0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Боби, какво ще ги научиш да разбират? Че по новому Левски е терорист и не се е борил за "чиста и свята република", щото турците са присъствали у нас, не са ни поробили? И къде е истината според теб? Че Левски е престъпник, защото се е борил да освободи държавата от поробителя? Верно са ти промили мозъка в Америка... :? Сори...
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Османската империя е била много назад в матрЯла от нас, преди да ни ъъъъ отприсъстват. И като са ни заробили, са ни върнали в "първи клас" - абсолютен застой и упадък на една цивилизация - българската. Клали, изнасилвали, убивали, бесили...типично първобитно поведение. Само като сравнение, Римската империя /макар, че двете не могат да бъдат сравнявани, обида ще е за римляните/ по времето на император Клавдий е завзела част от Британските острови. Вярно, при нападенията е имало убити от британските племена, но и римските воини са дали жертви. Клавдий е присъединил бритите, както преди това част от германските племена и галите, правел ги е римски граждани по тяхно желание, за да са ЗАБЕЛЕЖЕТЕ доволни, щастливи и да плащат данъци! Не са набивали на кол, не са избивали деца и старци!
Моите предци ще ги гняват като животни, ще ги наричат гяури, ще ги третират като втора и трета ръка хора, пък аз после ще им гледам точките и колко страни има медала :x
Но все пак от гражданите на държава, изБила почти до крак цяла една цивилизация, а остатъците натъпкала в резервати и после биеща се в гърдите какъв радетел е за човешките права, какво друго може да се очаква?!
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Боби, какво ще ги научиш да разбират? Че по новому Левски е терорист и не се е борил за "чиста и свята република", щото турците са присъствали у нас, не са ни поробили? И къде е истината според теб? Че Левски е престъпник, защото се е борил да освободи държавата от поробителя? Верно са ти промили мозъка в Америка... :? Сори...
Гане ти четеш ли? Въобще прочете ли, когато изрично казах, че ще ги уча че за чиста и свята република се е борил? Прочете ли, че казах, чее най-великият българин? Прочете ли, че каза, че е герой? От къде тогава ти дойдоха всичките тези неща? Правя елементарен ( подчертавам дебело думата елементарен, щото аз не съм историк) анализ на това каво се е случило с Левски, Какво толкова те провокира не разбрах.

Буболина, вече прекали с обидите си, които не виждам как предизвиках. Какъв е тоя  опит да ме оплюеш за неща, които изрично казах обратното? Кога казах, че не е имало причина Левски да организира революция? Кога, моля кажи ми? Кога казах въобще каквото и да е за турското робсто, че ми редиш какво са наричали предците ти ( те между другото не са само твои предци, моите поне нещо са направили да не ни унижават турците)? Продължавам да си напъвам гънката да схвана въобще поне едно твое изречение какво общо има с това, което съм казала аз, но вероятно все оше не съм ти на нивото. Като започна да сътворвам мисли от рода на тази дето си я лепнала за гражданите на разни държави, тогава може би ще може да се разберем. Моето отношени към турското робство не ми замъглява мозъка да не мога да схвана елементарен исторически факт, а именно, че труците са ни унижавали, били, убивали, унищожавали българска култура и т.н., но Левски е предаден от българи, арестуван, не е направено с него показнО, по типичен тяхен начин , а дори ни е дадена възможност да го освободим и е обесен за конспирация срещу дрържавата. Това не го прави терорист в моите очи, както се опитвате да изкарате, че съм казала, но го прави легитимна мишена на Османската империя, ( за разлика от посеченият от теб геноцид,за който пак да напомня, въобще не сме и говорили). И това, че аз се интересувам от реалността на историческите събития без да повтарям нещо като мантра, не ме прави нито по-малко българка, нито по-малко патриот от теб.

« Последна редакция: Юни 16, 2013, 22:46:08 pm от Bobbie »

*

Бубулина

• *
  • 1352
Боби, щА освободя от напрежението да си пънеш мозъчните гънки, сакън недей  :D Айде верно като почнеш да сътворяваш мисли като моите, да си продължим, м?
П.П. ако тА бях само аз схванала в обичайния ти словоред, да си река, че в моя телевизор има нещо сбъркано  :wink:
За останалото - писах ти.

*

Ganka

• 5926
Чета те, Боби, внимателно те чета, и никак не ми се вписва тоя цитат в идеята за правилно разбиране на основното
Цитат
„героят на едни е терористът на други“ - и е точно така, не виждам причина да не си науча децата на това.
Попитах те - какво ще ги научиш, това че за турците е бил терорист ли? Това ли е истината? За мен истината е такава - турците не са имали място и работа тук, не са присъствали, а са провели истински геноцид на нашия народ, като ще си мерим заслугите, и моя дядо е заклан от турци. И родът ми е от най-българския и бунтовен край на България. Не мога да позволя някой да петни паметта му с изказвания като твоите. Моите деца, ще бъдат научени, че Левски и Ботев са светини и че е имало продажници, които за пет жълти сребърника са ги дали...

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

Bobbie

• *
  • 5701
Чета те, Боби, внимателно те чета, и никак не ми се вписва тоя цитат в идеята за правилно разбиране на основното
Цитат
„героят на едни е терористът на други“ - и е точно така, не виждам причина да не си науча децата на това.
Попитах те - какво ще ги научиш, това че за турците е бил терорист ли? Това ли е истината? За мен истината е такава - турците не са имали място и работа тук, не са присъствали, а са провели истински геноцид на нашия народ, като ще си мерим заслугите, и моя дядо е заклан от турци. И родът ми е от най-българския и бунтовен край на България. Не мога да позволя някой да петни паметта му с изказвания като твоите. Моите деца, ще бъдат научени, че Левски и Ботев са светини и че е имало продажници, които за пет жълти сребърника са ги дали...
Точно така, това ще ги науча и аз, но очевидно нещо не се изразявам като хората, щом провокирах това. Горният цитат, който си сложила от мен - да това също ще ги науча, не виждам защо не. То не е от мен де, аз само го повтарям, то е от един журналист по повод Англичаните и ИРА http://wiki.answers.com/Q/Who_said_one_man's_terrorist_is_another_man's_revolutionary  , Те като знаят от коя страна са, няма да имат проблем да различат, кой е техният герой.

*

Ganka

• 5926
Не ти личи, съжалявам, не звучиш по такъв начин.

*

Bobbie

• *
  • 5701
Не ти личи, съжалявам, не звучиш по такъв начин.
::::::свиване на рамена:::::: :-)

Нямам аспирации да звуча по какъвто ида е начин, казвам аккво мисля, не виждам проблем да уважавам някого и съшевременжо да се оптивам да разбера историческо събитие без емоции. Явно спроед тяб трбява да изпитвам гняв, когато говоря за това, но за мен с годините емоциите почти липсват, когато говоря за каквото и да е от този тип. Ще ти дам пример - дядо му беше сгазен от шофьор в нарушение ( пък и брат на зъболекарката ни се оказа), който направо исках да убия. Вече никакви емоции не изпитвам, когато говоря за това. Не щото не обичам дядо си или щото подкрешям  шофьора, или щото са ми промили мозъка. Просто с годините човек се променя, поне аз..

*

Ganka

• 5926
Ох, много ти куца ясната реч и местоименията, понякога хич не става ясно какво искаш да кажеш, ама хич :? И не, няма емоции, не и такива, каквито ти си мислиш, че има. И повярвай ми, понякога все пак човек трябва да разсъждава правилно, не от позицията на завладял света и на най-велика нация в света... В това историческо събитие специално няма много за разбиране. Имаме поробен народ, имаме и борец за свобода, останалото са си интерпретации на тема дай да изгорим перчема на Седящия бик :wink:

*

Bobbie

• *
  • 5701
Ами, добре.

*

Бубулина

• *
  • 1352
Ох, много ти куца ясната реч и местоименията, понякога хич не става ясно какво искаш да кажеш, ама хич :? И не, няма емоции, не и такива, каквито ти си мислиш, че има. И повярвай ми, понякога все пак човек трябва да разсъждава правилно, не от позицията на завладял света и на най-велика нация в света... В това историческо събитие специално няма много за разбиране. Имаме поробен народ, имаме и борец за свобода, останалото са си интерпретации на тема дай да изгорим перчема на Седящия бик :wink:
Съвсем същото си го помислих!   :good_post:

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Аййййй..... :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Здравейте,но за да внеса едно пояснение,до колкото знам,Левски е осъден за криминалното си действие- убил е едно момче,чобанин,българче.За това е бил осъден на смърт,според  тогава действащи закони на Османската империя.За това,че не са го защитили наши "видни" и заможни българи от София,може само ние да се виним.При това,тези "видни" хора са участвали в състава на съда. Не е имало опит за освобождаването му по време на съпровождането ме от Ловеч до София,въпреки рехавата охрана. Освен това,не е точно казано,че когато са ни завладявали османските турци са били" на аборигентско ниво" в сравнение с нас.Да не забравяме,че много новости за тогавашното време са идвали от изток,но и всяка инвазия е съпътствана с много смърт и ужасни действия,независимо кой е агресора.Айде да не ставаме "сидеровци" в това отношение. В случая сме си виновни само ние,а не историята ни....
/www.mamaibebe.com][/url]
*

Ganka

• 5926
Сиксче, нещо ти е весело виждам :lol:
Рачо, сидеровци в кое отношение? И кой говори, че е виновна историята ни? Имало е предпоставки да ни завладеят, общо взето същата ситуация я има и сега - много вожд, малко индианец... При наличието на две царства и никакво единение, кой би устоял на идеята да завладее нечия територия...

*
Гане,за сегашната ни ситуация клането в Батак или пък изселването от беломорието,не са причините...!! Това имам предвид ."Сидеровци" са всички,които се тупат за"патриоти", а само инкасират патриотизма си.Не казвам,че тук списващите го правят,но дайте да си видим гредата в нашите очи,а не сламката в окото на другия.Къде бяхме на 12 май 2013 ???? Дали Левски  е искал точно това?? Много българи точно на тази датастанаха "гъбари". Сега е време да си оправим грешните постъпки и  няма нужда да виним други хора.Както и ти казваш,при наличието на множество партии,уж бг,коя друга ,обединяваща малцинство,няма да устои да пробва дали ще и мине номерът??? Ама,не е луд който яде зелника........ :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Като заговорихме за сидеровци......
http://www.focus-news.net/?id=n1795326
Няма толкова безочливо и арогантно същество!
*

Bobbie

• *
  • 5701
Здравейте,но за да внеса едно пояснение,до колкото знам,Левски е осъден за криминалното си действие- убил е едно момче,чобанин,българче.За това е бил осъден на смърт,според  тогава действащи закони на Османската империя.За това,че не са го защитили наши "видни" и заможни българи от София,може само ние да се виним.
Аз това го четох някъде за убийството, но не знаех, че за него е осъден, Нещо имах впечатления, че за него е предаден... но явно ти си запознат, това за мене интересно да го прочета, ако имаш линк. Също е новост за мен, че в съда е имало българи. Въобще не знаех, че турците са разрешавали такова нещо.  Ние никога не сме учили тези обикновени неща от живота на българите под турско робство.  Всъщност, ако е осъден за убийство, то реално те не са имали причина да го защитават.  За пореден път се убеждавам как всяка страна си пренаписва историята, както и е угодно.

*

Ganka

• 5926
Рачо, сори, ама аз не съм брала гъби, отидох и гласувах, така че упреците за гредите - не в моя двор :wink: За сегашната ситуация е виновен робския ни манталитет, така че косвено са виновни събитията от преди...

*

Бубулина

• *
  • 1352
Рачо и аз гласувах  :wink: А да наречеш точно Сидеров патриот, е обида за патриотизма!  :D

*
А да наречеш точно Сидеров патриот, е обида за патриотизма!  :D

:good_post:

Имунитетът на Сидеров незабавно трябва да бъде свален. Прекалено дълго му търпяхме изцепките.