Вижте, не знам дали има реална опасност за такова нещо, може пък и да подценявам ситуацията.
джам може би си права, Турция е много по-важна, все пак е втората по големина армия в НАТО, но все си мисля, че и на Турция не и е толкова важно да се разправя с НАТО и като кандидат член на ЕС да се опитва да разбие друга страна членка.... просто не го виждам това. При всяко положение аз не виждам как ако го направя като хората това обучение, приемерно като СИП и в по-горните класове, би имало значение за това, за което говорим. За съжаление обаче се съмявам че няма да е така,от това, което четох, но ще видим какви ще ги надробят. Те вече си го гласуваха на първо четене, не мина и месец от както са на власт. А после нека ми разправят, че гласували по съвест, нямало било значение кой ще е като не могат да гласуват за еди кой си. Резултата не налице, точно обратното на каквото са искали става. дето викат американците, „изборите имат последствия“ и това са последствията от нашите. Аз тази партия дето не би трбявало въобще да е зкаонна, дпс, хич не мога да я понасям. Те държат българските турци да са долу ниско, че да имат нужда от тях, да са им спасители един вид. решението не мисля, че е в начина, по който в България хората реагират. Напротив, за мен тези реакции се позлват много успешно от дПС и те са , което ги държи на власт.
По скоро светът е тръгнал така, че държавите трудно ще останат еднонационални. На мен също не ми харесва, но такава политика водят големите и не виждам как ние ще избягаме от това, погледнете какво става в цяла западна Европа. Стълпотворение от всякакви раси и националности .
С риск да стана банална ще повторя, че никога не съм се чувствала дискриминирана в България. Нито аз, нито километричната ми рода.
Еее, то не е въобще същото. Никога не е имало негативно настроение към арменци, но ние нямаме никаква лоша история между българи и арменци, а и една вяра изповядваме, въобще разликите не са такива. Плюс това арменците са нормално хора и като погледнеш образованието и като погледнеш, че не са някакви крайни, докато българските турци, в огромното си мнозинство, са необразовани, което ги прави много по-податливи на всякакви влияния пък и в за капак са и мюсюлмани ( а на тема ислям не искам и да говоря, че ще ме банват за нарушаване на правилата на форума).
Сикс, те и на тях им промиват мозъците. даваха един репортаж някъде по турските села, където хората твърдяха, че не само, че не било имало турско робство, ами и обратното дори било. Щях да падна направо, а и те си го вярваха. А тук в университета имах колежка туркиня от тези със забрадките. И с нея от лаф на лаф стигнахме до темата за геноцида над арменците. И аз просто я отрязах и и казах, че независимо, че Турция не го признава, всички знаем, че са ги избивали. Е казвам ти това момиче като започна да ми обяснява колко съм залбудена и как всъщност обратното било -арменците тях били избивали. Нямам думи направо. Аз по принцип съм против тези натискания за признаване или непризнаване, защото много държави, когато са завладявали някого, са прилагала геноцид към хората от завладеният етнос, но пък чак да твърди, че нямало такова нещо - изумена бях просто. Затова борбата с това трябва да е чрез младото поколение и чрез образование. Не забрани, а напротив, разрешаване, че да няма дпс „враг“. Ама като чета коментарите под репортажа на тази кандидат министърка, нямам съмнение, че в централата на дпс си ги запсиват и потриват с кеф ръце, че си имат материла за следвашите 10 години да ги плашат с нас.