0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 6
« Отговор #460 -: Януари 23, 2011, 18:55:41 pm »
Първи опит инвитро започнах с ТСХ: 2,21. Д- р Персенска ми каза , че трябва да под 2,50.Втори опит сега започнах без да съм изследвала ТСХ.
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/text/4b0030aa4d119.gif[/img][/link]
« Отговор #461 -: Януари 23, 2011, 19:02:30 pm »
Момичета, да знаете че се отменят всички операции в клиниката за другата седмица заради грипната епидемия. Току що ми се обадиха от клиниката. В тази връзка ми трябват координати на д-р Шевкетова, моля да ми ги изпратите на лични, защото трябва да говоря с нея. Благодаря предварително!
Зравейте момичета,
Отдавна ви чета, но не смея да пиша все още. Възхищавам се на търпението и смелостта ви!
Моля кажете ми горното съобщение отнася ли се и за пункциите ... :ask:
Много благодаря!
Успех и  :bfp:
« Отговор #462 -: Януари 23, 2011, 19:27:17 pm »
Много благодаря!

Не би трябвало. Пункции по-скоро ще си има.
« Отговор #463 -: Януари 23, 2011, 19:31:47 pm »
Много благодаря!

Много благодаря!  :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #464 -: Януари 23, 2011, 19:32:40 pm »
Много благодаря!

Няма логика все пак, за да се стигне до пункция са вложени много работа, пари, време ... Не мисля, че ще отложат пункциите!
« Отговор #465 -: Януари 23, 2011, 19:37:45 pm »
И най-малкото щяха да спрат новозапочващите стимулации.
« Отговор #466 -: Януари 23, 2011, 19:45:13 pm »
Аз трябва да започвам стимулация в началото на Февруари, но си мисля да отложа и оставя за Март ... все още се чудя как да постъпя.
« Отговор #467 -: Януари 23, 2011, 20:00:14 pm »
Момичета , спокойно!
И пункции и трансфери се правят в клиниката. Вчера беше моя ЗЕТ и имаше момичета и за пункции ,така че ... не се притеснявайте!
« Отговор #468 -: Януари 23, 2011, 20:04:43 pm »
Дидомира , много стиснати палци за положителен резултат след две седмици :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
 Крайно време е някой да открие сезона  :wink:
« Отговор #469 -: Януари 23, 2011, 20:07:47 pm »
Дидомира , много стиснати палци за положителен резултат след две седмици :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
 Крайно време е някой да открие сезона  :wink:

Дианче, благодаря!
« Отговор #470 -: Януари 23, 2011, 20:16:57 pm »
Много благодаря,момичета!
Надявам се не съм притеснила някого излишно ...
Моята професия и познания колкото и да изискват креативност са в тотално различна сфера от медицината и за съжаление колкото и да чета ми е трудно да наваксам ...
Надявам се скоро да ви настигна в познанията и съвсем скоро да не се налага (на всички нас) да се образоваме по темата, а да четем детски книжки и да рисуваме с пастели  :cheerleader:
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #471 -: Януари 23, 2011, 20:24:45 pm »
Да се включа и аз с темата за TSH. И аз има проблеми с щитоводната жлеза. И на мен моят ендокринолог ми е казвал, че е добре хормонът да е по 2.5. Тези граници са препоръчителни и лекарите ни затова са лекари, за да преценяват за жсяка една от нас дали е подходящо да стартира процедура с 2.7 например. Аз когато знам, че ми предстои опит, винаги си изследвам  хормона  2-3 седмици преди това, за да може ендокринолога ми да го коригира с по-висока доза, ако TSH  се покачил.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #472 -: Януари 23, 2011, 20:44:27 pm »
Момичета ,да попитам как става консултацията с имунолозите ,направо ли се отива или трябва някаква бележка от лекаря.Днес д-р Стаменов ми каза ,че ще трябва да се консултирам по-нататък ,но аз се бях отнесла и не го питах как точно е организацията. Успех на всички! :D
« Отговор #473 -: Януари 23, 2011, 20:55:53 pm »
Момичета ,да попитам как става консултацията с имунолозите ,направо ли се отива или трябва някаква бележка от лекаря.Днес д-р Стаменов ми каза ,че ще трябва да се консултирам по-нататък ,но аз се бях отнесла и не го питах как точно е организацията. Успех на всички! :D

Можеш спокойно да отидеш без час за коментар, лично аз предварително се бях обадила и уговорила с доцентката, но това беше по моя преценка и не е задължително да го правиш.
« Отговор #474 -: Януари 23, 2011, 21:34:50 pm »
Да се включа и аз.
Топи, отиваш направо и казваш кой лекар те изпраща.
Попълваш пациентска карта, след което доцентката те разпитва подробно по нея.
След това те праща да дадеш кръв за изследването. Когато я попитах за резултатите и обсъждането им,дали пак при нея, тя каза че ги изпращат на докторите  и те вече решават какво следва. Казва ти кога ще са готови изследванията,за да си направиш сметка кога да си запишеш час за коментар.
Дано съм била полезна.
« Отговор #475 -: Януари 23, 2011, 21:37:42 pm »
Да се включа и аз.
Топи, отиваш направо и казваш кой лекар те изпраща.
Попълваш пациентска карта, след което доцентката те разпитва подробно по нея.
След това те праща да дадеш кръв за изследването. Когато я попитах за резултатите и обсъждането им,дали пак при нея, тя каза че ги изпращат на докторите  и те вече решават какво следва. Казва ти кога ще са готови изследванията,за да си направиш сметка кога да си запишеш час за коментар.
Дано съм била полезна.

Така е при назначени имунологични изследвания, а за консултацията обясних по-горе. Успех.
*

mishan

• 269
  • Който умее да чака е истински щастлив
« Отговор #476 -: Януари 24, 2011, 07:10:50 am »

В тази връзка има ли момичета които са пускали имунологични -ако може да ми обясните NKT клетките когато са доста над реф. стойност какво значат
NKT cells (CD3+CD16+56+) 28% реф.граници-  2-10 %
 а моите са в границите с изключение на горните.В гугъл също търсих но нищо не открих- изписан ми е Респистим плюс по 1 т. и след 45 дни контрола.

Имоите бяха преди извън норма. Също пих Респистим плюс и вече всичко е в граници. Но ми го продължиха до започване на процедура.

Ако наистина са отложили операциите, направо ще се побъркам. Чакам за една хистероскопия от 2 месеца. И ми е за петък. Ако не се състои, просто няма да я правя. Решила съм вече.

Успешни процедури на всички.
Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне
« Отговор #477 -: Януари 24, 2011, 08:22:06 am »
Добро утро!С АНГИНА съм и се налага да пия оспамокс.Инатих се ,но тази сутрин станах и съм си изгубила и гласа.В петък съм на биопсия и трябва да се чуя с д-р Шефкетова.Можете ли да ми изпратите телефона и на лични.Благодаря ви!

Бъдещето принадлежи на тези,които вярват в красотата на мечтите си!

*
« Отговор #478 -: Януари 24, 2011, 08:47:39 am »

Десинка, направи си гаргара с отвара от лайка с разтворена лъжица сода в нея и малко мед . Много е ефикасно за болно гърло.Пий повече топли течности.
Хубав ден и успех.

Телефоните - на лични само.
lemon
« Последна редакция: Януари 24, 2011, 10:04:20 am от lemon »
« Отговор #479 -: Януари 24, 2011, 08:59:02 am »
Повдигнахте темата за имунологичните. Ако някой иска на своя глава профилактично пълния пакет да си направи пак ли трябва разговор с доцентката по имунология - Балтаджиева мисля беше. Ако някой знае телефона й и ориентировъчно приемното и време би било полезно да го напише.
Някой пускал ли е изследвания по куриер и ако да - как става плашането ?