0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 6
« Отговор #520 -: Януари 25, 2011, 22:05:42 pm »
Благодаря за разяснението , Топи.
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #521 -: Януари 25, 2011, 22:08:41 pm »
Икар, освен заради поликистозата при мен се  усъмниха за инсулинова резистентност и поради качването на доста килограми в рамките на 2 години. Топи ти е обяснила за изследването, даже аз след като изпия глюкозата ходя са следващо взимане на кръв само на 120 мин. Моят ендокринолог така ми препоръча. Но освен кръвната захар се следи  и инсулина-първо на гладно и после 2 часа след изпитата глюкоза.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #522 -: Януари 25, 2011, 22:18:54 pm »
Иве, благодаря.
« Отговор #523 -: Януари 25, 2011, 23:03:06 pm »
Аз също съм правила обременяване с глюкоза и искам да кажа на момичетата, които ще го правят да подходят сериозно към него. Изследването изисква време. При мен минаха 3ч. Вземате книжка или др занимавка. След първото вземане на кръвта и изпиването на глюкозата се седи кротко на пейката. Не са ми обяснявали в Александровска защо, но ми се скараха , че дори съм се раздвижила до тоалетната. Като се оплаках, че съм в цикъл и съм пикла ми казаха да седна максимално близо до вратата и, и съвсем бавничко да не се напрягам като отивам... Спират се храната и течностите от 22ч на предходния ден, както при операция. Глюкозата се пие на малки глътки , с почивки, не се люсва наведнъж. Аз бях толкова жадна, че надигнах шишето и айде..пак викнаха по мен. Бяха ме предупредили да си разтворя глюкозата сутринта преди да ида в болницата. Нужна е фуния за да се вкара праха в шишето, аз поне доста се затрудних в тази операция.
Не си спомням дали е било нужно да ида на 3-5 ден от цикъла, но си спомням, че бях в този период.
« Последна редакция: Януари 25, 2011, 23:06:28 pm от New Love »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*

iva17

• 915
« Отговор #524 -: Януари 25, 2011, 23:22:34 pm »
New Love, аз си правих обременяванията в лаборатория "Кандиларов", нито там, нито лекарят ми са ми казвали, че не трябва да се движа. Аз даже си ходя до работата и след 2 часа се връщам в лабораторията. А глюкозата ми я бъркат там на място, директно изсипват прахчето. И само са ми казали на гладно, но не и да не ям и пия нищо след 22 ч. предишнат вечер. Направо ме изненада с твоя опит.
*

milokami

• 198
  • Това ще е нашата година!
« Отговор #525 -: Януари 26, 2011, 07:35:25 am »
Здравейте момичета! Отдавна само ви чета и реших и аз да се включа за това ТСХ.
Снощи проверих и разбрах, че изобщо не съм пускала този хормон. 8O
Искам само да кажа, че е страхотно когато има място, където да се споделят много гледни точки и да се научават много нови неща.
Благодаря на всички ви, че можем да си помагаме и да си бъдем полезни!  :youwoman:
" Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез..."
*
« Отговор #526 -: Януари 26, 2011, 08:26:50 am »
Здравейте!И аз си правих вчера глюкозотолерантен тест за определяне на инсулиновата резистентност.Но ме озадъчи факта ,че резултат са ми нанесли само за глюкозата ,съответно на 0,60,120,180минута.Никъде не виждам резултат за инсулина.При вас така ли изглежда  изследването?А изришно им казах ,че е за инсулинова резистентност.
« Отговор #527 -: Януари 26, 2011, 10:16:35 am »
Ива17 - изпратена бях в точно определена лаборатория, при точно определен лекар, защото както се изрази д-р Катя Тодорова - ендокринолог, която ми диагностицира първа и единствена, за сега, всичките проблеми, на други лаборатории не вярва, резултатите са неверни. Свърза ме по тел. с лекарката от Александровска , която ми проведе изследването, тя от своя страна ме инструктира предварително какво и как да направя. Смея да твърдя, че се почувствах обгрижена и със специално отношение към резултатите ми. Всичко ми беше изяснено до последната подробност, предписан ми бе диетичен режим с помоща, на който отслабнах 30кг. Бях започнала с Дюкан, който много жестоко ме удари в бъбреците, но продължих по новото предписание и имаше страхотен резултат.Това през 2009г януари, малко ми се губят подробностите...Лошото е, че през цялата година имах страхотен емоционален срив, който завърши с голяма депресия, отчаяние и самосъжаление и си върнах килата, че качих и отгоре... Не мога да изплавам все още и това е ... а съм забелязала , че доброто настроение и чувстовото на щастие и доволство са много важни...
След това изследване д-р Тодорова ми предписа метформин и ме инструктира и тя как да се храня, как да го пия ...имаше и аспирин протект и ..не ги помня вече.

Мече -
да имам, 3 глюкози и 3 инсулина, предполагам от трите взимания на кръв. Инсулина ми е правен в Бодимед, но това си го придвижи лекарката, аз стоях и гледах да не шавам както ме инструктираха. Беше завишен много , както и се очакваше спрямо килограмите ми.
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
« Отговор #528 -: Януари 26, 2011, 11:21:26 am »
Д-р Владимиров спира да работи с ФАР /поне по непотвърдени официално данни/, което означава, че ще има смяна на клиниката от негови пациентки. В София добре знаем, кои са тези които работят с ФАР и.....ще се наложи да се въоръжим с още търпение.
*
« Отговор #529 -: Януари 26, 2011, 12:14:14 pm »
някои ходил ли е скоро при д-р Начев в Майчин дом ? къде е кабинета му?
*

iva17

• 915
« Отговор #530 -: Януари 26, 2011, 12:30:41 pm »
Мече, трябва да имаш и инсулин, ти каза ли им, че искаш да изследващ и глюкозата, и инсулина? Звънни и ги питай, и ако не са ти пуснали инсулина, да ти го пуснат и него от кръвта, която са взели, за да не те бодат пак 3 пъти.
*
« Отговор #531 -: Януари 26, 2011, 12:48:43 pm »
Дидомира, и на мен ми се случи след ЕТ да ме хване хрема и д-р Стаменов ми каза да пия 3 х 1 фервекс. желая ти успех :crossfingers:
*
« Отговор #532 -: Януари 26, 2011, 12:54:44 pm »
Да IVA17 ,казах им изришно ,че искам глюкозотолерантен тест за изследване на инсулиновата резистентност.Даже днес ходих да се разправям с тях защо не са ми нанесли резултати за инсулин.Те ми отговориха ,че инсулин не изследвали в цяла Стара Загора и че показателно било изследването на обременяване с глюкозата и нейните показатели,които в моя случай са в норми.Направо незнам  какво да кажа. Ти къде си правила твоето изследване?Дали ще ми признаят моето в клиниката?
*

iva17

• 915
« Отговор #533 -: Януари 26, 2011, 13:08:06 pm »
Аз съм правила моето в София, в лаборатория "Кандиларов", но и в "Бодимед" трябва да го правят. А относно това, дали ще ти го признаят, то изобщо не показва това, което ги интересува. Важен е инсулинът, то кръвната захар ясно, че е в норма. И при мен е така, именно защото панкреаса се справя с преработката й със свръхпроизводство на инсулин. Ако кръвната захар не беше в норма, вече щяхме да сме с диабет най-вероятно. Поне така съм разбрала от обяснението на лекарите.
« Последна редакция: Януари 26, 2011, 13:09:53 pm от iva17 »
« Отговор #534 -: Януари 26, 2011, 13:10:33 pm »
Момичета, има отделна тема за инсулиновата резистентност.
*
« Отговор #535 -: Януари 26, 2011, 14:24:48 pm »
някои ходил ли е скоро при д-р Начев в Майчин дом ? къде е кабинета му?
Aз ходих на 30 декември. Кабинета му е в поликлиниката на Майчин дом. В главното фоайе има стълби за долен етаж, и мисля че беше веднага в дясно се влиза и има регистратура-питаш там(кабинета му е 10), но аз се обадих по телефона и той ми каза да го чакам горе на входа ако не зная къде се намира. Успех!!!
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
« Отговор #536 -: Януари 26, 2011, 15:27:21 pm »
Момичета в клиниката ми  предложиха "лека стимулация" след няколко опита на спонтанен цикъл при които се оказа празен фоликула. Викат ме другия месец на 4-5 ден от цикъла. Някой правил ли е такава стимулация, какво предствалява и колко струват - евентуално лекарствата.
*
« Отговор #537 -: Януари 26, 2011, 19:04:16 pm »
Да ви се оплача!Днес си взех резултатите от TAT и МАТ.
А-TG-721.6 IU/ml        реф.ст-ти : 0,000- 115,00 IU/ml / ТАТ
А-ТРО -28,50 IU/ml      реф.ст-ти : 0,000- 34,00 IU/ml / МАТ

От имунологичните:

CD16+56+   NK cells    12 %реф.ст-ти :< 12 %      
NKT cells (CD3+CD16+56+) 10 %реф.ст-ти :2-10 %   

Заключение:
Гранични стойности на 16+56+ NK-клетъчна субпопулация и NKT клетките.. Останалите изследвани показатели са в референтни граници.
—с оглед анамнестичните данни се препоръчва Оксибор форте 1т./дн. и Омега 3 форте 1 т./дн..
Контрол на NK клетките преди стартиране на процедурата..

Имал ли е някой този проблем ,особено с ТАТ и преодолимо ли е?
Моля някой ,ако се е сблъскал с такива резултати да ми пише.
На 03.02.2011 съм на цветна снимка и ще ги коментирам с докторката.

« Отговор #538 -: Януари 26, 2011, 20:48:20 pm »
.Те ми отговориха ,че инсулин не изследвали в цяла Стара Загора и че показателно било изследването на обременяване с глюкозата и нейните показатели,които в моя случай са в норми.

Правят, правят! В Трета поликлиника - Стара Загора изследват инсулин. Аз там си правих теста. Д-р Персенска нямаше нищо против. Само ако ходиш се зареди със здрави нерви, зашото там не са чували за този тест (като се обадиха на завеждащ лабораторията чак тогава се кротнаха :) ) и ми трябваше доста време да ги убедя какво и как искам. И на регистратурата спорих и със сестрата, която взема кръв също. Бъди настоятелна и им повтаряй докато те разберът, че искаш да ти вземат венозна кръв и всеки път освен захарта да изследват и инсулина! Искаш 3 пъти захар и три пъти инсулин и си държиш на твоята! Успех!
« Последна редакция: Януари 26, 2011, 20:51:40 pm от Stelxen »
*
« Отговор #539 -: Януари 26, 2011, 20:49:51 pm »
Момичета как успявате да си запишете час  :? Днес цяла следобяд ми се включва секретар,а трябва спешно да се запиша  :( Да не би да има други телефони...моля помогнете ми... :(