0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
На Пловдив минералната вода им е на 20-30 минути - Хисаря,или малко по-далече - Павел баня. Но си е жега лятото  :( В същата позиция е и Стара Загора. И двата града ми харесват в последните години,въпреки,че ние сме"най-добрият град за живеене" :wink:
п.п. проблема с кучетата в столицата наистина е крах и е на съвестта на управляващите. Срамота е!!
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Рачо, Бургас си е Бургас, на мен душата ми си остана там. Още повече сега като тръгнах по улиците с количка и установих,  че е мисия невъзможна да се движа по тротоарите и разбирам колко не съм била права като едва ли не се вбесявах на майките с колички тръгнали по асфалта, сега съм същата. На вас поне улиците ви са оправени, морската градина е приказка, празниците се отразяват подобаващо, с настроение, Климата си е супер, в сравнение с тукашния.
Джам, да ме прощават кореняците Пловдивчани, но тук има нещо като местен шовинизъм и да не са доволни от града няма да си признаят, ще се натискат. Жегата е много, нечовешка е лятото, дори и вечер не се диша, особено последните години. Много ми е интересно от къде реши (което още в първия ти пост ми стана ясно, затова й така реагирах, защото според мен човек не бива да си прави бързи заключения и да реагира съответно не съвсем подходящо), че съм от град с размера на Симитли, вероятно от позицията по темата - въпроса може и риторичен да бъде.
cygnus, твърденията са че Пловдив е шестия най-стар функционоращ град в света и не може да се сравнява по това със София, определено си е голям град, като и жителите му си остават константа, приблизително напоследък. Не е привлекателен чак толкова, защото толкова години не попаднахме на управници (друга тема е избора и назначението им) и града далеч не се развива, дори запада, стои си старата слава само. От лакомия и рушветшийство не пуснаха, по скоро изгониха и без това малкото мераклии за инвестиране. Това на пук на доброто ситуиране на града и произтичащите възможности от това за развитие, живеене и прочие. Изобщо стандарта никак не корелира с възможностите и даденостите, дори и на фона на общата картинка в Бг.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
Не ми се вярва, медицинска сестра с 45 годишен стаж да взима 150 лв пенсия. Тя би умряла от глад и студ с тези пари.

Иначе Бургас и Варна много ми харесаха като минахме зимата от там. Разкошни са.
Пловдив също ми хареса, но наистина на места  малко западнал ми се видя...

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Не ми се вярва, медицинска сестра с 45 годишен стаж да взима 150 лв пенсия. Тя би умряла от глад и студ с тези пари.

хех, размерът на пенсиите изобщо не е съобразен с това дали парите ще ти стигнат да оцелееш...

за тая сестра, дето сега се пенсионирала, и на мен не ми се вярва да са й сметнали пенсия от 150 лв. има развален телефон или просто лъжа.

но мога да ти дам пример с моята леля, която е инженер-химик, работила в завод с мръсно производство, пенсионирана е преди 20 години и пенсията й е 173 лв. сметката й за парно също е толкова през зимата. живее сама. от дирекция "Социално подпомагане" казаха, че не й се полага помощ за отопление, защото била омъжена.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Да, в пенсията на сестрата сигурно има грешка, мама е с 44 години стаж като сестра и пенсията й е 251 лева. Ама не са изпуснали една хиладярка. То за принцип говорим тук, а и примера с лелята на Джам и показателен за съотношението пенсия:разходи...
« Последна редакция: Март 18, 2014, 15:04:12 pm от Ники »

*
Поредно...и не знам дори как да коментирам. http://www.starozagorci.com/news-12232.html
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Не знам какво да напиша просто... да не видиш детето, да не разбереш, че си минал през него... за такива не знам какво е най-доброто наказание... :(
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Мисля, че в този форум всички имаме идеи по въпроса какво заслужават такива идиоти, ама от добро възпитание - не ги споделяме детайлно. Апропо - убитото дете е на майка от нашия форум. Споменавам го, не защото другите деца са "по-малко деца", а защото след сумати мъки и чакане, накрая "чичкото с джипа" - дори не разбрал, че минава през него, дори опит не е имало да спира. Прегазил го е като ваденка.  Ах да и щели да му повдигат обвинение за "транспортно престъпление" моля ти сЪ?!!! Все едно е блъснал уличен знак и го е счупил...

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Ети, не знам какво да кажа, гледах репортажа... И знаци има, и пешеходна алея... просто не знам, едно дълго чакано детенце си е отишло... нямам думи, честно  :?
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Гане, тази улица е пешеходна откакто АЗ се помня, а е била и преди да се родя. Щофьорът е старозагорец т.е. никакви знаци не са му нужни, той ЗНАЕ, че там е пешеходна зона! Не само тези родители, всички ние не си стискаме децата за ръка, когато ги разхождаме там, защото там коли няма и не следва да има. То е като пешеходната на Пловдив да кажем (пояснявам за тези, които не са идвали в Ст. Загора). През ум не ми беше минавало, че има подобна опасност за мен, или за детето ми като се разхождаме там. До днес.... :?

*
Ще си позволя да публикувам тук:

Днес, 03.06.2014г, в 10ч
Да затворим улица Кольо Ганчев откъм пешеходната зона в Стара Загора!
Нека всеки съпричастен с болката на родителите и трагедията за целия ни град да положи своето цвете в знак на простет срещу безхаберието и жестокостта, на които са изложени децата ни, дори по "безопасните" пешеходни зони.

Още не мога да асимилирам случилото се....

*
Всички сме виновни! Докога бе хора! Тоя празноглавец мръсен за да се мисли за недосегаем е виновна и полиция, и прокуратура и съдебна система и цялото ни общество, че го допускаме. Никой не е толкова велик, че да може да си купи държава. Защо не карат така по пешеходна зона в Германия или Англия същите тия гьонсурати. Съд не само за тежки транспортни призшствия , но и за леки нарушения - солени глоби не само с пари а и с  време - наказателен труд. Те си мислят, че могат всяка глоба да си платят. Но времето им е по-ценно. Карат като ненормални. Протестираме за какво ли не, а че хората мрат като мухи по пътищата в 21 век - мълчим. Още не мога да се побера в себе си от снощи, откакто прочетох това. Ако ние не направим нещо по въпроса - не чакайте промяна. Тия дебеловрати тъпанари не могат да си купят всичко! Държавата не им принадлежи все още ...

Да почива в мир малката душичка, много сила на родителите ... Съболезнования

Момичета от Стара Загора, подкрепям ви за протеста, който сте организирали! Не трябва да се спира! Натиск обществен, непрекъснат, всеки ден!
« Последна редакция: Юни 03, 2014, 07:45:06 am от cygnus »
*
Не знам за кой път влизам в темата....
Не знам и какво да напиша...

Да почива в мир малката душичка!

Ние сме дебилно общество, изтъкано от комплекси! Трябва задължително да се нарушават правила, да караш като олигофрен, да си над "нещата", щото в противен случай си лузър! Искрено се надявам шофьорът на джипа да получи максималната присъда, но като знам нашата правосъдна система, дълбоко се съмнявам.

Идиотът, който блъсна момиче скоро на спирка в Пловдив е напуснал страната срещу парична гаранция от 3000 лв.....
Идиотът, който помете хората на Цариградско миналото лято и уби Ели и Станислава беше освободен за Коледа срещу 1000 лв......
Преди около месец друг идиот размаза около Луковит студенти, тръгнали на изпит за София.....

Преди около два месеца чакахме на светофар със Жорето. Две коли, не разбрах и аз какво стана, едната явно е минала на червено на кръстовището на Ботев и Т.Александров /точно до 32-ро училище/ връхлетя върху трите жени, които бяха пред нас. На секунди и ние щяхме да сме отпред. Знам само, че всичко наистина става за миг. И край. Едната жена беше в много тежко състояние. Аз въобще не знам как успях да се прибера обратно у нас.

Нямам думи наистина! До кога комплексари нещастни ще убиват децата ни и ще си живеят на свобода безнаказано???
Доживотни присъди без право на обжалване!!! При най-строг режим!!! Трябва да има протести, масово, в цялата страна! Да излезем и да протестираме за незабавна промяна на закона! Не знам как ще се организират тези протести, но трябва да има и трябва да сме там. Защото утре наистина може да сме ние на това място....

Съболезнования на родителите...
« Последна редакция: Юни 03, 2014, 09:08:04 am от Врабчо »
*
Никакви компромиси за такива "граждани" :x Явно време е настъпило хората сами да вземат правосъдието в тази страна.То по друг начин няма да стане,май.

п.п.на 01.06. бяхме в Ст.Загора и тази улица беше пълна с деца и щастливи семейства,а сега какво.....
/www.mamaibebe.com][/url]
*
потресена съм ..... съболезнования

*
Уж вече съм свикнала с тези неща, но явно не съм съвсем... Имам предвид "чудната ни народопсихология" и разбира се поводът този път е случката в Аспарухово.

Непосредствено след бедствието - почувствах се обнадеждена от реакциите на хората и то от цялата страна. Няма да хабя за пореден път своето време и вашите нерви, с риторични чуденки от вида на: Къде е държавата, институциите, армията, тежките машини... Защо вместо доброволците да са "подпомагащи звена" те са гръбнакът на цялото разчистване... Що за абсурд е през 2014 година, един квартал в който са се изсипали хиляди тонове кал и тиня, дълбоки метри да се почиства ГЛАВНО с лопати и кофи, на ръка, от редови граждани в извънработното им време... Просто приемаме, че "то така е у нас и ако не си помогнем сами - няма кой".

Добре, ама (съвсем очаквано) - повечето граждани са пак диванни активисти, а реално ринещите кал и тиня на терен - малцинство.  Сефте. В групата направена по случая, все по-често има призиви към жителите на Варна да се включат по-активно в чистенето. Изразих изненадата си, че в този голям град толкова няма доброволци и една девойка какво ми обЕсни:

"Защо се изненадвате? Ето моята причина да не се включа повече. Аз бях там няколко пъти вече и първия ден, в който отидох си тръгнах супер ядосана. Защо ли? Защото видях как аз и другите доброволци цял ден се скъсваме задниците от работа, а повечето от живеещите в кв. Аспарухово (незасегантите) си стоят по къщите и не си мръдват пръста да помогнат. Като се прибрах приятеля ми се опитваше да разбере защо се ядосвам като цялата ни работа е такава, не само тук а в цялата страна. Следващите пъти, които ходих видях същото нещо доброволците дошли да чистят от цялата страна, а аспаруховци си ходят на кафе и плаж. Ето това ме отказа..."

ОК, аз разбирам, че е дразнещо ти да почистваш на някого къщурката, а той в това време да клати баджак на кафе, или на плажа. Но не разбирам, защо вечно "лошият пример" взимаме под внимание, а не се "заразяваме" от добрия?!! Защо това момиче, вместо да продължи да ходи да помага заедно с "доброволците дошли да чистят от цялата страна" (тя го казва и тя ги вижда) -  решава повече да не ходи, защото видиш ли ти не всички хора са съвестни, добри, готови да помогнат безвъзмездно.  :? Защо никой у нас не се "заразява" от съседа изхвърлящ си боклука където трябва, но от съседа който си изсипва пепелника на колата на пътното платно и потегля с мръсна газ - да. Защо не се "заразяваме" от майката в парка, която обяснява на детето си, че не бива да върши нещо, че то е опасно, или лошо, а от другите майки, които безмълвно "решават въпроса" с два звучни шамара... Сигурно, защото второто е по-лесно и не изисква никакво усилие.

Или аз просто не разбирам, защото нещо не съм У ред. Напълно възможно е.

*
Напълно си права, но погледни го от тяхната страна. Всички си имат някакви задължения и ангажименти и не може някой от София да ги зареже и иде да помага, а местните да пълнят кафетата и да чоплят семки.
Същото е и в Добрич, доброволците са минимален брой, там се получават и някакви проблеми с помощите уж има и отказват да приемат нови, а хората реват, че нищо не са получили. Много е сложно без помощ от държавата и институциите да се организира такова нещо.