Смайли, да, в банята я къпах. Моята е от тези дето Теди е показала на снимката, с къси иглички.
Стои в найлон, но си мирише на китайско
, висока е 1,6м. и все пуска иглички. Намокрих я, после я полях с топла вода разредена с веро и изплакнах. Само пазих да не мокря вътре желязото, което е основна ост.
Аз да ви споделя за довечера съм наточила секирата като отида на курса. Имаме един мъж в групата, който не може да запомни цял абзац и все трябва да му се повтаря. Иначе е много редовен, сам си плаща курса, пътува в ранен следобяд от Чирпан да е навреме за занятията, вечер влака му е чак в 11 обратно и така вече месец и повече. Имахме първите седмици общи предмети - екология, хигиена, оборудване и т.н. при една много разбрана и симпатична госпожа, която се съобразяваше с този мъж-дете.
Сега сме две групи едната продължава със сладкарство и готината госпожа, другата с готварство и друг преподавател. Целта е тези учители по теория да си следят теоретичната част, докато постепенно останем в ръцете на майсторите по практика.
Аз реших от любопитство да се присламча и към сладкарите, ваучера ми е за готварство и така и двете, а и практиките в почивните дни започват рано сутрин при сладкарите и преди обяд за готвачите и до ранен следобяд се минават и двете.
Този образ от Чирпан е в групата по готварство и си пита за всяка дума, има си такива хора и това е. Да, но госпожа преподавател се вживява като политбюро, не можем да влизаме в кухня, бавно сме вървели, говори зад гърба на този курсист, че кой щял да го вземе на работа, демек няма нужда да се напъва да върви по програма. Чашата ми вече преля, когато в събота ни предупреди, че ще я замества един от главните готвачи от ресторантите в новотела, който ще поеме по-нататък.
Еми, какво се случва, изнерви се тая жена, че я прекъсват на всяка дума, реши да отидем в кухнята, пак взе да нервничи, тръгнахме с идеята за картофени крокети, в крайна сметка да се мажат бутерброди и кой е готов да си тръгвал.
Вместо да учим нещо, слушаме другарски съд срещу човек, който никой не познава и не знаем защо е такъв. А часовете се отбелязват.
Днес ще им потърся сметка за какво им плащам, да ми губят времето или да ме обучават.
Въпросният шемет го поразпитах, каза, че е работил като камериер, работник кухня и иска да понаучи още нещо, а другарките
са се запънали да му набиват теория, вместо да го пробват на практика