0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Kisela, аз лично не знам колко се взима на борсата и какви са изискванията знам моя мъж като беше 2 месеца, че парите хич и не стигаха, на него му даваха 60% от заплатата на която е осигуряван.Беше скръб.

Вероятно не е бил по чл.328,т1 от КТ-тоест,не е бил съкратен.
прекратявайки договора си по взаимно съгласие имате право на 4 месеца обезщетение за безработица. Имате, обаче 7-дневен срок от датата на прекратяване на договора, в който трябва да се регистрирате в Агенцията по заетостта и после в срок до 3 месеца в НОИ, за да започнат да Ви изплащат обезщетението.

Ако закъснеете с регистрацията в Бюрото по труда, ще започнат да Ви изплащат обезщетението от момента, в който се регистрирате нататъка до края на 4 месечния срок.

Другият минус на напускането по взаимно съгласие е, че сумата на ден за обезщетение ще е минималната по 7,20лв. Така за 1 месец, който има 20 работни дни ще получите 144лв.

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
Ми не знам, аз не задълбах да ти кажа, беше ми ужасен период и го оставих да се оправя сам с това.

*
щом е взимал 60% от заплатата на която са го осигурявали си е бил точно съкратен, кисела е описала и случая по взаимно съгласие. при съкращение периода се определя в зависимост от стажа, не си спомня, но май на 9-10г. трудов стаж взимаш 60% в продължение на 1г.
той е взимал малко най-вероятно, защото не са го осигурявали на пълната му заплата, а на минимума, каквата е практиката, за съжаление :(
*
Това с осигуряването е така наистина, но тук в провинцията не можеш и да си помислиш към момента да те осигуряват на пълна.Това се прави рядко и само от големи фирми.

Иначе и аз мисля, че беше съкратен и си взимаше точно 60%, че аз ги и смятах.Периода обаче наистина е важен, защото той няма 10 години трудов стаж към момента и от там са и малките проценти.

Абе мина, но мисълта ми беше че понякога това да си на борсата не е оферта.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Трудовият стаж не е от значение за процентите, а за периода, през който ще получаваш обезщетение. Процентите зависят от основанието за прекратяване на трудовите правоотношения.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
е нали това съм писала ма душа :lol:

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Стефи, по повод последния пост на Маги го написах:
Периода обаче наистина е важен, защото той няма 10 години трудов стаж към момента и от там са и малките проценти.
Та исках да уточня, че не в стажа е проблема.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*
А ОК :) Абе някой ден може да стигна до кодекса.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
 :lol: То аз не от хубаво ги знам тия работи :lol: Не ти трябва да се запознаваш подробно, пу-пу!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
Къде са сега тези,дето ни убеждаваха какъв апокалипсис ще настане без Бойко и сие?Жална ни майка щяла да е!Ми не е жална-бате е разследван...заедно с компания.Ма много са се оляли!
И ги разследват.А тези дни ще откриват "Дунав мост 2" и той,завалията не е поканен да реже лентичка...а е летял най-малко 10 пъти да го наглежда как върви строежа-бива ли? :D

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Е теб харесва ли ти сегашното правителство? С всичките шуробаджанашки изпълнения, с връзките с Русия, с възстановяването на Белене... Ех... Прочети това, пък после бързай да се радваш
http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/9741-metodi-andreev-stanishev-e-ruski-proekt-za-balgariya-poyavi-se-ot-nebitieto.html
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Хубаво е да не се канализира целия мандат с референдума за АЕЦ-а.Много са злоупотребите,оказа се.Ще прочета по-късно и ще ти отговоря,сега наистина нямам време.

*

Ganka

• 5926
Айде като прочетеш, ще коментираме, щото не е само АЕЦ :wink: Както не всичко е магистрали в предишния :wink:

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
 С времето се научих, че за едно нещо може да има няколко гледни точки. Не забравяйте това, когато гледате новините или четете една статия по каквато и да е тематика :).

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Айде честито!
http://mgzin.bg/правителството-узаконява-циганските/
http://dnes.bg/obshtestvo/2013/06/13/zashto-imate-po-11-deca-kato-ne-mojete-da-broite-do-10.190679
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Ммммммм, отивам да си строя къща на поляната до гетото тогаз :lol: Шъ мина за ромка, кво ся.....малко не го докарвам откъм боя и брой деца, ма то имало и руси циганки, пък за децата ....... все ще измислим нещо...
Ох, то не е смешно, ама вече ме избива на черен хумор. Даже нямам нерви и сили да се ядосвам, просто седя и си чакам кротко да видя дали пак ще позная как ще се развият нещата :?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*

Ganka

• 5926
Сикс, щ'та вапцаме, и деца щти напрайм  :D Приятел в нужда се познава :lol:

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Честно казано аз хем се ядосвам и съм съгласна с вас, хем като се замисля може би за нас това е най-добрият вариянт. Едно време им даваха апартаменти като бутнаха гетото до нас, аз честно казано препдочитам да не им дават нищо вече, а да си живеят където и без това си живеят. Иначе ще имаме един куп бездомни цигани, а ги знаете, че те нямат проблем да си живеят кажи речи навсякъде, може утре да е пред вашият блок, примерно. Не знам, не виждам лесно решение на това.

Това е поредната глупост.Първо това не са никакви къщи(масивни постройки),а временни бараки.Според закона масивна постройка е когато е покрита с плоча.Един съсед като си правил къщата и построил такава временна постройка отзад,за багаж.После решил да сложи плоча и направил голяма тераса отгоре,за ад играят децата.А когато порастнали децата се разширили и в тази постройка(за живеене).Е-повече от 10 години се опитва да я узакони,да го впишат в кадастъра и да получи нотариален акт за тази бивша временна постройка.И само го препращат от гише на гише,и комисии му пращат...и какво ли не.
А тези циганските-те не стават за живеене.Направени са от картони и талашити,покрити са с балатуми и мокети....
А за АЕЦ-а,ГАНКЕ,прочетох статията,ама толкова е тенденциозна,че....Тези били ни ги пратили руснаците и се прокарват проруски интереси,а другите кой ни ги прати?-американците,нали?
Аз лично не смятам,че трябва да имаме Белене...с остарялото оборудване и с всички опасности на ядрената енергетика.Гледах как си отиде майка ми от рак....не искам да гледам повече никой от близките ми да се мъчи така...имам и приятели,които си отидоха без време...
Дори не ме интересува това,че ще платя 5 лв.повече ток,а искам да имам достатъчно сигурност,че ще ги плащам по-дълго.
Правителството(това) е като онова.Аз това виждам.Ама поне някой да си получи заслуженото,нищо че го изкарват лов на вещици.Който е виновен-да си носи отговорността.
А който е подписвал договора за Белене,той е виновника,който е взел комисионните....ние дружно ще плащаме.
управия скоро не виждам!