0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #440 -: Януари 23, 2011, 14:56:16 pm »
Другото което ме притесни е че имам спазми на кръвоносните съдове на матката,така каза д-р Димитрова като направихме доплер.Някой знае ли нещо по този въпрос?
Вземам аспирин протект.
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 16:38:07 pm от didka_ »
« Отговор #441 -: Януари 23, 2011, 15:36:21 pm »
Здравейте!
Bobbie, честита нова лентичка!Пожелавам ти успешна бременност!
Elena B, кураж и много спокойствие!Вярвам в благополучния край! Слушай лекарите.
nimika, благодаря за инфото за приема на ел тироксин и магнерот. Не се бях замисляла за това
benito_79, добре дошла и лека бременност!
didka_, приемаш ли аспирин протект, слагаш ли фраксипарин? Д-р Димитрова какво обяснение ти даде? Съжалявам, че не мога да дам съвет.
Аз се връщам от преглед при д-р Михова. Предния ден лекарят от ЖК гледа бебето,направи измерванията и пуснах втория БХС тук,във Варна. Тръгнах в добро настроение за по-обстойната среща с бебо, а се върнах попарена. Лекарката го разгледа обстойно и констатира,че има "хиперехогенни чревни бримки". Това е единичен,  "мек" показател за синдром на Даун, други не видя (поне за сега). Следва преглед в 19г.с. (сега съм 16г.с.5дни),решение дали ще има амнио (не знам точно кога) и още 3-4 седмици за резултата от амниото.Краят на прегледа ми се губи,защото просто се сринах като чух за въпросните бримки. Нищо не успях да намеря в нета като информация. Нищо не мога да направя, освен да чакам.
Ако някой знае нещо,моля да ми пише.
Спокойна неделя на всички!

*
« Отговор #442 -: Януари 23, 2011, 16:16:39 pm »
А,точно това ме вълнуваше...Явно или някои доктори се застраховат или пък има индикации за подобни изследвания...
Благодаря!

При Д-р Даскалов, доколко знам и съм говорила с другите му пациентки - стандартно и за всички пуска тези изследвания. Лично при мен - не беше поради показания.
Предполагам, че всеки специалист си преценя кои според него са изследванията "базов пакет" при бременност, според своите си знания, виждания и опит.

Да и аз съм пациентка на Д-р Даскалов и съм пускала тези изследвания, без да има индикации за евентуален проблем!
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 16:56:06 pm от acq81 »
*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
« Отговор #443 -: Януари 23, 2011, 16:17:59 pm »
"Нуби" са на пазара поне от две години като марка.На мен ли4но не ми допадат. :?
Лично на мен също не ми харесват. За другите немога да се изкажа. За мен шишетата /ако ще се ползват/ са Авент и Чико - разбира се ако можеш финансово да си ги позволиш. Сега имам едно шише останало от баткото закачено за помпата ми АВент....ако ми потрябват повече тогава ще купувам...че те са си инвестиция.
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #444 -: Януари 23, 2011, 16:32:03 pm »
Здравейте :) Местихме багаж и интернет и имаме доста работа затова не пиша :) Иначе как ми се иска друга да е причината  :D Засега не иска да излиза ама ще я видим тази работа :) Монка наблюдателна си ти  :wink:
Лек ден от мен-имам работа да прибирам доста неща :) пак ще пиша като има новини :) целувки на всички
« Отговор #445 -: Януари 23, 2011, 16:37:26 pm »
Здравейте момичета,
незнам дали това е мястото да споделя какво ми се случи.В понеделник сутринта ме заболя от дясно долу, болката беше непоносимо силна.Отидохме в АГ Варна там дежурния док ме прегледа и каза че всичко с бебето е наред, плацентата ми била ниско но имало време да се вдигне.Сигурно имало хормонални нарушения и затова имало болка.Така че трябвало да ме приеме в болницата под наблюдение.Приеха ме сложиха ми система, но болката така и не мина.От там ме изпратиха в окръжна в хирургията за съмнение за апандисит.До следобеда болката не мина и решиха че ще ме режат.Като са ме отворили видели спукана киста, която е причинител на болката.Съответно са ми махнали и апандисита.Сега съм вече в къщи и се възстановявам.Ако някой е чувал такъв случаи да споделя как е възстановяването, и много ме е страх дано бебето е наред докрая и се роди живо и здраво.
Просто исках да споделя с вас какво ме мъчи тези дни.

*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
« Отговор #446 -: Януари 23, 2011, 16:41:49 pm »
chuspito наистина си имала преживяване. Надявам се всичко да е наред до края.
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*
« Отговор #447 -: Януари 23, 2011, 16:49:52 pm »
Чуспито,бързо се възстановявай и дано всичко е наред с бебето!А д-р Александров какво казва,прегледа ли те след операцията?

*
« Отговор #448 -: Януари 23, 2011, 17:10:09 pm »
Чуспито,всичко ще е наред!Екшън преживяване...

Годгифт,представям си какво ти е.Опитай се да си максимално спокойна.Кога ще ти кажат дали ти препоръчват амниоцентеза?
 Ти прави ли БХС между 11та и 13та седмица?

« Отговор #449 -: Януари 23, 2011, 17:10:56 pm »
Tini утре ще ходя при него да видим какво ще каже.

*
« Отговор #450 -: Януари 23, 2011, 17:35:07 pm »
chuspito бързо възтановявеане мила!Дано всичко да е наред :crossfingers: пиши след прегледа.
« Отговор #451 -: Януари 23, 2011, 17:49:37 pm »
didka_,според мен потърси второ мнение дали имаш нужда от аспирин/фраксипарин и колко често да е приема. Може би показателите за АФА.Това е мое мнение, не искам да всявам излишно безпокойство, но така мисля.
didon,имам ранния БХС. Плацентарният протеин беше на долна граница- 570 единици, а е трябва да е минимум 1000 единици.Сега виждам,че е готов и втория БХС. Има показател алфа-фетопротеин, който е 53 ед. при горна граница 49. Явно ще търся доп. консултация с ехографисти. Докторът от ЖК прави измерванията за втория БХС, нищо не спомена за чревни гънки. Първият БХС е правен в Майчин дом (измерванията от д-р Михова). Според д-р Михова при навършена 19г.с и преглед ще решим дали да правим амнио.Виждам,че сме с един термин :D.
chuspito,бързо възстановяване!

*
« Отговор #452 -: Януари 23, 2011, 17:51:59 pm »
Ехх ,появи се Саричка,ами малкия си знае,продължавайте с местенето,то ще си излезе като сте готови :lol:
Лелеее chuspito  8O,за пъви път чувам за подобен случай,но важното е,че ти и бебо сте добре :bighug:!
Годгифт,силно се надявам да има  голям процент грешка,кураж и ще чакаме новини от БХС :crossfingers:Дано бебчо е здрав
А аз пък да се оплача,днес много ме боли кръст,настинката мина,сега пък кръста ме стегна,дали не предвещава нещо :? :ask:
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 17:54:08 pm от moniks_s »

*
« Отговор #453 -: Януари 23, 2011, 18:10:25 pm »
chuspito първо скорошно възстановяване.
Моя случай не е точно като твоя, но... Претърпях коремна операция по време на бременността след като се оказа че съм имала освен вътрематочната и извън маточна бременност. За съжаление го открихме твърде късно едва когато тръбата ми се пръсна и ме приеха по спешност.
Както виждаш по лентичката имам си едно прекрасно сладкишче! Спинка сладко до мен  :D така че не го мисли просто се въстановявай скоро и се наслаждавай на бременността си  :P
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #454 -: Януари 23, 2011, 18:25:08 pm »
Ехх ,появи се Саричка,ами малкия си знае,продължавайте с местенето,то ще си излезе като сте готови :lol:
Лелеее chuspito  8O,за пъви път чувам за подобен случай,но важното е,че ти и бебо сте добре :bighug:!
Годгифт,силно се надявам да има  голям процент грешка,кураж и ще чакаме новини от БХС :crossfingers:Дано бебчо е здрав

Ей това беше, което исках да напиша  :lol:, взимам го наготово.
Еленка,  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Моникс, още малко, стискай зъбки  :).
*

benito_79

• *
  • 31
  • Чакам чудото да се случи
« Отговор #455 -: Януари 23, 2011, 20:25:18 pm »
Добър вечер момичета моля Ви за съвет тази сутрин като се събудих тази сутрин изпаднах в ужас :balk_146:,имах кафеникаво зацапване по бельото .Успях да се свържа с доки каза да спра фраксипарина и така до другата събота когато съм на преглед.Много ми е притеснено не искам да загубя и тази бременност.Ако някоя е имала подобен проблем нека сподели .Зацапването не се засили през деня надявам се и да не се засили.Освен стандартната терапия която изписват за задържане аз имам и естрофем 2 мг. забравих да питам доки за него .Незнам дали може да ми зацапва и от него.Благодаря Ви много...
ЧАКАМ ТЕ БЕБОНЧЕ
*
« Отговор #456 -: Януари 23, 2011, 21:53:52 pm »
Успокой се малко, почти на всички ни се е случвало. Спираш фраксито, както е казал лекарят ти, стандартната терапия, няма да се натоварваш и всичко ще е ОК  :D Кафеникавото зацапване не е страшното, следи да няма ярко червена кръв - ако има веднага на лекар. Но се надявам да няма никаква тия дни.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #457 -: Януари 23, 2011, 22:00:09 pm »
benito_79 аз Естрофема го пиех 2 по 1 и не мисля,че може да ти навреди по някакъв начин.А за фраксипарина и зацапването не мога да кажа нищо,но тук много момичета са били със зацапване по дълго време и всичко след определено време отшумява.Почивай си повече и мисли позитивно!Стискам палци всичко на е наред с бебо!
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #458 -: Януари 23, 2011, 22:16:50 pm »
benito_79, чела съм, че и на други момичета им спират фраксипарина и аспирина при кървене. Аз самата до края на третия месец кървях нееднократно, но според моя д-р нямаше нищо притеснително и наистина бебетата си се развиват чудесно! Естрофем и аз пиех, не са ми го спирали. Фраксипарин и аспирин не ми е назначаван.
godgift, ще поискаш ли второ мнение? Например това на д-р Сигридов?
chuspito, дано всичко е наред вече, пиши утре като минеш прегледа при док.

*

benito_79

• *
  • 31
  • Чакам чудото да се случи
« Отговор #459 -: Януари 23, 2011, 22:56:10 pm »
Сърдечно ви благодаря момичета  :bighug: за подкрепата.
ЧАКАМ ТЕ БЕБОНЧЕ