0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

TaIChi

• **
  • 125
  • Няма отстъпление. Има маневра. :)
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тем
« Отговор #280 -: Януари 13, 2011, 22:51:45 pm »
Имам въпрос и моля за отговор.
Д-р Стаменов ми предписа Метфоргама по 1/2 табл.по време на хранене вечер.Когато си го купих разбрах,че е за инсулиново болни/диабетици , а аз никога не съм имала проблем с кръвната захар.Притеснява ме да не би да ми падне много захарта от приема на това хапче  8O 8O 8O
П.С.Нямам ПКЯ , а съм 64кг.не мисля,че са чак толкова свръх кг ...

evita1717, на мен също Стаменов ми изписа метфогама в същата доза вечер за подорбяване качеството на яйцеклетките. Аз също нямам ПКЯ, но пък на първата стимулация излязоха малко зрели яйцеклетки, въпреки че фоликулите вървяха добре.

КЪДИ, благодаря за отговора.
« Последна редакция: Януари 13, 2011, 22:54:28 pm от TaIChi »
*
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 6
« Отговор #281 -: Януари 13, 2011, 22:55:45 pm »
TaIChi, Неупогенът се взима от кабинета на 1-я етаж където се поставят инжекциите при стимулация. Цената му е 150 лв. Разграфен е на 5 скали и се поставя в корема. Поставя се през ден или през 2 дни, зависи каква схема ще ти назначат.

evita1717, Метфоргамата мисля, че спомага за подобряване качеството на яйцеклетките. Д-р Стаменов знае какво изписва, така че смело си пий хапченцата.

maya_the_bee, призовавам те да се успокоиш на тема фонд и да не обръщаш внимание на постингите на новорегистрирани потребители, които целят с публикациите си да създадат интрига. Стефка доста изчерпателно ти отговори във всички съществуващи теми за фонда.
Нашата клиника работи и не връща пациенти по Фонда. Вчера една жена започна своята процедура по ФАР, така че бъди по-спокойна.
« Отговор #282 -: Януари 13, 2011, 22:56:06 pm »
Благодаря ви КЪДИ и TaIChi за бързите отговори!!!
Така се шашнах,а вече изпих първата 1/2 за днес и от прочетеното направо се ошашавих ужасно!

Мецани и на теб благодаря  :wink:
« Отговор #283 -: Януари 14, 2011, 00:04:06 am »
Благодаря Мецани, мисля за известно време да спра да чета и пиша, защото май не ми се отразява добре.
*
« Отговор #284 -: Януари 14, 2011, 09:26:45 am »
evita1717, момичетата вече са ти отговорили какво прави това лекарство.
Аз само бих искала да допълня - захарта скапва яйцеклетките. Не се притеснявай, ако кръвната ти захар падне - при мен преди опита тя беше дори под долната граница. Но и 3те ми яйцеклетки бяха перфектни. Аз самата се бях подложила на диета - без нищо сладко 2 месеца преди процедурата. Опитвах да спазвам ето тези препоръки - http://natural-fertility-info.com/increase-egg-health
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #285 -: Януари 14, 2011, 09:34:50 am »
Имам два въпроса за имунологичните изследвания:
- Кръвта на гладно ли се взима?
- Трябва ли да си записвам час за коментар, след като излязат?

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #286 -: Януари 14, 2011, 09:40:55 am »
Имам два въпроса за имунологичните изследвания:
- Кръвта на гладно ли се взима?
- Трябва ли да си записвам час за коментар, след като излязат?

Ще кажа за себе си :
не дадох кръв на гладно ,поне не ми беше казано.
час за коментар си записах ,но да ми кажат какво следва по натам. иначе като ми бяха готови имунологичните ми казаха резултата по телефона .
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #287 -: Януари 14, 2011, 09:47:58 am »
Зай, не е нужно да си гладна. Ако искаш да коментираш резултатите с лекар от ин витрото си записваш час, за имунолозите може по всяко време от 10-18 ч.
*
« Отговор #288 -: Януари 14, 2011, 09:56:43 am »
Зай, и аз когато съм правила имунологични не са били на гладно. Не е необходимо. На мен след като ми излязоха, отидох да говоря с имунолозите какво да се прави.

*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #289 -: Януари 14, 2011, 11:05:38 am »
Благодаря ви много, ориентирах се. :D

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #290 -: Януари 14, 2011, 12:03:01 pm »
evita1717, момичетата вече са ти отговорили какво прави това лекарство.
Аз само бих искала да допълня - захарта скапва яйцеклетките. Не се притеснявай, ако кръвната ти захар падне - при мен преди опита тя беше дори под долната граница. Но и 3те ми яйцеклетки бяха перфектни. Аз самата се бях подложила на диета - без нищо сладко 2 месеца преди процедурата. Опитвах да спазвам ето тези препоръки - http://natural-fertility-info.com/increase-egg-health
Никога не съм предполагала,че захарта вреди на яйцеклетките ... 8O Аз обожавам сладко !!!
По-скоро притесненията са ми да не падне прекалено много и да ми се случи случка ... Но може би от това лекарство не пада така рязко захарта , или поне се надявам да е така.Снощи приех първата половинка и днес някак не се чувствам комфортно.Гади ми се,жадно ми е. :(
Чакайте сега и да се похваля с нещо.Другият месец започваме нашият втори опит, който ще е по къс протокол.Докторът каза като ми дойде да записвам час и на втори-трети ден да съм при тях.Хем съм хепи , хем умирам от страх да не се повтори случката от предният ...Но ще се надявам,друго не ми остава.
Някой имаше притеснения за опити по Фонда,аз също ги имах,но щом започвам Февруари,значи клиниката работи с Фонда.Спокойно.
« Последна редакция: Януари 14, 2011, 12:04:39 pm от evita1717 »
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #291 -: Януари 14, 2011, 12:18:00 pm »
evita1717, аз имам инсулинова резистентост (организма ми не пререботва добре глюкозата и произвежда допълнително инсулин) и пия метфогама от вече 2 години с малки прекъсвания. В момента пия три пъти по 850 мг, пила съм и три пъти по 1000. Не се притеснявай, дозите са ти малки, в началото можеш да имаш лек дискомфорт, стомашни проблеми, но после ще се оправят нещата. Ако усещаш, че ти пада кръвната захар просто изящ нещо сладко веднага. Носи си бонбон в чантата. На мен за толкова време и с тези максималмни дози не ми се е случвало, понякога съм усещала леко замайване и това е. В този случай изяждам парче шоколад и никога ми се е случвало нещо страшно.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #292 -: Януари 14, 2011, 14:13:44 pm »
не знаех, че сладкото влияе на качеството на яйцеклетките, благодаря за информацията.
« Отговор #293 -: Януари 14, 2011, 17:28:39 pm »
В упътването на Метфоргамата пише , че не трябва да се пие алкохол.Аз не че съм от пиячите , ама Петък и Събота се събираме семейно и си пийвам по една - две малки ракийки  :drunk:, фатално ли ще е или не чак дотам ?
« Отговор #294 -: Януари 14, 2011, 17:44:27 pm »
evita1717,като ти почетох поста ми стана смешно ,не за друго ами ,защото и аз имам тия притеснения , макар да пия само естрофема.Аз пък от една седмица не мога да спя и удрям по 50 гр. уиски и се замайвам . Хич не пия и не обичам алкохола ,ама вече кво ли не правя да спя като хората . Дали е вредно това , при наличието ,че като нищо другата седмица ще ми е за мръзения трансфер  :oops:
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #295 -: Януари 14, 2011, 17:45:47 pm »
evita1717, аз съм пила и по повече от две малки ракии за някакъв повод, не съм имала проблеми.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #296 -: Януари 14, 2011, 21:00:02 pm »
evita1717, аз съм пила и по повече от две малки ракии за някакъв повод, не съм имала проблеми.
До тук съм изпила 20 имам още 30 грама. :wink:Друг път няма да чета листовките,че се шашкам ... , а пък съм и голяма патка , че не попитах доктора защо ми ги изписва  :(,защото още тогава щях да разсея притесненията си след като той ми обясни.А сега от вчера досаждам на вас с въпросите си ,извинявайте но съм паника и то голяма. :balk_7:
« Отговор #297 -: Януари 14, 2011, 22:24:23 pm »
Имам въпрос и моля за отговор.
Д-р Стаменов ми предписа Метфоргама по 1/2 табл.по време на хранене вечер.Когато си го купих разбрах,че е за инсулиново болни/диабетици , а аз никога не съм имала проблем с кръвната захар.Притеснява ме да не би да ми падне много захарта от приема на това хапче  8O 8O 8O
П.С.Нямам ПКЯ , а съм 64кг.не мисля,че са чак толкова свръх кг ...
Момичета, аз искам да попитам знаете ли защо се пие Метфогамата вечер, а в листовката пише сутрин. Същото е и с Преднизолона - назначен ми е вечер към 22 часа, а в листовката пише сутрин. Колко време преди процедурата го почвате Преднизолона? :ask:
Извинявайте ако не съм по темата.
*

ivaleta

• 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
« Отговор #298 -: Януари 15, 2011, 11:03:31 am »
Момичета,
Аз пих метфогама малко над 2 месеца за подобряване качеството на яйцеклетките. Пие се вечер след хранене, за да не дразни стомаха.
Някой знае ли до кой месец наблюдават бременните в клиниката и кога препращат към ЖК?

« Отговор #299 -: Януари 15, 2011, 11:47:50 am »
Преднизолона го почнах когато стартирах процедурата! Пих до началните месеци, обаче не помня до коя седмица точно на бременността :oops: и го спирах по схема!

Бременността в клиниката си я следят до последно, успоредно с ЖК Всъщност никой не те задължава да ходиш там, но аз лично ЖК я ползвах само за болничните! След положителния тест имах 2 прегледа май при Стаменов, после вече ако искаш при Сигридов :D
Дано съм била полезна!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]