0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 7
« Отговор #440 -: Юли 03, 2012, 11:54:52 am »
rouzi-anna, сокчета не се дават изобщо.
Защо след като педиатъра мълчи ти мислиш, че нещо трябва да правиш?
"Даваш ли вече сокчета?" е може би един от най-често задаваните въпроси в България към майки с малки бебета. 
« Последна редакция: Юли 03, 2012, 12:01:06 pm от vaci »

« Отговор #441 -: Юли 03, 2012, 12:54:47 pm »
rouzi-anna, сокчета не се дават изобщо.
Защо след като педиатъра мълчи ти мислиш, че нещо трябва да правиш?
"Даваш ли вече сокчета?" е може би един от най-често задаваните въпроси в България към майки с малки бебета.  
Да, откачам като го чуя това!!!!
И като разберат, че не давам "Аааааааа, що бе....? Давай му!!! Аз на... започнах да му давам на 3 месеца като беше".
Не се обяснявам изобщо, нямам нито желание, нито нерви, просто казвам "И това време ще дойде".

Свекърва ми и тя...понеже знае, че съм по-дръпната и със собствено мнение  :lol:, не ми задава никакви въпроси свързани с отглеждането на Дани. Тоест тя ме пита, ама ако иска аз да я уча на нещо (двама сина е отгледала), не и тя да ме учи. Та не мен, ами мъжа ми питала "А сокчета давате ли му?"- това като стана на 3 месеца.  Той й казал "Не, тя е решила до 6 мес нищо да не му дава". Уж тайно да не разбера, пък той дойде и ми каза  :lol:
« Последна редакция: Юли 03, 2012, 13:08:02 pm от Мишле82 »

*

Misty

• 273
  • "Най-хубавото предстои!"
« Отговор #442 -: Юли 03, 2012, 13:16:12 pm »
По въпроса със сокчетата, някъде тук по форума някой беше писал: "Соковете с водката като стане на 20!" :D :D :D
И аз мисля, че ебизсмислено със соковете има време с плодовите пюрета ще си навакса като му дойде времето.

*
« Отговор #443 -: Юли 03, 2012, 16:24:18 pm »
В "Оценка на моториката" Д-р Birdie беше коментирал консумацията на сокчета от новородени и бебета и той е на мнение, че не се препоръчват. Някой беше пуснал линк точно към тези коментари, но не можах да ги намеря в тази тема, а може и да е бил в предната тема.

« Отговор #444 -: Юли 03, 2012, 16:46:30 pm »
Имам въпросче за АМ. Тук много мами писаха преди време, че са доволни от Хумана. Реших да взема и аз пак да я пробвам моята хубавица ще пропие ли вече от шише. Да, но гледам 3-ката с вкус на банан и ванилия :(... Ние сме с постоянен запек и този банан особено не ми харесва  :(. Как процедират мамите на едногодишни бебоци: тройка ли вземате или някое от тези за по-малките или направо Джуниър (на него пък пишеше да се ползва с някое от другите и съвсем се обърках :?)?
*
« Отговор #445 -: Юли 03, 2012, 17:25:42 pm »
vanyush  моят човек не яде много от АМ, но аз купувам 2-ка. Те тия аромати може да не са самия плод, не съм гледала.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #446 -: Юли 03, 2012, 18:23:46 pm »
Една майка ми обясни как трябвало сокчета за витамините :-). Как така решиха, че сок от моркови е по-полезен от кърмата (или АМ)не ми е ясно.
Аз моите ги захраних на 4 месеца и двете. Много добре са отрази захранването на коликите на Ивана(посто напълно спряха) и затова и Андреа тогава я захраних, макар че тя колики нямаше. Това беше по инструкциите, които ми дадоха от кабинета на педиатърката.

Обаче сокчета аз по принцип не давам, дори и на 2 годишното си дете. Не виждам смисъл да давам сок - ако иска да яде плода/зеленчука, а за пиене давам само мляко и вода.

vanyush , аз като си бях преди месец в Бъглария, давах на дъщеря си НАН2 и после НАН3 и си го прие много добре. Нямаше ароматизатори и есенции илично аз съм доволна, понеже смени АМ заради пътуването и нямаше никаква разлика, не се е запекла или разстроила.

« Отговор #447 -: Юли 03, 2012, 20:19:46 pm »
Благодаря, момичета. То пак ще е едно чудене и маене. Май ще пробвам и аз Хумана 2. До сега опитвах с НАН 1. Хубаво си е млякото (т.е. лесно се приготвя :)), но като го не щя девойката, надали ще се отвори на НАН 2 или 3 :?. То нашето стана май като кривата ракета и космоса :(
И аз мисля, че дори и да има плод в Хумана 3, то ще е незначително количество, ама все пак защо им е било да "ароматизират" мляко на тези хора?!  :? Тъпо ми се вижда някак.
« Отговор #448 -: Юли 03, 2012, 20:30:06 pm »
Момичета, аз имам един въпрос във връзка със захранването. Решила съм да се придържам към схемата на др.Бърди. В който и магазин да вляза обаче, не намирам бебешко оризово брашно. Даже ме гледат така:  8O Четох, че в диетичните магазини, което се предлагало, не било подходящо за бебета, едното се правело от варен ориз, пък другото от сушен....
Намирам като рецепта за оризово брашно (без да виждам става ли за бебета) - обикновен ориз да се измие, изсущи на слаба фурна 80 градуса и после да се смели на брашно с някакъв вид мелачка. По този начин върши ли ни работа за бебетата?
И защо е бебешко това брашно, какво му е по-особеното?

*
« Отговор #449 -: Юли 03, 2012, 20:32:31 pm »

И аз мисля, че дори и да има плод в Хумана 3, то ще е незначително количество, ама все пак защо им е било да "ароматизират" мляко на тези хора?!  :? Тъпо ми се вижда някак.
И аз се почудих, но нямах време със спящо бебе на ръце и нервен мъж отвън и направо си реагирах първосигнално.
Прилагайте ХУМАНА 3 мляко за последващо и продължително хранене: * като допълнение към кърмата или всяко друго мляко след 10 – ия месец; * в рамките на смесеното хранене и след навършване на 1 година на детето това го копнах от описанието, явно не е за разнообразие, нещо като различните пюрета  :D
Мишле безмлечна оризова каша търси :) на Хип не е много добро, но не се сещам какво ползвах.
« Последна редакция: Юли 03, 2012, 20:34:15 pm от м-и »
*
« Отговор #450 -: Юли 03, 2012, 21:47:44 pm »
Мишле, има безмлечна оризова каша на Милупа. Аз нея ползвах. А мисля, че под оризово брашно, доктора има точно това предвид безмлечна оризова каша (дано не греша).
*
« Отговор #451 -: Юли 03, 2012, 22:32:15 pm »
Като сте отворили дума за мляко след годинката, тогава не се ли започва с прясно мляко или аз нещо се бъркам? osi_10 Ако е така(пък и да не е) бихте ли ми разяснили храненето на детето след годинката( кога какво се дава като храна, мляко кога се дава и т.н.) Че ей ся ще дойде септември  :lol:

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #452 -: Юли 03, 2012, 22:36:54 pm »
Според педиатъра ни, няма никакво значение дали ще даваме АМ или прясно мляко след годинката. На мен формулата ми е по- удобна, когато сме навън.
На 14 месеца Тереза все още има 2 изцяло млечни хранения.
« Отговор #453 -: Юли 03, 2012, 22:52:59 pm »
Мишле, има безмлечна оризова каша на Милупа. Аз нея ползвах. А мисля, че под оризово брашно, доктора има точно това предвид безмлечна оризова каша (дано не греша).
Имам чувството, че четох някъде да е писал, че са различни неща.
Освен да видя кутията на кашата, и ако брашното е основната съставка...

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #454 -: Юли 03, 2012, 22:56:18 pm »
Иванита и според моята педиатърка е така като при elle22. Само че аз не го нося навън, а го давам два пъти на ден сутрин след ставане и вечер преди лягане. Сега на Андреа съм започнала на своя глава в две от храненията да добавам по  мъничко (около 30-40мл) прясно мляко, че да свиква.

След годинка пише, че трябва да пие между 450 и 700мл мляко на ден, но не повече. Забравих вече защо имаше горна граница.
« Последна редакция: Юли 03, 2012, 22:58:20 pm от Bobbie »

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #455 -: Юли 03, 2012, 23:02:41 pm »
Е, значи сме точно по средата  :D.
Мишле, за мен също оризово брашно означава безмлечна оризова каша. При нас се нарича "сириъл" и аз имах конфузна ситуация в началото  :oops:. Тъй като "сириъл" е и зърнената закуска на сина ми, пълна със захар, какао, оцветители и какво ли още не, изгледах на кръв педиатъра, когато ми каза да започваме да се захранваме с въпросното нещо  :lol:.
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #456 -: Юли 03, 2012, 23:05:14 pm »
И аз дадох от безмлечната оризова каша на Милупа - само ориз си е, няма нищо друго.
За пиене им давам адаптирано мляко - фризолак, че е по-евтин от аптамила, иначе разни кремчета като им правя ползвам прясно мляко вече.

« Отговор #457 -: Юли 04, 2012, 14:10:35 pm »
Мишле, всяка безмлечна оризова каша може да се използва като оризово брашно за схемата на д-р Бърди. Милупа е доста добра, става пухкава и без бучки.
« Отговор #458 -: Юли 04, 2012, 14:26:18 pm »
Добре, благодаря ви, от нея ще взема.
Понеже се вълнувам около момента със захранването, правя си една примерна табличка по дни кога какво и по колко. Вероятно няма да я следваме стриктно, но предпочитам вместо да се чудя днес какво следва, да знам от предния ден и да съм купила продуктите. Та...не ми стана съвсем ясно нещо.
Въвели сме да речем плодовете. Колко на брой... в рамките на 2.5-3 месеца колкото сме въвели. Храненията на Дани са сутрин около 8 часа след сън, после в 10-10.30ч като тогава заспива на гърда и следващото ядене е като се събуди към 13-13.30ч да речем. Тоест аз плод сутрин в 10ч не мога да давам, ще го давам в 13ч. Като започнат зеленчуците обаче, паралелно продължавам ли да давам въведените плодове?
Примерно към 13ч да давам нов зеленчук, а плода да го изместя следобяд накъде?
И предполагам докато даваме зеленчуци нови плодове паралелно не бива да въвеждам?
Кога трябва да заместя хранене? Кога примерно това ядене в 10ч трябва да спре да е кърма и да остане само плод? Или е добре плода да си е следобяд, пък сутрешното кърмене да остане. То предпочитам да остане, защото в 10ч яде втората от нощно напълнени гърди. Нещо хем чета и ми се изяснява, хем една мъглявина остава  :lol:

« Отговор #459 -: Юли 04, 2012, 14:39:15 pm »
Мишле, и аз като теб така се вълнувах, но тази табличка няма много да ти помогне :D, детето само ще ти покаже. Започнах първо с каша-млечна, първа бебешка на Хип-много е вкусна. Ако вземеш безмлечна, предполагам с мляко пак трябва да я смесиш, незнам. Но вие сте на кърма, ние бяхме и сме изцяло на АМ.
Замествах постепенно обедното хранене. След 10 дена започнах на обед да давам зеленчуци, спрях кашата. Като въведох тиква, морков и картоф, започнах следобед да давам и по малко плодове-ябълка, круша, синя слива - за да не се запича малкия.
Т.е.като въвеждаш нов плод, трябва да му даваш вече въведени зеленчуци. Така успоредно му въвеждах и плодове и зеленчуци, и сега така продължавам. Давам някое ново плодово пюре, и тогава яде познати зеленчуци. Като давам нов зеленчук, давам познати плодове. А дали ще даваш плод сутрин или следобед, това реши сама-както ти е удобно на теб. При нас първо беше така:
5,3-6-мляко
9,3-10-мляко
13-13,3-зеленчук
17-17,3-мляко + плод, или каша + плод, или само плод
20,3-21-мляко

Сега обаче постепенно едното хранене отпадна и сега сме:
8-8,3-мляко
11,00-плод
13,3-14-зеленчук или зеленчук с месо
17,3-18-редувам каша+плод, мляко+плод или само плод
21-мляко
т.е.плода го ползвам като десерт или междинно хранене.

За обяд плод някак си не върви според мен, но това си е мое мнение.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !