0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #380 -: Октомври 05, 2012, 14:50:49 pm »
Мими, малко е вероятно да има грешка в теглото. Преди две седмици я оцениха малко над 1800 гр, така че напълно съм склонна да вярвам на доктора. Другата седмица ще се виждам с другия лекар, при когото ще раждам, като и той ще ми прави вероятно УЗИ, за да знае колко е голямо бебето. Но в крайна сметка, ако се задържи до термин, ще порасне достатъчно. А и хич няма да се обидя, ако не ми се наложи епизиотомия този път. Да видим дали ще издържат шевовете от първия! Ако не, ще се наложи пак да ме режат. Но и това ще мине, въпреки че не беше особено приятно. Важното е да сме живи и здрави.  :)
Помня аз, че чакахте Йоана.  :lol:

*
« Отговор #381 -: Октомври 05, 2012, 15:24:21 pm »
Чакахме я ние Йоана, ама излезе Йордан  :lol:
Стискай тогава до термин, дано и на момата не и се излиза като на Кай  :D
Пък за епизиотомията - по-добре с нея, отколкото да цъфнеш като майска роза.
« Отговор #382 -: Октомври 05, 2012, 15:37:34 pm »
Днес мина ранния БХС. Д-р Белчева ме прегледа, мечето е станало цели 6,23см., гледа разни неща, мери други показа ни половите органи и каза, че били две чертички :-), не ми каза какво означава. Изпрати в Майчин дом, взеха ми кръв и ми казаха, че във вторник ще са готови резултатите.

Краси

*
« Отговор #383 -: Октомври 05, 2012, 16:19:30 pm »
Ей, какво голямо мече си имаш вече! Браво!  :)
*
« Отговор #384 -: Октомври 05, 2012, 16:47:56 pm »
Момичета искам да питам до колко е "нормалното" различие в седмиците при близнаци? И възможно ли е то да се променя с растежа и напредване на бременността?
Преди имаше една близнашка тема, сега не я намирам, моля някой който е в час да ми пише, може и на лични или да ми кажете къде да прочета.
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
« Отговор #385 -: Октомври 05, 2012, 17:15:20 pm »
Теди, най-интересното беше, че му видяхме муцунката. :cheerleader:
Краси

*
« Отговор #386 -: Октомври 05, 2012, 18:10:58 pm »
Супер!  :balk_46:
Само това с двете чертички не разбрах какво означава. osi_10 Някой запознат може ли да каже?
*
« Отговор #387 -: Октомври 05, 2012, 18:38:16 pm »
Момичета, как си пиете "железните" таблетки - с храна, преди или след? Нищо не пише в упътването на моите :?

Две чертички може би е за момиченце.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
« Отговор #388 -: Октомври 05, 2012, 19:14:38 pm »
На моето желязо пише поне 30 мин. преди ядене с 1чаша вода - аз го пия сутрин .
А за двете чертички според мен още нищо не се вижда, ще почакам още малко.
Краси

*
« Отговор #389 -: Октомври 05, 2012, 22:39:01 pm »
оливия, моят доктор каза да съм взимала желязото между храненията с чаша портокалов сок. Не знам защо, ама така процедирам.

« Отговор #390 -: Октомври 05, 2012, 22:54:57 pm »
Момичета моля ако ви се е случвало нещо подобно да ми кажете какво означава.
На няколко пъти ми се случва да усещам нещо странно ниско, долу в корема, не е болка, не е стягане, а е по скоро като пулсиране, може и да не е точно това де, но не ме боли, по скоро усещам ,"нещо" ниско в корема.

Благодаря ви :-)
Краси

*
« Отговор #391 -: Октомври 06, 2012, 01:07:00 am »
Мерси, блу, така ще правя и аз тогава. А желязото се усвоява по-добре в комбинация с витамин Ц, може би затова с портокалов сок.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
« Отговор #392 -: Октомври 06, 2012, 01:11:13 am »
оливия, благодаря ти за обяснението! Човек се учи, докато е жив.  :)

*
« Отговор #393 -: Октомври 06, 2012, 10:15:08 am »
Момичета искам да питам до колко е "нормалното" различие в седмиците при близнаци? И възможно ли е то да се променя с растежа и напредване на бременността?
Преди имаше една близнашка тема, сега не я намирам, моля някой който е в час да ми пише, може и на лични или да ми кажете къде да прочета.

Какво точно различие имаш предвид? Разминаване на седмиците според УЗ между двата близнака, или разминаване според термина?
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #394 -: Октомври 06, 2012, 12:19:34 pm »
Аз пия желзния препарат по време или след храна задължително,защотото доки ми каза че е много възможно да боли стомах..)))И задължително ако се пие железен препарат и магнезий да имам поне 3 часа разлика в приема,желязото го пия със сок от лимон и мед.))))
*
« Отговор #395 -: Октомври 06, 2012, 16:35:49 pm »
Момичета, имам едно питане. От вчера имам едно такова странно усещане като натъртено долу ниско в срамната кост. Дали и някоя друга е имала подобно усещане?
Във вторник съм на преглед при д-р Сигридов и ще го питам. Прочетох обаче, че точно тогава ще гостува в предаването "Нещата от живота" по ТВ 7 и малко ми е притеснено дали ще успеем да се видим. Часът ми е от 8.00ч., а предаването почва в 10.30ч. Тъй като имам опит с участия в тв предавания се притеснявам, предвид че обикновено те искат поне 20 мин. по-рано за грим. Пък и с тези разстояния в София, въобще не съм сигурна, че ще ме гледа той. Искаше ми се след престоя ми в Шейново, наистина да ме прегледа точно той, тъй като винаги е толкова задълбочен и внимателен.
« Отговор #396 -: Октомври 06, 2012, 21:25:03 pm »
оливия, моят доктор каза да съм взимала желязото между храненията с чаша портокалов сок. Не знам защо, ама така процедирам.
Така пише и на опаковката на моя препарат и да не се взима с други добавки....Аз го пия вечер късно 2-3 часа след вечерята,нямам проблем.
« Отговор #397 -: Октомври 06, 2012, 21:27:51 pm »
Днес мина ранния БХС. Д-р Белчева ме прегледа, мечето е станало цели 6,23см., гледа разни неща, мери други показа ни половите органи и каза, че били две чертички :-), не ми каза какво означава. Изпрати в Майчин дом, взеха ми кръв и ми казаха, че във вторник ще са готови резултатите.

Красунка да не би да означава че ще е момиченце  :ask:
« Отговор #398 -: Октомври 06, 2012, 21:57:20 pm »
Да, двэтэ 4эрти4ки показват, 4э бэбэто э моми4энцэ :)
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

« Отговор #399 -: Октомври 06, 2012, 23:02:18 pm »
Ммммм каквото дойде. :D :)
Краси