0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #480 -: Януари 24, 2011, 16:38:54 pm »
Здравейте от мен...Бяхме на тонове и преглед-всичко е наред-казаха ми тази седмица ще е събитието!Уж! Ама да видим!
Та да си кажем как мина прегледа-3кг и 300г ,за см не разбрах много добре-пък и документите останаха при докито. :) Шишко сладък :):) днес накупих още дрешки и едни сладки обувки :) Сега сядам малко да почина че и интернет нямам много хубав..От мен това засега-май всички ще ме изпреварят и ще родят..Мойто синче си е намерил супер място и не иска да излезе :) До скоро мами и много целувки
*
« Отговор #481 -: Януари 24, 2011, 17:18:03 pm »
След като в петък видяхме ембрионче и сърчице реших да се престраша и да се запиша в темата(сега съм в 9г.с.)!Разчитам на вас да ми помагате,че бургаските лекари не са мн щедри на обяснения и изследвания!
Тай като в петък беше края на работния ден при доки и набързо ми пъхна 1000 "бележки" за изследвания,пресече  опитите ми да попитам за храни и витамини,какво трябва или не трябва да правя и ме изпрати по-живо,по-здраво!Така премина дългоочаквания преглед! :( Бах се поготвила да питам и разпитвам,а то...Дори не ми каза какви изследвания ми пуска,а само че трябва да отида на гладно.После с готовите изследвания да отида-надявам се тогава да получа повече инфо!
Но така или иначе ще питам и разпитвам вас мили мами за това какво ми предстои и какво трябва да изисква от доки(какво ми се полага и какво мога сама да направа като изследвания за бебчо).
Благодаря и слънчева седмица ви желая!

*
« Отговор #482 -: Януари 24, 2011, 17:58:33 pm »
Я, какъв благодатен ден в тази тема! Чудесно, все така де и все повече нови мами да се записват тук! Добре дошли на всички, щастлива и безгрижна бременност ви желая! :D

shkembelina Ето в тези теми, са разгледани изчерпателно някои от основните въпроси, свързани с бременността, ако искаш да питаш нещо - питай смело, това е идеята на "бременната тема". С каквото можем - ще помагаме.  :wink:

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=721&Itemid=61
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=720&Itemid=61
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=760&Itemid=36
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=438&Itemid=36
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=43489.0

Мацките от горещия списък...хайде някоя да "повлече крак" най-после, какво сте ги стиснали тези деца. :lol: Леко раждане на всички, когато - тогава.

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #483 -: Януари 24, 2011, 18:42:15 pm »
От както я следя тази тема за първи път за един ден се записват толкова мами,дано има повече такива дни  :welcome3:на всички и нека дните ни стават все по приятни и безпроблемни до финала
« Отговор #484 -: Януари 24, 2011, 18:46:20 pm »
Има нещо във въздуха днес :) Айде, честито на новопостъпилите!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

ivaleta

• 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
« Отговор #485 -: Януари 24, 2011, 18:57:51 pm »
Добре дошли на новите коремчета 

Лека и безпроблемна бременност

*
« Отговор #486 -: Януари 24, 2011, 19:01:40 pm »
Хиххиххи супер Шкембенце,много мило да се запишеш вече  :welcome_1:!
Саричка,браво на бебо!Ами щом док е казал тази седмица ще чакаме...... :lol:
Жбрулче,стиснали сме ги я :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:майтапя се,де
Аз от два дни имам контракции,корема ме боли като за цикъл :D,консултациите са отменени и така ще чакам да мине епидемията ако не ме напъне,де :lol: :lol:

*
« Отговор #487 -: Януари 24, 2011, 19:53:24 pm »
Момичета, покрай тази грипна епидемия, която май скоро ще е национална се зачудих за моето секцио... Нали при епидемия се отменят детски, женски консултации, ваксинации И планови операции. Та в този ред на мисли, като е планово секцио и има обявена епидемия, някоя от вас има ли идея как се процедира? Отлага се операцията, или минава в графа "спешни"... Така като гледам, в Пловдив баш окло моята дата ще цъфнат с обявена епидемия и за това се замислих по въпроса. Да не се наложи пък сега да ме оперират някъде другаде, където няма обявена епидемия, или някаква подобна простотия.  :?

*

benito_79

• *
  • 31
  • Чакам чудото да се случи
« Отговор #488 -: Януари 24, 2011, 20:05:02 pm »
Здравейте момичета,добре дошли и на новодошлите аз на бързо да се отчета зацапването ми днес доста е намаля чувствам се по добре гледам през повечето време да лежа,но ми е много интересно че аз нямам почти никакви симптоми нито ми се гади нито повръщам,гърдите също вече не са толкова напрегнати и взех сега пък за това да се притеснявам.Дано в събота доки ми каже че всичко е наред то все има човек за какво да се притеснява...
ЧАКАМ ТЕ БЕБОНЧЕ
*

бина

• 845
« Отговор #489 -: Януари 24, 2011, 20:24:26 pm »
benito_79,гърдите в твой те седмици не са признак по не на мен така ми казаха момичетата тук когато съм била в твой те седмици,а за гаденето и повръщането аз до сега не съм ги имала така,че спокойно и дано всичко е наред.На пълно те разбирам защото и аз не спирам с притесненията но така не си помага ме съм сигурна така че само хубави мисли и усмивки Успех
« Последна редакция: Януари 24, 2011, 20:28:52 pm от бина »
*
« Отговор #490 -: Януари 24, 2011, 20:27:51 pm »
Незнам Жбрулче,аз днес звънях да питам за консултация щото бях утре ,но ми казаха Не.Само спешни случаи с болки,раждане и т.н.Е,надявам се до 17 да мине епидемията,де.Е,не ми се вярва да те оперират другаде....дотогава ще е минала  :wink:
Бенито_79 гаденето,повръщането и т.н не са задължителни, :crossfingers: за събота

*

бина

• 845
« Отговор #491 -: Януари 24, 2011, 20:37:12 pm »
Момичета да попитам от време на време получавам нещо като придръпвания и пробождания маи не мога точно да обясня,но са за секунди и са ниско долу ту в ляво ту в дясно понякога май и по средата,а и когато ходя до WC-то по малка ниско долу чак ме по заболява но това е само кога то съм по малка,но това с WC-то не е от скоро и трето се сетих болезнени газове,но за тях прочетох че и при вас е така.Дано не е нищо притеснително.                                                                        Съжалявам за спама
« Последна редакция: Януари 24, 2011, 20:38:46 pm от бина »
« Отговор #492 -: Януари 24, 2011, 20:40:56 pm »
Здравейте момичета, най-напред да честитя и приветствам новите бременилки. Добре дошли при нас, лека и безпроблемна бременност на всички и здрави бебоци на финала. Специални поздрави на Шкембелина.

Момичета да ви се оплача преди около час паднах жестоко на стълбите във входа да блока, тъкмо се прибирах с торбите от пазар. Веднага звъннах на док. той ми каза да запазя спокойствие и утре да отида за тонове. В момента не усещам бебка и се побърквам, знам че както каза док бебето е добре защитено и едно падане не би трябвало да му навреди, но не съм на себе си. Дали да търся спешен кабинет или да чакам до утре. Моля Ви дайте ми съвет.
*
« Отговор #493 -: Януари 24, 2011, 21:01:07 pm »
Дени наистина бебето е добре защитено, както ти е казал и лекарят ти и едва ли имаш реална причина за притеснение. Но идеално разбирам, че това не премахва тревогата ти и като не го усещаш да мърда съвсем се панираш.

Не считам, че нужда от спешен кабинет имаш, защото нещо с бебето може да не е наред, а заради собствените си нерви и спокойствие. Изхождам от себе си в случая естествено.
Ако не ти представлява особено усилие и разкарване и има кой да те придружи, или закара до най-близкия лекар разполагащ с УЗ, според мен отиди, за да можеш да спиш спокойно. Нямаш нужда от излишни нерви в момента...

Или най-вероятно докато ти пиша това, или се чудиш да ходиш, или да не ходиш - ще получиш някой здрав ритник и ще се почувстваш спокойна.  :D

*
« Отговор #494 -: Януари 24, 2011, 21:08:43 pm »
Жбрули плановите операции наистина са отменени, това се отнася и за секцио, нооо както сама си се досетила, те минават в графа "спешни"  :wink:

*
« Отговор #495 -: Януари 24, 2011, 21:20:31 pm »
Здравейте тумбачета!
Аз рядко пиша,но не пропускам да чета.
Добре дошли на елис и норелека и безпроблемна бременност,ние в петък сме на преглед и вече нямам търпение,че имам едни такива смотани бодежки откъм яйчници ли е пикочен мехур ли е незнам,но след тоалет болиии и вчера забелязах че сякаш корема ми става като камък на моменти, това дали са контракции :ask:и от тогава до сега ако знаете в колко филма се вкарах :oops:
Но аз друго исках да питам-имам приятелка,която след 10г забременя/тя все още не смее да пише и не вярва че се е получило/има 2 положителни теста и кръвен тест,който е правен на 2-ри ден закъснение-80mu/ml,но има зацапване от седмица насам,кафеникаво и то само на моменти,ходи на лекар,но за да се види плоден сак е рано,сега в сряда е записана,а днес си прави пак тест и той показва :bfn:,та значи исках от цялата работа да питам според вас какво значи това :ask:незнам как да я успокоя,бременна ли е,паднало ли е?

Аз не разбрах всъщност колко време е минало от теста?
Чудя се защо прави толкова много тестове?За психически тормоз ли?Ако иска потвърждение,че все още всичко е наред с бременността да си пусне кръвен тест.

Жбрул ,аз също си мисля,че ще минеш в графа "спешни".Няма как иначе.
Денииии,ми как да рита бебчо като си му изкарала акъла с това падане  :) .Представяш ли си то как се притеснява дали мама е добре.Споко мила,не се паникьосвай излишно.Подкрепям Жбрул,за твое спокойствие можеш да отидеш на преглед...
« Последна редакция: Януари 24, 2011, 21:32:48 pm от didon »
*
« Отговор #496 -: Януари 24, 2011, 21:37:15 pm »
Момичета да попитам от време на време получавам нещо като придръпвания и пробождания маи не мога точно да обясня,но са за секунди и са ниско долу ту в ляво ту в дясно понякога май и по средата,а и когато ходя до WC-то по малка ниско долу чак ме по заболява но това е само кога то съм по малка,но това с WC-то не е от скоро и трето се сетих болезнени газове,но за тях прочетох че и при вас е така.Дано не е нищо притеснително.                                                                        Съжалявам за спама

Според мен няма място за притеснение.И аз бях така.Тези болки се дължат на "излизането" на матката от малкия таз.Спокойно всичко ще бъде наред! :D
*
« Отговор #497 -: Януари 24, 2011, 21:51:56 pm »
бина, :) май в тези седмици е нормално, и аз постоянно вземам но-шпа, матката ми била с висока мат.активност :?

Днес ходих на ранен ембрионален скрининг и БХС, дано резултатите са добри. Бебето беше заело челна стойка, с главата на долу, голям майтам, все шава ли шава :lol:
Казаха, че трябва да продължавам с утрогестана до края на 14г.с, а пък аз бях решила да го спирам :?

Момичета, при бременност в какъв диапазон трябва да се държи тсх?
Питам тук, не в темата за ЩЖ, т.то въпроса ми е съм бремените дами, моето сега е 1.63, и не ми назначиха терапия.
*
« Отговор #498 -: Януари 24, 2011, 21:58:33 pm »
Мерси :D И аз така си ги мислех нещата, ама знам ли вече в тази държава, дали това което ми се вижда логично - действително така се случва. То не, че много ми се ще да ме оперират докато върлува грип, ама бебето не го вълнуват такива "детайли".

Аз от края на миналата година си живея под "постоянна обсада" и "домашен арест"  :? То не беше хепатит, сега пък грип, край нямат тия болести и пак трябва да се бутам по лаборатории утре-вдругиден, вече няма за кога да отлагам... Ще сложа една маска и на бегом, дано не се накача с някой вирус. Хайде намрънкясвах се  :oops:

Хубава вечер!

« Отговор #499 -: Януари 24, 2011, 22:00:15 pm »
Ох, момичета благодаря ви за успокоителните думи. Аз все пак отидох на УЗ, за щастие всичко е наред. Дори по пътя към лекаря усетих движенията на бебка, но ако не бях отишла щях да се побъркам. Благодаря ви още ведъж.