0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Количките-2!
« Отговор #781 -: Февруари 04, 2012, 13:54:17 pm »
здравейте мили мами, в търсенето на колича попаднах на този сайт. слагам линк на модела който най-много ми хареса, малко е ретро но мисля че е хубав. ще сьм ви благодарна за мнения.
http://dino.sklep.pl/nowy/babyactive-bellarina-leather-spacerowkagondolafotelik-kurier-gratis-p-13280:e8c6900e6d59618b478c6746b52c7e53.html
*
« Отговор #782 -: Февруари 04, 2012, 14:07:47 pm »
Проблем ще е завиването на количката. Ще е нужно да я наемаш цялата и изправяш на задни гуми, за да завие. Това е доста трудоемко. То затова на съвременните колички предните колела се въртят на 360 %, за да може да се завие без проблем, а на тези ретрото не се въртят.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #783 -: Февруари 04, 2012, 14:32:17 pm »
много благодаря. Момичета много са ми полезни такива теми и съвети, за това за колелата никога нямаше да се сетя. Много благодаря
« Отговор #784 -: Февруари 05, 2012, 19:45:54 pm »
здравейте отново момичета. Знам че доста често пиша тук и мове да ви се види малко смотано така да кажа, но няма с кого да споделя притесненията си и това което мисля.
та мои роднини ми изпратиха една количка, която смея да твьрда отговаря на това което искам и цветовете са доста свежи, но ме узадачават много размерите, та ми се иска ако някоя от вас е по наясно да сподели какво мисли.
http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&clk_rvr_id=313270830631&item=280745260263
*
« Отговор #785 -: Февруари 05, 2012, 20:00:12 pm »
здравейте отново момичета. Знам че доста често пиша тук и мове да ви се види малко смотано така да кажа, но няма с кого да споделя притесненията си и това което мисля.
та мои роднини ми изпратиха една количка, която смея да твьрда отговаря на това което искам и цветовете са доста свежи, но ме узадачават много размерите, та ми се иска ако някоя от вас е по наясно да сподели какво мисли.
http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&clk_rvr_id=313270830631&item=280745260263

Та какво и в кои размери те притеснява?
*
« Отговор #786 -: Февруари 05, 2012, 20:18:09 pm »
Здравейте момичета :)
Тъй като нямам ниакъв "бебе" опит, в момента нямам никаква представа каква количка трябва да си избера. Бяхме в един огромен мол само за бебешки колички и направо щях да откача  8O Толкова много избор, а аз въобще дори незнам какво да търся. Затова исках да ви питам вас, какво мислите за количката на която се спряхме? По-скоро мъжа ми се спря и ме убеждава само колко е била страхотна и уникална, ама в крайна сметка аз ще я бутам тая количка най-вече  :lol: Видеото (в линка) е супер впечатляващо, едва ли не тая количка само на самолет не става :)  Нещото което мен ме притеснява е, че за тази цена можеше вече да вземем количка със столче за кола, и да не се излъжем по рекламните трикове и да дадем толкова пари за нещо коеото не си заслужава. Въпросът не е в парите, а по-скоро ако вие сте по-наясно да кажете дали наистина си заслужава тази количка, или можем да купим количка със същите екстри на много по-нормална цена?
Благодаря ви много
P.s Цената е приблизително 1800 лева

http://www.pramworld.co.uk/product/11276/Bugaboo_Cameleon_Summer_Edition_Soft_Pink
« Последна редакция: Февруари 05, 2012, 20:22:24 pm от Krisi88 »

« Отговор #787 -: Февруари 05, 2012, 20:31:51 pm »

Та какво и в кои размери те притеснява?

абе като цяло уж нищо и няма, но ме притесняват тези рамери и по-точно тези 20см... много малко ми се виждат и не знам точно кьде и как са измерени
Baby tub of internal dimensions :
- lenghts 75 cm
- lengthens 36 cm
- width 20 cm

Sport seat
Seat face depth x width: 30 x 24 cm
Backrest - height of x width: 44 x 30 cm
-you can place the foot file of the sport seat into the horizontal one, so that your child can sleep with stretched legs
-you can use the sport seat on both side
Constructed
lenght x width x height 87 x 63 x 109 cm

« Отговор #788 -: Февруари 05, 2012, 20:39:00 pm »
Krisi аз също нямам много голям опит, но това което знам от момичетат е следното, хубаво е количката да е с единични гуми и с една цяла дрьжка и въртящи се колела, останалото май зависи от това какво искаш ти да има количката и дали ти харесва :)
така като гледам от това което си приложила е Ок, но ако имаш съмнения огледай още :)
*
« Отговор #789 -: Февруари 05, 2012, 23:32:29 pm »
Криси, към бугабу-ту забележки не може да има човек, но то и затова цената му е такава. Моят мъж много държеше да купим триколка, която да може да бута и да кара ролери.  :lol:

*
« Отговор #790 -: Февруари 06, 2012, 12:39:04 pm »
Криси, към бугабу-ту забележки не може да има човек, но то и затова цената му е такава. Моят мъж много държеше да купим триколка, която да може да бута и да кара ролери.  :lol:
Извинявай, но не разборах какво имаш впредвид че не може да има човек? Иначе ние не сме толкова спортни натури, това с ролерите мисля, че ще го пропуснем  :lol: Аз моя едвам го изкарвам от нас да се разходим, камо ли на ролери до го кача  :lol:

*
« Отговор #791 -: Февруари 06, 2012, 12:45:59 pm »
Криси, към бугабу-ту забележки не може да има човек...
Е, аз имам и то сериозни. :D Хич не ми харесват твърди летни кошове. Детето спи с вирнати срака и нама никакъв шанс за друга позиция, освен по гръб.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #792 -: Февруари 06, 2012, 13:43:11 pm »
Ще ме извинявате ,но 1800лв  за коли4ка е много.Та това е една лека кола и то в добро състояние.На пазара в момента има страхотен избор на ка4ествени коли4ки дори и за 300-500лв.Позагледайте и оказионите.Наскоро видях една коли4ка на  JANE за към 300 лв, като ново там.
Моето мнение е това от опит ве4е с две коли4ки. :wink:
Все пак всеки си решава де:))
« Последна редакция: Февруари 06, 2012, 13:47:00 pm от Vali :) »

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #793 -: Февруари 06, 2012, 14:46:27 pm »
Криси, ако можеш да си позволиш цената на количката, давай  :)!

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #794 -: Февруари 06, 2012, 16:40:44 pm »
Яне, този английски и мен малко ме затруднява :-)
Предполагам, че тези 20 см width на "baby tub" са дълбочината, отвътре, на "зимния" кош - абсолютно достатъчно, те на тази възраст още нямат мераци да се правят на бебето - беглец. Иначе на вид количката изглежда много добре, от моя гледна точка.

За онези 24 см width за стола за кола би трябвало да е отстоянието между уплътнителите отстрани горе на седалката, при главата на бебето...

Ако се притесняваш много, вземи разрови дали количката епроизведена по европейския стандарт (мисля е беше EN 1888).
« Отговор #795 -: Февруари 06, 2012, 18:56:17 pm »
Nadine, благодаря ти мила, ще се разровя обезателно и ще кажа резултата :)
*
« Отговор #796 -: Февруари 06, 2012, 20:00:55 pm »
криси, верно само на вертолет не става. имам два въпроса - колко тежи? можеш ли да я съгнеш само с една ръка, и съответно можеш ли да я прибереш в багажника на колата, ако не махаш малките колелца. питам поради моят опит - аз съм с babyjogger, те са точно от тези за татковци с ролери. та количката ми е лека - 6 кг, най-хубавото й качество е, че се сгъва с една ръка, но тъй като в седмицата има повече дни от неделя, през повечето време трябва да се оправям с количка, бебе, чанта и може би още нещо (слинг, покупки, каквото ти скимне), до едно време детето нямаше много против да си стои в кошчето за кола, докато аз разгъна количката (тя ми стои в колата), но в момента като я оставя в столчето и обикновено се започват едни писъци. та ако трябва да слагам и още едни колела.... много е хубаво това, че можеш да си въртиш стола на бебето на където си поискаш. по-напред в темата имаше еднатакава, но на по-ниска цена.

иначе изглежда супер. наистина погледенете baby jogger мисля, че са значително по-евтини, виждала съм и вариант 4 колела, пък на мъжа ти можеш да му кажеш, чесе правят ръчно по немска технология. тази цена с всички екстри ли е? или е базова, щото ако е базова ми се вижда много, не за друго, а защото количката ще преживява всякакви сътресения и не би трябвало да й трепериш, щото струва цяло състояние.

още нещо,тук има много бъгабута, но от тези с двете двойки малки колелца. имаха проблем, че предните колела играеха (като на количките в супермаркета),мисля им ги смениха или нещо такова, но беше доста масово. само казвам, вероятно проблемът е решен, но питай и виж дали там където си има възможност за поправки и замени.
яна, количката изглежда като ретрото, но с въртящи се предни колела, иначе размерите на стола ми изглеждат съвсем нормални, ако ти харесва, давай

оф, вие откога ги сложихте в малките колички, тип макларън. аз доста се тревожа, че са по-трудни за бутане, това така ли е?
*
« Отговор #797 -: Февруари 06, 2012, 20:14:30 pm »
ето нещо подобно http://www.babyjogger.com/city_select_lp.aspx, но не му знам цената
*
« Отговор #798 -: Февруари 06, 2012, 23:03:10 pm »
 :D наща полска количкка пристигна аз татко митко съм възхитен от това което получихме  8O

скоро ще има снимки стига времето да се оправи че май снежните ни прицеси си додоха и със студовете от сибир  :wink:
*
« Отговор #799 -: Февруари 07, 2012, 12:06:00 pm »
Елена Б, супер е количката, но сигурно и цената й ще е хубава.
Аз взех да се замислям да купувам лятна количка. Живея на един баир, и не ми се мисли как ще бутам количката, която имам. Да не говоря че трудно се сгъва и не ми се побира в колата(Ама като за без пари е много добра :-)). Затова искам да е лека и да се събира в малък багажник( Фолсваген поло)и на добра цена. Забелязвала съм, че в Джъмбо има едни, но не съм се заглеждала. Дали стават?