0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
А да наречеш точно Сидеров патриот, е обида за патриотизма!  :D

:good_post:

Имунитетът на Сидеров незабавно трябва да бъде свален. Прекалено дълго му търпяхме изцепките.
С всеки изминал ден става все по-нагъл и си позволява все повече. Това прилича на агонистични вопли- благодарение на него се създаде Правителство, което вероятно няма да оцелее и 100-те дни толеранс...А ако има нови избори,вярвам, че Атака няма да се класира тоя път....

Рачо
, аз смятам, че колкото историци и професори има, толкова версии ще има за Левски. Та те спорът за гроба му не могат да решат още! Никой от нас не е бил там, за да каже каква е всъщност истината  :)
Боби, бъди така добра да разтълкуваш последното си изречение, та да знам как да реагирам  :D
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Сидеров е на някакви много яки стимуланти, само ако може да му ги спрат и да му дадат направление за Карлуково...
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Боби, бъди така добра да разтълкуваш последното си изречение, та да знам как да реагирам  :D
Не го ли разбираш? Много е просто, не виждам какво има да ти тълкувам толкова. Всеки народ има нужда от герои и често тези герои се идеализират. Аз съм учлила разни врели некипели за Къкринското ханче, как тръгнал да бяга, ама цъвулите му се били развързали и се закачила възката на оградата, та се препънал,  пък как поп Къстю всъщност го бил предал и как Левки и после бил осъден за революционна дейност. Тук няма една вярна дума, с изключение на това, че освен и за друго , едно от обвиненията е било за революционна дейност т.е. ние също си пренаписваме историята ( поне в учебниците) за да идеализираме някой.Всъщност никой не го е предал, а Левски е отивал да обере чорбаджия, за да вземе пари за въстание, когато му се изпречва калфата, който започва да вика и за да не го хванат, Левски го убива. Заради което е съден + обвиненията за  революционна дейност ( никое от които не носи смърт обаче) и на своеволие са издали смъртната му присъда, че да се отърват от него.Не знаех, че българи са били в състава на съда,макар да не са издали те тази присъда, а сега като се разчетох по въпроса, научих, че дори изразът „чиста и свята република“ не е на Левски . Също, Левски и Ботев не са се познавали въобще. Абе толква лъжи има, че кажи ми кое от това, което са ме учили за Левски е вярно, щото аз честно казано не знам дали да вярвам вече на една дума. Какво им пречеше да кажат какво е, не го прави по-малко герой. Защо тези лъжи? Страх ги е , че сме толква тъпи, че не можем да си имаме герой, който има и човешки качества ли?
« Последна редакция: Юни 18, 2013, 17:23:50 pm от Bobbie »

*

Бубулина

• *
  • 1352
Аз от целият разговор до тук, разбрах, че ти страшно държиш да изкараш Левски престъпник и антигерой.  :wink: От първият ти, та до последния пост...И се чудех, кога точно ще прочетеш статията за калфата и чорбаджията, виждам, намерила си я  :lol: Само ще ти спомена, че тези спорове възникнаха, когато се опитаха да канонизират Левски. Църквата принципно няма право да канонизира революцинери...И ще ти кажа, че има няколко версии какво дете е убил Левски- калфа, овчарче /да не издаде комитета/ и при случаен изстрел.
Да, в известен смисъл си права, че кой как му скимне пренаписва историята. Поп Кръстю бил/не бил предател, помаци избили хората в Баташкото клане, Левски бил терорист..
Аз предпочитам да идеализирам един герой, който, загинал твърде млад, сигурна съм се е борил за идеалите си. А не да му вадя кокалите с разни безсмислени спорове...
Всяка държава има нужда от герои и лидери. Аз също. И всичките ти напъни да го изкараш антигерой, дори да има истина в някои от твърденията ти, ме обиждат лично. Толкоз.

*

Bobbie

• *
  • 5701
Аз от целият разговор до тук, разбрах, че ти страшно държиш да изкараш Левски престъпник и антигерой:wink: От първият ти, та до последния пост...И се чудех, кога точно ще прочетеш статията за калфата и чорбаджията, виждам, намерила си я  :lol: Само ще ти спомена, че тези спорове възникнаха, когато се опитаха да канонизират Левски. Църквата принципно няма право да канонизира революцинери...И ще ти кажа, че има няколко версии какво дете е убил Левски- калфа, овчарче /да не издаде комитета/ и при случаен изстрел.
Да, в известен смисъл си права, че кой как му скимне пренаписва историята. Поп Кръстю бил/не бил предател, помаци избили хората в Баташкото клане, Левски бил терорист..
Аз предпочитам да идеализирам един герой, който, загинал твърде млад, сигурна съм се е борил за идеалите си. А не да му вадя кокалите с разни безсмислени спорове...
Всяка държава има нужда от герои и лидери. Аз също. И всичките ти напъни да го изкараш антигерой, дори да има истина в някои от твърденията ти, ме обиждат лично. Толкоз.

Ха ха ха ха ха. Верно? Дааам, това ми е целта, под прикритие, как ме улови.Схаванала си ти конспирацията в замисъла ми. Чаках Джам да го напише това и както го написа, потрих ръце, че сега ми е паднало, дааам. Или пък не, аз просто съм си такава. Анти-български настроена, щото американците са ми промили мозъка... май това ще да е.
Почваш да ми звучиш като чичко Волен.

Какво има да ми е на мен угодно ?  Ти си тази, която натискаш в дадена посока, аз просто си чета.  Обидно ти било на теб да знаеш истината, предпочитала си си да си вярваш в лъжи? Ми хубаво, имаш право да си заблуждаваш колкото си искаш. Ама моля те не характеризирай другите , които отказваме да седим с главата заровена в пясъка. Аз имам достатъчно самочувствие като българка, че да имам нужда от лъжи, за да се чувствам добре.   Нямам проблем да уважавам Левски за това, което е направил за България и без да ме лъжат и замайват. Ако ти имаш нужда от такова замайване, проблема си е твой , не мой. И говори за ниско самочувствие, не за нещо друго.
Защо не го написа на Рачо,защо не го написа на Джам ( когаот каза, че принципно е така), що просто не напишеш едно писамо до БАН и представящите ги историци да си затварят глупавите усти и да не изследват, защото на теб те обиждало нещо, в което имало истина ( това беше поредният хит!). И до кога ше изкарваш, че аз не съм уважавала Левски? Хайде смени малко плочата. Всеки път пиша, че едното няма връзка с другото и не умаловажава това, което е направил Левски и ти всеки път упорито отказваш да го схванеш. Е, явно не мога да ти го обясна на теб точно. Толкова елементарна ли ме имаш, че да не мога тези две неща (героизма и човешкото) да ги разгранича? То затова са ни така написани учебниците, щото и тези отгоре ни имат за толкова тъпи. И явно верно сме. Не смятам повече да се обяснявам на всеки дето му скимнало да се заяде. Обявете ме за родоостъпничка и  да приключим с този цик.

« Последна редакция: Юни 18, 2013, 22:52:38 pm от Bobbie »

*
Най-новият термин в медицината: Психично Волен. :P

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
Сидеров е на някакви много яки стимуланти, само ако може да му ги спрат и да му дадат направление за Карлуково...

амфети, амфети  :lol: изпържили са му мозъка
[/url][/url]
*

Ganka

• 5926
Ох, не знам, ама никак не е добре с главата той :?

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

Бубулина

• *
  • 1352

*

Ganka

• 5926
О, още една епоха в политиката си отиде :(
Поклон!

*
Вярно ли??? :( Последно казаха ,че е на командно дишане,но това все пак означава,че е трудно да се възстанови. :?Наистина една епоха си отива с него!!!
/www.mamaibebe.com][/url]
*

Bobbie

• *
  • 5701
Последно казаха ,че е на командно дишане,но това все пак означава,че е трудно да се възстанови. :?
Не е починал още, измам беше този туит, ама натам е тръгнало. На 94 години не знам защо въобще са го сложили на командно дишане. Да оставят човека да си отиде спокойно и с достойнство.

*

Бубулина

• *
  • 1352
Последно казаха ,че е на командно дишане,но това все пак означава,че е трудно да се възстанови. :?
Не е починал още, измам беше този туит, ама натам е тръгнало. На 94 години не знам защо въобще са го сложили на командно дишане. Да оставят човека да си отиде спокойно и с достойнство.
Това не е ли профилът на Си Ен Ен? И според в.Гардиан системите са били изключени...Иначе, до колкото знам, длъжни са да го поддържат...

*

Ganka

• 5926
Това не е ли профилът на Си Ен Ен? И според в.Гардиан системите са били изключени...Иначе, до колкото знам, длъжни са да го поддържат...

Ако няма изрично нещо друго заявено.

*

Bobbie

• *
  • 5701
Не, аз понеже не намерих на сайта на CNN и се зачудих, понеже от няколко дена го чакат дали ще почине. И като и днес не видях нищо,а и на твоят линк е вчерашна дата, съвсем съмнително ми стана, че нищо не съм чула от вчера и проверих и пише, че е интенет измама.
Не знам да са длъжни. Поне в САЩ има закон позволяващ да избереш дали да те подържат или не ,  та предполагам, че и на други места е уредено това. А можеш и избирателно да избереш въобще лекарства да не ти дават или примерно да ти дават, ама да не те интубират, ей такава неща.
« Последна редакция: Юни 27, 2013, 22:11:03 pm от Bobbie »

*

Бубулина

• *
  • 1352
Извинявам се, че съм предоставила подвеждаща информация  :oops: Моля модераторите да премахнат линка.
Разбира се, в неговото състояние и на тази възраст е въпрос на време, но е неловко да се погребва жив човек...

Все пак, за себе си мога да кажа, че съм съгласна с горенаписаните постове - една епоха ще си отиде с него...

Интернета с двете си остриета и многото гледни точки!

Аз пък съм се запънала да облагородим едно общинско буренясало пространство по една европейска програма.
От голяма община казват:може,изтеглих документи,правих консултация .....обаче в нашта община казаха:нямате право! osi_12  е що?-не разбрах!
И днес за последно ходих в кадастъра за скица и помолих служителят да ми напише поради какви причини не ми издава скицата,колко пари иска да му дам и да се разпише с днешна дата.
Знаете ли какъв беше отговорът:Дайте ми заявлението и елате след 2 часа :D .Е-значи можело!
Няма такава бюрокрация като нашите държавни служители!И какво го интересува дали имам право?Аз искам да кандидатствам.Други са хората,които казват дали можем или не да усвоим средствата по програмата.
Е за това съм бясна!

Става въпрос за безвъзмездна помощ в натура.(материали за облагородяване на района)на стойност,която трябва да защитим с проект и проектобюджет) и труд от всички съкварталци.
И след срока на изпълнение на проекта трябва да отчетем разходваните материали.
И това го правя не защото съм без работа,а за да има къде да играят децата(нямаме площадка)и да се събираме по съседски
« Последна редакция: Юни 28, 2013, 14:25:37 pm от kisela_2000 »

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

Ganka

• 5926

*

Ganka

• 5926
Много мъчно ми стана, две деца загинаха, защото няма ред и правосъдие и по пътищата е страшно... :( По-зле е от на война :?