз се чудя защо плащам здравни осигуровки, предпочитам сега с това увеличение аз да реша дали искам процента от увеличението да отива в НЗОК или в частна компания, но никой не ми дава право на избор. Засега заради това, че съм осигурена не съм платила и лев за престоите си в болница, но изследвания по НЗОК нямам "щото няма направления достатъчно"
Осигуряваш се за да може ромките да идат, да родят и да избягат без да си платят. Защото аз това забелязвах като лежах - приемат ги, лекуват ги и като стане дума за плащане идва родата и си ги взима без да плаща или те бягат.
[/url][/url]
« Отговор #109 -: Март 12, 2010, 20:25:22 pm »
Доста извън темата, но понеже Жасмин Вени спомена за ромките...има един въпрос по този повод, на който се мъча да си отговоря тези дни.
Как тези ромки вземат майчински (че и живеят от тях), като в повечето случаи не са работили и не са се осигурявали? Това някакъв вид социални майчински ли са, или понеже са здравноосигурени от държавата до навършване на пълнолетие (знаем от кога почват да раждат) от там ли им се полага...а трудовия стаж???

Ако някой е запознат може и на лични да ми отговори да не спамим темата, питам от чисто любопитсво :wink:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #110 -: Март 12, 2010, 21:16:21 pm »
Радост, честито ти розовко!
малко  :offtopic: и аз точно това съм се чудела за ромките, но нямам отговор... мисля, че повечето от тях се водят самотни и многодетни майки, и оттам взимат парите. Но това е по-малкото зло - след като родят не си ваксинират децата и оттам тръгват всички епидемии и т.н. извинявам се за спама, но не се сдържах  :oops:

за направленията - предишния път ги редувах - единия месец по каса от ЖК, следващият вземах от личната - следях главно хемоглобин. Но сега нали са им ги орязали, явно ще трябва да си ги плащам, когато се наложи.
« Отговор #111 -: Март 12, 2010, 21:18:39 pm »
Радостинка, предполагам, че взимат социални майчински и такива детски, и що да спамим темата, обсъждаме си въпроси за бременността. Ако някой знае повече, може да каже тук. Кети, и ти ли на такава "специалистка" като мен си попаднала? Аз твърдо съм решила да си потърся правата, по- скоро да и покажа, че знам, че ме прави на маймуна и незаконно ми взема пари за ехограф. Оттам нататък- ще я сменям със сигурност, щото веднъж стигне ли се до обтегнати отношения, няма как да продължа при нея- тя може нарочно и документите ми да сгреши. Имаме право по всяко време да сменим наблюдаващия АГ със специално направление от джи-пи-то.

*
« Отговор #112 -: Март 12, 2010, 21:44:12 pm »
Mari-al,тя мойта АГ не работи с касата.Ехографа й е от Балканскта война, ама на нея явно си й върши работа.Иначе тези работи същите за серклажа ми ги говори и на мен.
« Отговор #113 -: Март 12, 2010, 22:00:31 pm »
Радостинкеее....зло да те забрави душа, забравих да ти честитя розовите гащиии :)
Хайде след няколко месеца да ни зарадваш с красива принцеска :)
За ромките - нали се водят социално-слаби, доколкото знам колкото повече членове на едно семейство са, толкова повече социални взимат.
[/url][/url]
*
« Отговор #114 -: Март 12, 2010, 22:46:07 pm »
За направленията,в края на миналата година си смених личната лекарка и при новата няма неща като не ти е необходим еди какъв си специалист или изследвания,като отидох с болки в кръста,още преди да се уточни,че идва от бъбреците и да съм направила консултация с нефролог ми пусна 1 куп изследвания,който успях да си направя и получих резултата преди да ми дойде реда за прегледа,а не с дни да обикалям само...При нефроложката до сега съм ходила 5 пъти и ме е гледала на ехограф,талона ми важи още 3 седмици,но тя ми каза да отида след 1 месец без ново направление и няма да ми взима пари.И аз мога да плюя много лекари,но пък искам да кажа,че има и такива ,които не взимат допълнително и те преглеждат и без да взимат и през касата за това/и при ендокриноложката имах такъв случай/.
Преди да забременея през касата в рамките само на 3 месеца съм получила направления  за изследвания на стойност 400 лв.Просто като искаш да направиш нещо през касата трябва да си намериш лекар,който да дава...
Относно ромките поне тези,които аз познавам след като са забременявали са ги водили на работа някъде и така са взимали майчинство(докато беше в сила стария закон), а ще ви обесня в нашата фирма какво ставаше -започват работа,правят 4-5 месеца стаж и забременяват,младите...Тук искам да уточня,че много роми работят в нашия район,живеят в града(до преди 10 години се брояха на пръсти) вече и миришат на парфюм!Доста имат по 2 деца,учат си ги и поддържат горе-долу добър стандарт на живот.Не искам да защитавам всички,но има и такива,които заслужават добър прием в обществото,но белите българи се отнасят зле с тях заради другите,които крадат,лъжат,не се къпят...
За социалните майчински,доколкото знам са 100 лв за 1 година!Не съм наясно какво и как дават на майките под 18.
Още нещо ще ви споделя и ромите имат проблеми със зачеването и ходят по клиники!!!!
« Отговор #115 -: Март 13, 2010, 08:48:55 am »
Mari-al,тя мойта АГ не работи с касата.Ехографа й е от Балканскта война, ама на нея явно си й върши работа.Иначе тези работи същите за серклажа ми ги говори и на мен.
Кети, да, зачетох се, но после чак като си пуснах поста, вдянах, че на частно си ходиш. Ми ти що така, бе, джанъм, и в Сф и там, където си, все на частно? В твоя град защо не си ползваш правата по ЗК и изследванията по нея? Извинявай, то си е твоя работа, но се учудвам. И да оправяш кашлицата, не само заради серклажа!

*
« Отговор #116 -: Март 13, 2010, 09:15:32 am »

Избора ми беше да ходя при един друг/те при нас са само двама/, но не отидох при него, заради лоши спомени от неговата некомпетентност.
Нали се сещаш какво чакане и консултация ще е това, при наплива, че той работи с касата.Иначе аз си вземам от личния направления за изследвания, но сега са му свършили отдавна, заради орязване от страна на касата, или не е отказвал да дава в началото повече, затова не са му стигнали да дава до края на тримесечието.
« Отговор #117 -: Март 13, 2010, 12:52:41 pm »
Радост честити розови гащета  :bori_015: ,хайде и ти в нашия отбор се присъедини :D
Днес е само за разходка в това слънчево време,и настроението ми се оправи та след малко излизам на пазар  :lol:
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #118 -: Март 13, 2010, 17:15:35 pm »
Ей Стнинкааааа как ме зарадва ако знаеш! Е ....мечтите се сбъдват напълно, нали?! :bori_015: :cheerleader: :dance2: Значи мога да се надявам за варненска снаха  :bighug: казах ли ти , че не те виждам аз като свеки!!!  :lol:
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #119 -: Март 13, 2010, 18:37:05 pm »
Ех че хубаво  :D да честитя и аз на Радост  :sleepingbabygirl:

По повод въпроса за Д-р Илиева от Вита:

Снощи бях на РД на един мъж  :wink: на 1 год.
Майка му спомена, че е раждала във Вита при Д-р Илиева и през цялата бременност я е следила тя. Аз веднага я разпитах какви са и впечатленията...
Каза, че е много доволна. Въобще от всичко което каза - само хубави неща.
Каза също, че е млада жена и много те предразполага да ти е спокойно...обяснява подробно всичко и т.н.
При второ дете - пак там .
За финал - хубави отзиви .  :)