Подкрепям Елфи! Толерантен е и още как! Разбира се, във всяко стадо има и мърша, но като цяло българина приема малцинствата и живее с тях. Е, стига да не му се качва на главата...Съгласна съм, че напрежение се натяга от политиците, две мнения не може и да има по този въпрос. Знам, че на повечето места, българи и турци живеят спокойно съвместно, празнуват си празниците...И това не го говоря, щото съм го чела, а защото съм го виждала с очите си. Това е чудесно! Момичетата по-напред дадоха изчерпателни примери с училищата и начина на разрешение на проблема, когато има желание да се изучава допълнително турския език. Но да го правят задължителен и да се печатат учебници...айде стига, моля ви се. Някой даде удачен пример, че утре арменци, роми и др. могат да поискат същото. И Сикс е права, че да има новини и представители в нашето правителство - това само ние си го направихме. И да, никъде другаде го няма. Освен в Толерантна България....И въпреки, че в Турция няма българско мнозинство, силно се съмнявам, там някога да бъде допуснат същия прецедент...