Аз от целият разговор до тук, разбрах, че ти страшно държиш да изкараш Левски престъпник и антигерой. От първият ти, та до последния пост...И се чудех, кога точно ще прочетеш статията за калфата и чорбаджията, виждам, намерила си я Само ще ти спомена, че тези спорове възникнаха, когато се опитаха да канонизират Левски. Църквата принципно няма право да канонизира революцинери...И ще ти кажа, че има няколко версии какво дете е убил Левски- калфа, овчарче /да не издаде комитета/ и при случаен изстрел.
Да, в известен смисъл си права, че кой как му скимне пренаписва историята. Поп Кръстю бил/не бил предател, помаци избили хората в Баташкото клане, Левски бил терорист..
Аз предпочитам да идеализирам един герой, който, загинал твърде млад, сигурна съм се е борил за идеалите си. А не да му вадя кокалите с разни безсмислени спорове...
Всяка държава има нужда от герои и лидери. Аз също. И всичките ти напъни да го изкараш антигерой, дори да има истина в някои от твърденията ти, ме обиждат лично. Толкоз.
Ха ха ха ха ха. Верно? Дааам, това ми е целта, под прикритие, как ме улови.Схаванала си ти конспирацията в замисъла ми. Чаках Джам да го напише това и както го написа, потрих ръце, че сега ми е паднало, дааам. Или пък не, аз просто съм си такава. Анти-български настроена, щото американците са ми промили мозъка... май това ще да е.
Почваш да ми звучиш като чичко Волен.
Какво има да ми е на мен угодно ? Ти си тази, която натискаш в дадена посока, аз просто си чета. Обидно ти било на теб да знаеш истината, предпочитала си си да си вярваш в лъжи? Ми хубаво, имаш право да си заблуждаваш колкото си искаш. Ама моля те не характеризирай другите , които отказваме да седим с главата заровена в пясъка.
Аз имам достатъчно самочувствие като българка, че да имам нужда от лъжи, за да се чувствам добре. Нямам проблем да уважавам Левски за това, което е направил за България и без да ме лъжат и замайват. Ако ти имаш нужда от такова замайване, проблема си е твой , не мой. И говори за ниско самочувствие, не за нещо друго.
Защо не го написа на Рачо,защо не го написа на Джам ( когаот каза, че принципно е така), що просто не напишеш едно писамо до БАН и представящите ги историци да си затварят глупавите усти и да не изследват, защото на теб те обиждало нещо, в което имало истина ( това беше поредният хит!). И до кога ше изкарваш, че аз не съм уважавала Левски? Хайде смени малко плочата. Всеки път пиша, че едното няма връзка с другото и не умаловажава това, което е направил Левски и ти всеки път упорито отказваш да го схванеш. Е, явно не мога да ти го обясна на теб точно. Толкова елементарна ли ме имаш, че да не мога тези две неща (героизма и човешкото) да ги разгранича? То затова са ни така написани учебниците, щото и тези отгоре ни имат за толкова тъпи. И явно верно сме. Не смятам повече да се обяснявам на всеки дето му скимнало да се заяде. Обявете ме за родоостъпничка и да приключим с този цик.