0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #780 -: Ноември 03, 2012, 17:47:06 pm »
 iva17 ,след като болките не са остри и търпими,не се притеснявай,леки придърпвания са нормални в тези седмици..)))  Bogi,да не би да имаш контракций,втърдяването на корема си е контракция ..)))Пък и в товите седмици мисля,че може и да са подготвителни и до 7-8 на ден са нормални ,но без болка..)))
*
« Отговор #781 -: Ноември 03, 2012, 18:52:53 pm »
Лилия, то е ясно, че са контракции :lol: Просто питах дали е резултат от ритниците на малките, както аз смятам.
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #782 -: Ноември 03, 2012, 19:07:48 pm »
Боги,аз за съжаление не мога да ти помогна с мнение, но ви благодаря на всички вас, че ми давате информация и ме успокоявате.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #783 -: Ноември 03, 2012, 20:03:12 pm »
Ива, още някоя и друга седмица и вече ще попиваш от извора при д-р Сигридов  :lol:
*
« Отговор #784 -: Ноември 03, 2012, 20:04:10 pm »
Лилия, то е ясно, че са контракции :lol: Просто питах дали е резултат от ритниците на малките, както аз смятам.

Вероятно говориш за Бракстън-Хикс контракции. Повечето от нас са ги имали, лично аз в последните седмици на бременността - почти всеки ден. Могат да ги предизвикат много по-леки натоварвания от ритащи бебета. ;) По принцип не са болезнени, макар че в редки случаи могат и да бъдат, но не е типично.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #785 -: Ноември 03, 2012, 21:40:25 pm »
Мацки, искам да ви питам нещо. Преди да забременея най-сладко си спях по корем, веднага след трансфера се научих да спя по гръб и сега така ми е най-удобно. Сега с напредване на бременноста когато спя по гръб започва да ме боли кръста, но не мога за спя на страни, постоянно се въртя. Дайте съвет, как да се науча да спя на страни или пък как да се отърва от болките в кръса!!! Благодаря ви!
« Последна редакция: Ноември 03, 2012, 22:02:10 pm от krasunka »
Краси

« Отговор #786 -: Ноември 03, 2012, 21:55:48 pm »
Ох,аз още си спя по корем,не трябва ли вече?
« Отговор #787 -: Ноември 03, 2012, 21:59:41 pm »
Ами незнам как е редно, но ...не исках да си притискам корема и май лошо се научих. :-( . В момента кръста адски ме боли.
Краси

*
« Отговор #788 -: Ноември 03, 2012, 22:07:40 pm »
И на мен любимата ми поза за сън беше по корем,но отдавна я забравих. :lol:
Когато спя на една страна си подпирам корема с една възглавница и се чувствам по добре.

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*
« Отговор #789 -: Ноември 03, 2012, 22:27:24 pm »
Аз най-добре се чувствам, когато спя на лявата страна. По гръб ми е почти невъзможно, тъй като бебетата ми тежат. А четох някъде, че надясно не е добре, тъй като се притиска вена кава. Увеличената матка притиска вената, ако спиш надясно.
« Последна редакция: Ноември 03, 2012, 22:34:56 pm от Bogi »
*

лилия13

• 360
« Отговор #790 -: Ноември 03, 2012, 22:35:42 pm »
Bogi,ами аз от ритничета на бебчетата да се появяват контракци не съм чувала  8O..)))За мен щом има втърдяване на корема, както си обяснила това са си контракций..)))
*
« Отговор #791 -: Ноември 03, 2012, 22:46:16 pm »
Лилия, матката е мускул. За мен е логично да контрахира от ритничетата им.  :lol: Нормално е съкращаването на мускула.
*
« Отговор #792 -: Ноември 03, 2012, 22:47:29 pm »
Bogi,ами аз от ритничета на бебчетата да се появяват контракци не съм чувала  8O..)))За мен щом има втърдяване на корема, както си обяснила това са си контракций..)))

Не от ритничета само, ами и от това, че на бебето не му е удобно в някаква позиция се получават. :lol: Също при обезводняване, стрес, преумора и още и още... Ама са контракции от вида, който споменах т.е. нито са опасни, нито са предвестник на раждане. Когато ги имате - решението е да се заеме удобна поза, да се отпуснете и да оставите мускулатурата да релаксира. Ако стягането вземе да става продължително и болезнено - на лекар.

« Отговор #793 -: Ноември 03, 2012, 22:53:10 pm »
Момичета, някой ползвал ли е Шуслерови соли. Днес бях на училище за бременни, организиран от списание "Моето дете" и лекторката горещо ги препоръча, различните видове за различни неща..

[161551.gif[/img][/url]
*
« Отговор #794 -: Ноември 03, 2012, 23:05:26 pm »
Jbrul, и аз това имах предвид. Знаех си аз, че на моите години (в комбинация с близките ми срещи със съдебната медицина  :lol:), няма начин да не мисля логично и в правилната посока.
« Отговор #795 -: Ноември 03, 2012, 23:16:36 pm »
Има едно списание Бременност и раждане, там има много хубава статия за тези соли. Мога да ти я сканирам и да ти изпратя ако искаш.
Краси

« Отговор #796 -: Ноември 03, 2012, 23:35:25 pm »
Има едно списание Бременност и раждане, там има много хубава статия за тези соли. Мога да ти я сканирам и да ти изпратя ако искаш.
Ако не те затруднявам, благодаря!

[161551.gif[/img][/url]
*
« Отговор #797 -: Ноември 03, 2012, 23:42:04 pm »
Bogi , ето тук /не само за теб/ една статия на достъпен език за въпросния вид контракции. http://semeistvo.rozali.com/bremennost-calendar/p18866.html

П.П. Същата информация /по същество/ - може да бъде открита и в сериозните медицински издания, но е дълго, тегаво и подробно за четене, с много терминология, поради което поствам горния линк.

*

лилия13

• 360
« Отговор #798 -: Ноември 03, 2012, 23:55:02 pm »
Незнам не съм лекар,нямам компетентно мнение,знам това което ми е казвал доки,а за матката че е мускул, знам,знам БОГИ :lol: :lol: :lol:  За тези соли,много хорай покрай мен ги приемат,ама дали може от бременни да се взимат?Чувала съм и че не всички чайове са полезни при бременност,вие какви чайчета си правите,аз май все липа ..)))
*
« Отговор #799 -: Ноември 04, 2012, 00:14:35 am »
Лилия, една мама беше написала, че тъй като твърде много видове билков чай не са полезни за бременни, просто се е отказала да пие чай. Даже се беше заформила дискусия по темата.

Да оспамя малко темата - мъжът ми го няма за два дни и точно днес крушката в тоалетната реши да се развали. По принцип бих се покатерила да я сменя сама, ама сега не смея. И представете си ще влизам там още един ден с фенерче  :lol: А всички сте наясно, че посещенията са повече от чести.
Лека нощ!

« Последна редакция: Ноември 04, 2012, 00:23:09 am от Bogi »