0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Не съм чувала някъде да ги продават свободно.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Навремето имах, бяха ми с един номер по-големи, че малки номера се намирах трудно. Не помня от къде ги купих, но май от човек беше. Но майка ми се запъна при заминаването в Америка не даде да си ги взема, за нея бяха като символ за хулиганството на дъщеря и :-).  Това беше преди 20 години, но сигурно още щях да ги имам, това е желязна обувка. Специално тези войнишките кубинки са направени невероятно добре.  Мислех да си купя тук някакви преди време, но в това топло време са безсмислени. Обаче за зимата в България са идеални, слагаш ги под панталона и дори не се вижда, че са високи.

Сетих се за кубинки, понеже тази вечер мъжът ми ми припомни, че аз нямам обувки, които да стават за сняг. Имам 2 чифта боти, ама не съм убедена, че е изкарат в кишата.

*
Боби, при нас има едни магазини за "професионално облекло". За разни професии. От униформа за главен готвач, през оборудване за миньори - каски и пр., мисля че там съм мяркала кубинки. Сега...дали са "офицерски", дали "войнишки" - нямам идея. Грозни, черни, нали за тях питаш? Продават ги като част от униформите на частните охранители у нас - по банки, офиси, СОТ-ове и пр. Дали са с едновремешното качество обаче, кой и къде ги произвежда...нямам хабер.

Но да ти призная...не виждам смисъл да се разнасяш с подобна грозновата обувка в сняг и киша, жена си все пак, бива нещо с по-приличен дизайн да носиш. Аз имам за такова време туристически/планинарски обувки на Lafuma, на Иван са аналогичен модел, но марката е Lowa. Teзи марки казвам, защото тези сме тествали лично, купувани са през 2007-а, а и у нас и в Алпите сме газили сняг с тях - краката ни са били винаги сухи и топли. Т.е. в градска среда - не следва да имаш проблем с такъв тип обувка, каквато ще киша и сняг да е. Пак са грубички на вид, но не и грозни. (Във фейса имам едни снимки от тази година, април на Пампорово, ако искаш ги погледни на вид как са. Нагоре съм със ски-екип, но съм обута с тия ми ти обувки, то по-скоро са боти). Но и да не са такива обувки - има предлагане на всякакви снего/кишоустойчиви боти и ботуши, от всякакви материали, марки и дизайни, избор ще имаш голям.

П.П. Ако все пак мнооого държиш на кубинките, близо до нас има един магазин за такова работно облекло, дето ти разправям, като се прибера в града - не е проблем да мина оттам и да ги разпитам за кубинките баш. Имат ли малки номера, какви са що са, кой ги прави и пр.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Bobbie

• *
  • 5701
Но да ти призная...не виждам смисъл да се разнасяш с подобна грозновата обувка в сняг и киша, жена си все пак, бива нещо с по-приличен дизайн да носиш.
Хе хе, ти мислиш, че избирам кубинки само от практична гледна точка ли? На мен си ми харесват освен практическото.  Иначе бих си взела ботуши или някакви туристически както казваш. Но аз искам баш кубинки.  А и повечето ми приятели са като мен, като се събирам с тях мога да си ги обувам, пък естествено, че няма да отида на интервю за работа с кубинки :-).  За подобни случаи бих взела боти.
Явно не мога да разчитам, че ще намеря и след малко отивам да меря на Д-р Мартенс, но четох отзиви, че били много твърди нещо, докато ги разработиш, а аз обувка не понасям да не ми е удобна и половин час. Освен това са и доста скъпи, не съм убедена, че си заслужава за 2та месеца, които ще ги нося, ама ми е мерак.
Ето за тези говоря ( българските са много много подобни като стил) - наистина ли не ти харесват? - http://www.onlineshoes.com/womens-dr-martens-original-1460-w-black-smooth-p_id72550

П.П. Офицерските кубинки са с един дебел като колан горе се закопчава с 2 катарами, а войнишките са си с връзки до горе. За мен не са грозни, а са супер красиви :-).

*
А, за тук знам, ама аз питам за българските войнишки кубинки.
Според мен в магазин за ловно-рибарски стоки или оръжеен магазин. Виждала съм в такива магазини маскировъчни дрехи (яке, панталони), та си мисля, че може и кубинки да има.

Жибруле, имам от работните, наистина са железни, щото имат и метал в бомбето, ама как тежат. Мойте са служебни, от времето, когато ми се полагаха. Такива работни съм виждала в Практикер, точно при работното облекло и каските, понеже аз съм мераклийка на една жълта каска.
Подобни на тези са:
http://rabotnoobleklo.eu/userfiles/productlargeimages/product_865.jpg
Би трябвало да има и по-високи, като боти.

Ето подкрепа на идеята ми за оръжеен магазин:
http://shop.oragie.com/index.php?cPath=46&osCsid=586104d296b20bf9d7dcd321b90d7853
« Последна редакция: Септември 06, 2014, 20:43:20 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Войнишките са това
Вие и предлагате различни, в оръжейните магазини може и да има.
Боби, има симпатични дамски кубинки, които за мен поне е предимство наличието на цип отстрани, ако те кефи можеш да си ползваш връзките де  :lol:
Сега с тез кубинки дето ги измисли и ги разглеждам, ще ме запалиш и аз да си купя едни  :D
*

Bobbie

• *
  • 5701
Да, точно като това, което е дала м-и, но като са по-малък номер изглеждат по-закръглени отпред. Не искам  да има цип, точно така искам да изглеждат. Днес бях в магазина да меря на док мартенс кубинките и там разглеждах и разни ботушки. Таман си харесах едни и като питах мъжа ми за мнение, първото беше, че понеже имаха цип до по-ниско можело да влиза вода в тях. Не знам дали е прав обаче.

*
Боби, не съм помислила, че ще ходиш на интервю за работа с войнишки кубинки  :lol: Мен, ако питаш - и с тях да идеш - не следва по тях да преценят дали си нужният им кадър де, ама това друга тема. Аз харесвам кубинки, ама...не баш войнишки, ами "дизайнерски" да го кажем. На "Док Мартенс" имах като ученичка, с няк'ви яки връзки и луда пара бяха, щом са ми били подарък за Коледа.... После имах и "Вранглер",  но те бяха полуботуш. То на мен първо смятай как ми стои подобна обувка, но като цяло харесвам "по-кубчестия" им дизайн. С дебела подметка, високо бомбе ( моите бяха с метална плочка на бомбето, метални емблеми на токовете...бе яко железария). Моделът, който ми показваш - не е баш "моя" семпло ми е и твърде "разлято". Но аз пък на тема обувки съм бетер Кари Брадшоу  :lol: :lol: :lol: Една от малкото ми "яко женски черти и страсти", ама изведена до извращение чак - в дрешника ми специално е зидано и обзавеждано място за обувките ми (поне половината обем). Та аз - просто не съм правилният човек по тези теми, щото не съм наред с тиквата баш за обувки.  :oops:

Много харесвам обаче Timberland, като марка, вид, качество...всичко. Не знам дали си носила техни обувки, ако не си - няма да съжаляваш. Класическите им версии на зимни боти/обувки са много кубинкоподобни, но много по-елегантно стоят. За удобството - имам поне 8 чифта техни (не само зимни), че и лапето има - нямам забележки. Огледай и тях преди да купиш. Примерно: http://shop.timberland.com/product/index.jsp?productId=26700906 Аз имам във версията на жълтите им кожи зимни (класикаааа) и яке в същия цвят де.

Извинявай, ако ще прозвуча грубо, но ти все още си в "шопинг-рая" и ако бях на твое място- щях да пазарувам като луда преди заминаването. Няма по-голям избор, по-удобен нет -шопинг и то на такива цени, като при вас. Щом на мен ми е по-изгодно да купувам какво ли не от САЩ, с все доставки и куриерски такси дотук и ПАК ми е по-изгодно, а често - просто при нас го няма баш това - прави си изводи. Ти оттам ще дойдеш, че ще си купуваш кубинки баш оттук.  8O Освен от носталгия - нямаш друга смислена причина, честно. И не само за кубините - дрехи и обувки като цяло - оттам взимай сега каквото се сетиш.

rtfrtf, баща ми (който е на 60 вече) все още си пази и ползва при нужда (като ходи по баирите) кубинките от казармата... Значи те ще да са на 40 годишни, ама наистина не са мръднали, освен, че им е поожулил кожата много ясно. Но дълбоко се съмнявам, че в днешно време - правят кубинки с качеството на онези неговите. ;) Даже противогазът му от казармата е още у нас, с него лакираше паркета с едновремешния реактивен лак... Та, че са хубава и здрава обувка - да. Но аз наистина не считам, че е нужно да си купи човек баш такава, ако няма да се ползва "по работа". Ако ще е само за дизайна - има доста по-яки като дизайн, качество и пр. вече. И няма да ти пуснат вода и влага, като се разкарваш от колата, през кишата по улиците и пр.
« Последна редакция: Септември 07, 2014, 00:37:59 am от Jbrul »

*

Bobbie

• *
  • 5701
Да, това което си дала същи си прилича на класическа кубинка, общо взето за подобен стил говоря. Сега разликата е, че цената е към 3 пъти по-висока от нашите кубинки, които са общо взето със същото качество и външен вид.   А офицерските са като тези http://shop.timberland.com/product/index.jsp?productId=26699156

*
Аааа Боби...тука бъркаш. Нашите БЯХА с някакво си качество (като споменатите на баща ми). При стачките на полицаите например - първа точка е, че служебните им обувки (ей такива кубинки) се протриват при година ползване. Да не бягат маратон с тях а?! Хич не си въобразявай, че някакви неща от едно време дето били качествени и все още се правят у нас - са със същото качество. Не са.

Елементарен пример. Имам един чушкопек, единичен, над 30-годишен е. Няма мърдане. Да, още правят такива уреди, купих два нови за последните 2 години (тройни). Ми единият ми изгоря преди дни, на ВТОРО ползване. Та..."традициите не са това, което бяха" искам да ти кажа. Това, което ти предложих като марка - смея да ти го предложа, защото най-старите ми от тях са на 8 години и не са мръднали. Може базово да са ти по-скъпи от български, ама ще си избият парите 100 пъти, гаранция.

Не си длъжна да ми вярваш де, ама понеже темата е да ти "обясняваме" как е едно друго в България...обяснявам ти, пък ти си решаваш.  :lol: Аз не съм "вързана за гъза", че живеейки тук, да си пазарувам от САЩ много неща (което ми е адска хамалогия), ако ги имам тук с по-добро качество, цена, аналог добър и пр. Ми нямам ги просто. Не ми е приятно да го признавам, но така стоят нещата засега.

*

Bobbie

• *
  • 5701
Ми не знам, не са ли вече от естествена кожа? Поне преди бяха такива.

П.П. м-и ми е пратила разни линкове, които като поразгледах се оказах в шах. Ми то били различни полицейските и войнишките, а има и летни и зимни полицейски. Аз мисля, че това което искам са войнишките дето ги даваха в казармата( те не мисля, че имат летни и зимни).

П.П. 2 - не знам как купуваш обувки по интернет, аз не бих могла. Сега бих взела, защото ги мерих в магазина. Не ги взимам от там, понеже на интернета ще ги взема по евтино, защото има някакви 20% отстъпка и няма да има ДДС, само на амазон добавят ( тук нали знаеш, че цените които виждаш от магазините в САЩ са без ДДС и като плащаш го добавят).  Аз и дрехи много много рядко купувам така. Сега съм навита да ги взема тези понеже ги премерих. Пък и сайта от който ги купих ми дава право да ги върна в следващата цяла година ( ако не съм ги носила естествено).
« Последна редакция: Септември 07, 2014, 01:46:14 am от Bobbie »

*
Аз не мисля, че кои да е от изброените - имат нещо общо с онези отпреди 20 години като качество. То не е само до това дали са ест. кожа Боби. А каква е точно кожата, как е обработена, шита, лепена и пр. Нямаме качество, нямаме контрол по качеството в общия случай. Дано с кубинките е приятно изключение, ама....не ми се вярва.

*
Ми...как ги взимам? Харесвам си нещо, гледам му цената, ако в БГ, или Европа ми е 300 лева, а при вас 150 и 20-30 лв. доставки същото - взимам от вас. Обикновено е второто. Нищо не ми е толкова спешно, че 2-3 седмици доставка да ме бъркат. Ако пък ми се занимава с търгове в и-бея.... взимала съм НОВИ обувки за 20-ина долара, при цена 250лв. в магазина тук за същите. ;)  Вярно, че и време иска, ама не чааак толкова. По-скоро е навик, рутина, да знаеш какво, къде и кога да търсиш. Допреди година някъде - не пазарувах по нет-а (от чужбина), освен по изключение да ти кажа. Т.е. харесвах нещо и оттам насетне Иван го купуваше (аз нямах хабер даже как става). Ми за година - съм купила и доставила стотици стоки, не само за себе си от къде ли не. То веднъж да "хванеш схемата" се иска ;)
За обувки и номерации - таблици да искаш. Дължина на стелка в см., в инчове, по марки и пр. Отделно, че аз за обувки ползвам 10-ина марки и в реален магазин - не меря, знам, че ми стават.

*

Bobbie

• *
  • 5701
И аз знам че ми стават и крака ми е тесен, та с това проблеми нямам, обаче днес в магазина премерих към 10 чифта ботуши ( Между другото това също ще ми липсва -да си ходя по магазините и да си отварям която стока ми скимне да си я пробвам без някой да ми виси на главата) и половината не ми бяха удобни. Имаше едни, страшно много ми харесаха, но като ги сложих и на секундата се отказах от тях. Аз имам високи сводове и от това развих някакъв проблем на лявата пета и не мога с какви да е обувки да ходя. Ако са ми нещо твърди или пък наклона на тока е някакъв дето не ми пасва например, не мога да ги нося. Тук мога да връщам нещата, но не знам как стоят нещата с поръчките от България, дали е толкова лесно да връщаш.

Ето впрочем как седят кубинките с дънки отгоре ( снимах се като ги мерих), така седят и българските кубинки:

« Последна редакция: Септември 07, 2014, 07:30:20 am от Bobbie »

*
Спокойно и тук в големите магазини можеш да си мериш без някой да те притеснява, даже ако ти трябва някой ще трябва да си го търсиш  :lol: Връщането е възможно в някакъв срок 2-3 седмици, но някъде имат уловки, примерно пари не връщат  :)
Кубинките на армията са ги сменили. Едно време са се произвеждали в Пещера, после в Габрово и двете фабрики не работят от години. Тук в България и подметки никой не произвежда, предимно са внос от Китай, нищо общо нямат с това, което е било.
Моят баща също като на Жбрул има едни кубинки, но не от казармата, преди десетина години ги взе, пак са си здрави де.

Боби, да има цип до долу за някой може да значи влизане на вода(има ципове, които не пропускат), за мен значи по-лесно обуване :) а и ти къде ще газиш вода до глезен :)
*
Боби - същата работа съм относно обувки. Тесен крак, висок свод, една от причините да харесвам обувките на Timberland е и това, че повечето им модели са подходящи за точно такива стъпала. Пробвай и едни такива пък преди да купиш - може и на теб да ти паснат. Пак така изглеждат и седят с дънки, като тези от снимките ти.
Иначе как стои въпросът с връщането на нещо - рядко поглеждам, понеже не връщам закупена стока. Просто винаги, ако нещо не ми пасва, или не ми трябва - има някой друг на който да му пасне, или да му трябва и го препродавам и толкова.  :lol: Половината колежки на майка им и техните щерки съм обула с разни хубави обувки, дето я не ми паснало до милиметри, я на живо не ми харесало как стоят... :lol: Даже се смея последните дни, че звънят на майка да я питат - далЕ имам маратонки, есенни обувки и пр. "излишни", че да обзаведат щерките за началото на учебната година изгодно.

Иначе моята страст са обувките с тънък, прав, висок ток (10-12 см), без платформи, удобни са ми и страхотно ми стоят, НО....последните години, с дископатия, с невралгия - позволявам си само на клуб да ида с такива и на другия ден си знам, че ще пия хапове.  :? В ежедневието - вече рядко си позволявам нещо на ток изобщо (дори много по-нисък) - минах на спортни обувки, заради тях и облеклото ми е по-неглиже. Това костюми, полички и пр. женствени неща, изискващи елегантна обувка на ток -  са ми мираж вече, като ежедневно облекло. Прежалвам се по някакъв специален повод само, а преди години - си ходех така всеки ден.  Дъртизъм, к'во да праИш.  :lol: :lol: :lol: Ама пък младея нЕкак си, като съм се подкарала с облекло и обувки от тийн-линиите де ахаххаха (ще ми се)

*

Bobbie

• *
  • 5701
м-и, окончателно ме отказа от българските кубинки. Ще взема нещо от тук.
Жбрул, намерих тук магазин на Тимберленд, сега отиваме с мъжа ми, дано да има някоя разпродажба. Той се оказа, че имал такива обувки и е доволен от тях, но са обувки с връзки, не кубинки.

*
Ами....чакаме снимки тогава.  :lol:

*

Bobbie

• *
  • 5701
Нямаше магазин :-(. Било стара информация. Имаше магазин, които продаваше и техни обувки. Нямаше въобще женски, пробвах детските номера, които ми станаха и честно казано са много груби, някакви огромни ми стояха на крака. Пак си искам българските кубинки .

Тънък ток не мога да нося, ще си счупя глезените  :-)

Тая тема съвсем я отплеснахме :-). Нещо щях да питам за България и забравих.

*
Ааааа как груби бе?  8O Ти ме уби направо! Моите кубинки са мекички, от някаква много фина кожа, жълтави са на цвят... Както и да е, щом не са ти харесали - не са, ама то явно не е имало и асортимент... Ще питам за българските в магазина до нас, като се прибера.  :lol: