Аз не разбирам като не сте изненадани, за какво беше този юруш?
Боби, ти сериозно ли?
Да, напълно сериозно. Щото и аз не съм изненадана и при положение, че всички не сме изненадани, се чудя това ли е била целта?
Ами
Боби - надеждата умира последна, или казано направо - не умира никога.
Затова беше "този юруш" поне при мен и предполагам при
Авалон и подобни на нас "идеалистки". Което не ни прави все пак безмозъчни, малоумни и неспособни да предвидим с голям процент точност, как ще завърши този пореден опит. "Целта", нашата - не е била тази, която коментираме - с телевизионните реклами на "гражданско сдружение", вървящи от 2-3 дни. На хората стоящи зад въпросното сдружение - вероятно това им е била целта, "да им е честито както се казва".
Най-лошото на ситуацията в момента обаче - хич не е, че аз, Авалон и подобните на нас се чувстваме като прясно..."употребени". Дето се вика - не ни е за сефте, ще го преживеем и това. Лошото е Боби, че след като проведем едни бутафорни избори сега, в които реално ПАК нищо няма да избираме, а просто ще гласуваме на принципа: "щем не щем"... След като в резултат на тези избори - ще имаме пак парламент като предишните няколко, правителство като предишните няколко и ще се "провеждат политики" досущ като досегашните... Вместо да се разминем с една правителствена криза /насред световна финансова/ тази година, да си "поразчистим къщичката" и да "смажем малко от малко колелата на катучката си" - ние с бодра стъпка сме се засили към друга правителствена криза, която ще е доста по-тежка и страшна от сегашната. И това не е само моя прогноза. Още есента, или най-късно в началото на следващата зима - това, което беше сега по улиците - ще се случи отново, но вероятно ще е доста по-масово и хич няма да е толкова мирно.
И ще се случи, не защото това решава проблеми само по себе си. А защото политическите мутри са достатъчно недалновидни в момента и наистина вярват, че като "заметат боклука под килима" и драгите им сънародници ще вържат, че нещо се прави, нещо се променя, че някой най-после се е замислил за тях... Така де, ама не отчитат, че то това само с приказки и бутафория не моЙ да стане. Хората ще продължат да остават без работа, да фалират, да им е непосилно да си посрещат елементарните разходи, да им пристигат същия вид сметки, калкулирани по същия тертип и ще продължат да са в
реална невъзможност да ги заплащат... И хората, като се поослушат и поогледат 2,3,4 месеца "какво новото правителство реално прави за тях" и като се окаже, че пак е каквото и преди /не/се правеше - този път ще излязат по улиците с камъни и коктейли "Молотов" опасявам се аз...
"Опасявам" се казвам, защото случи ли се така - съвсем ще я закършим и за разлика от това, което в момента става - наистина последствията за нас ще са трайни и няма "да се разминем с малко". Изключтелно тъп ход на политичекста върхушка в момента беше, да отказва няколко съвсем разумни и изпълними искания на гражданите, с което да осигури стабилност на следващите парламент и правителство. Не можаха да "жертват" вождовете и най-опротивелите муцуни, в полза на личните си интереси ако щеш. Не им стигна акъла дотам, да си осигурят и в бъдеще опция да крадат, ама по-рафинирано, може би в по-малък мащаб, ама "да им капе редовно" и народът да е малко от малко доволен и да има глътка въздух и за него. Цъ. Плюскането трябва да е до кокъл и само за тях и това е... ОК, ама гъз глава затрива нали. Покрай техните гъзове и глави обаче, ще хвръкнат и доста от нашите. Разбира се и ние не сме по-умни от политическата си "класа", след като се прибрахме у дома да кесим пред телевизорите, да тръпнем кого щял да назначи президента и на кой пост и да се ослушваме за "новия месия".
А просто трябваше да си седим по улиците, ама по много и мирно и тихо да си настояваме за смяна на избирателната система, като първа стъпка към подобряване на държавното управление, не да искаме чудеса от всякакъв вид и ранг и да се сдракаме помежду си. ПАК.