0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 6
« Отговор #500 -: Януари 25, 2011, 09:20:17 am »
Дидомира мисля че можеш да пиеш Парацетамол за настинка,но изчакай някой да потвърди мнението ми за по сигурно,а за хрема Куикс ако искаш влез в темата за бременни и прочети там има доста писано.Успех и бързо оздравяване
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #501 -: Януари 25, 2011, 09:52:57 am »
Момичета, за записване на час за започване на стимулация по къс протокол като преди ли си остава - идва ти и тогава записваш час за 2-ри ден или от сега трябва да записвам? Забравих да питам секретарките сега като са с новата система на записване дали и това се променя.
По-добре запиши 4ас като ти дойде или направо отивай щом сте се разбрали с лекаря ти

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #502 -: Януари 25, 2011, 10:38:40 am »
Момичета,какъв е номера на спешния телефон на клиниката?
« Отговор #503 -: Януари 25, 2011, 10:55:30 am »
Vali :), по разумно е като ти дойде цикъла да позвъниш.
Аз си бях записала ориентировъчен час, но се наложи да го променя и наистина не е приятно да се отменят часове.
*
« Отговор #504 -: Януари 25, 2011, 12:31:20 pm »
Момичета, за записване на час за започване на стимулация по къс протокол като преди ли си остава - идва ти и тогава записваш час за 2-ри ден или от сега трябва да записвам? Забравих да питам секретарките сега като са с новата система на записване дали и това се променя.

Като ти дойде на първи ден си записваш час за другия ден, без проблем ще те запишат.Аз така направих на 16.01. си записах час за 17.01. и стартирах още същия ден.Успех!
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/text/4b0030aa4d119.gif[/img][/link]
*

TaIChi

• **
  • 125
  • Няма отстъпление. Има маневра. :)
« Отговор #505 -: Януари 25, 2011, 13:38:18 pm »
Vali, Titi-71. paele, благодаря за отговорите!
*
« Отговор #506 -: Януари 25, 2011, 15:52:42 pm »
Момичета, относно ТSH, аз също не пуснах преди процедурата-голяма глупост от моя страна, но не се сетих изобщо. След като видяхме пулс, на своя глава пуснах TSH, FT3, FT4 и се появи изненадата, моето TSH се оказа 0,14 при долна граница 0,27. Благодарение на nimika веднага се свързах с д-р Начев, но се оказа че заради медрола , който взимах този резултат изобщо не е реален. Каза че все пак при бременни границите са малко по-различни и за долна се приема 0,13, поне до тази няма проблем, но ми назначи изследване на още 2 показателя и повторно на хормоните след месец. Затова според мен пускайте ги преди процедурата, че после е много стресиращо, аз на 30 декември съм тичала до Майчин дом, добре че лекаря откликна моментално, иначе щях да полудея. Хубаво е да се направи и ехография на жлезата, каза че ако има проблем е по-добре на време да се отстранява,че имаше момиче в 6 месец бременна и влизаше на операция за възел. Съжалявам, че стана дълго но спестете си поне тези притеснения.
Дидомира, стискам много палци всичко да е наред. Успех
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
« Отговор #507 -: Януари 25, 2011, 15:59:31 pm »
когато си с ПКЯ винаги ли си по къс протокол?
*
« Отговор #508 -: Януари 25, 2011, 17:03:38 pm »
момичета може ли да ми дадете тел. на Силвия? Може и на лични. Благодаря предварително  :D
« Отговор #509 -: Януари 25, 2011, 17:37:34 pm »
На първа страница са качени всички телефони.
« Отговор #510 -: Януари 25, 2011, 17:54:39 pm »
Координати на клиниката:
9 655 728   - Силвия Стефанова (за документи по ФАР)
9 655 744   - секретарки (не за часове)
44 17 970   - записване на часове
0882193970 - Мобилната линия на клиниката, използвайте я, когато звъните от мобилни телефони
965 57 11 - регистратура
0884700704 - спешен
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #511 -: Януари 25, 2011, 18:02:03 pm »
Vali :), по разумно е като ти дойде цикъла да позвъниш.
Аз си бях записала ориентировъчен час, но се наложи да го променя и наистина не е приятно да се отменят часове.
Тя Вали отдавна е позвънила и е взела своето от там :lol:
Сега други са наред :wink:

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #512 -: Януари 25, 2011, 18:08:16 pm »
Благодаря Перличка!
*
« Отговор #513 -: Януари 25, 2011, 18:24:42 pm »
Момичета , д-р Стаменов ми назначи изследване за инсулинова резистентност и това се оказа проблема при мен , но се чудя дали първо да се обадя на него или да се консултирам с Начев .Ше се радвам някои с подобен проблем да се включи.
« Отговор #514 -: Януари 25, 2011, 18:27:34 pm »
topi,аз нямам такъв проблем,но според мен е редно първо да говориш с д-р Стаменов.Той ще те насочи какво да правиш.Успех.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #515 -: Януари 25, 2011, 19:20:02 pm »
Момичета , както писах по-горе в събота правих ЗЕТ.
Днес усещам ,че ме хваща хрема и се чудя какво въобще мога да пия ,за да се лекувам.Не ми се звъни на спешния и дано някоя от вас е наясно!

Всикчо хомеопатично  е разрешено за бременни -каквато вече считаме че си и ти :wink:  , така че наблягай  на тях - коризалия, хомеожен, осцилококциум и т.н. По принцип д-р Мигова беше ми казала до 3 парацетамола, гаргара с лайка и сода  , тантум верде за гаргара -много помага според мен,  за смучене за гърло - прополики , таблетки Исла .

topi, щом д-р Стаменов е преценил ,че има нужда -направи теста за инсулинова резистентност и за твое успокоение  го коментирай  после и с с д-р Начев.Теста сам по себе си е  тест  и може да го направиш на много места, дано резултатите са добри.
« Последна редакция: Януари 25, 2011, 19:22:13 pm от nimika »

*
« Отговор #516 -: Януари 25, 2011, 19:42:06 pm »
Nimika ,изследването показва проблем
Глюкоза 0 -  4.7
Глюкоза 60 -  5.9
Глюкоза 120 -  6.4

Инсулин 0 -  92.65    граници 17.80 - 173
Инсулин 60 -  481.1   граници 17.80 - 173
Инсулин 120 -  934.0  граници 17.80 - 173

Просто се чудех дали да си запиша час при Стаменов за коментар  или ако той просто ме препрати при ендокринолог да си спестя малко чакане за час и едно ходене до София .В тази връзка има ли възможност само да се показва изследване без час ,понеже съм нова в клиниката.
Благодаря за отговорите :bighug:
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #517 -: Януари 25, 2011, 19:49:22 pm »
topi, аз съм с инсулинова резистентност. Първо се виж с ендокринолога си, после с д-р Стаменов. Еднокринолога ще ти назначи диета и ще ти изпише лечение. Най-вероятно с метформин (Метфогама, Глюкофаж, Сиофор, Метфодиаб или др. търговска марка. При инсулиновата резистентност организма не може да обработва правилно глюкозата, за това панкреасът произвежда допълнително инсулин. Порадо тази причина кръвната захар винаги ни е в норма и това заболяване се доказва с обремняване с глюкоза през определени часове, за да се види дали се пререботва добре. Трябва да се лекува, защото в даден момент панкреса може да се изтощи от свръхпроизводството на инсулин и да спре да произвежда необходимите количества. Тогава вече става диабет, но да се надяваме, че ние няма да стигаме до там. Инсулиновата резистентност има пряка връзка с поликистозата и качеството на яйцеклетките, но дозите трябва да ти назначи ендокринолога. Д-р Стаменов мен само ме пита каква доза ми е назначена.
« Последна редакция: Януари 25, 2011, 19:57:40 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #518 -: Януари 25, 2011, 21:46:46 pm »
Ива, Топи,
по какъв повод се назначава изследване за инсулинова резистентност. Еднократно ли се дава кръв или както при профил за кръвна захар 4 пъти през деня?
*
« Отговор #519 -: Януари 25, 2011, 21:52:39 pm »
Ikar ,инсулиновата резистентност върви с поликистозата.Първо се дава кръв на гладно и веднага се изпива едно прахче глюкоза разтворено във вода ,след това се взема кръв на 60 та и 120 минута.