Вени, не - "Парадигма" беше фирмата ("национална рекламна мрежа" включваше пълното заглавие, ако помня добре). Едва ли всъщност има значение в коя точно си работила ти, аз, или някой друг - убедена съм, че сме бачкали всички при едни и същи "прекрасни условия" де... Накрая апропо, въпреки че вече взимах хубави пари там - напуснах заради сексуален тормоз от страна на съдружника на шефката ми. Мъж близо на годините на покойния ми (тогава вече) дядо, абееее...голяма гнусотийка.
Удържах близо година в тази "работна атмосфера" все пак, но въпросния ставаше все по-настъпателен, аз все по-неспокойна докато съм на работа, не успявах да се концентрирам в доста случаи над работата си. То нали...да работиш, или да следиш цял ден да не се засичате с тоя, или да не оставате насаме в дадено помещение, за капак ти е и шеф и постоянно успява да измисли за какво да те привика, или на кое събитие да го придружиш и да сте си "само двамката". Да се оплача на шефката...еми те са съдружници 50/50 с него, дори тя да ме разбере и да е на моя страна - не може да го уволни. А и все пак да не е луда да се скара със съдружник, да си вреди на бизнеса, заради една там служителка - не би го направила, беше ми ясно. Та и да се бях оплакала - все тая, или щеше да ми каже, че нещо съм се объркала просто, или ако ми повярва - че трябва да го търпя това, или да напускам. Бях достатъчно ядосана тогава на ситуацията, та дори се консултирах с адвокат по въпроса, дали мога да го съдя по този повод. Човекът ми каза искрено, че реален шанс да спечеля дело баш за "сексуален тормоз" - също нямам, трудно доказуемо било и само ще се набутам с едни пари за съдебни разноски, влачене по съдилища, циркове с викане на свидетели и пр. Не знам дали беше прав, но тогава приех, че е прав, щото това работи все пак, познава системата и пр. Та си подадох молбата за напускане де и това беше с "кариерата ми на рекламист"
Иначе Вени и аз така знам за "здравен мениджмънт", че е търсена специалност и навън и няма нужда от приравняване, ако реша да духна нанякъде. Нямам подобни намерения засега де, но избирайки точно нея и това го имах като "отметка". Мисля си, че и в БГ ще имам прилична реализация, като завърша откъм заплащане поне, ама...ще поживеем - ще видим. Излишно образование при всички случаи - няма.
Права си, че малко зорно идва вече с дете да буташ вишУ, та в моя случай и бая разкарвачка ще ми е между Стара Загора и София за очни и изпити, но ще се справя. Както и напред говорихме във връзка с други неща - лесно не чакам в тоя живот, нито да ми пада от небето нещо, готова съм да вложа време и усилия сега в това учене. Много, много се надявам да не се окаже безсмислено накрая въпросното и с тая диплома пак да мога само да си избърша г*** дето викаш. Или да си говорим пак за някакви заплати по 500лв. с бъдещите ми работодатели, ей това вече би било жива прецаквация, ама дано не стане така.
Много, много щастие и успехи ви желая
Вени, на цялото семейство! Не се съмнявам, че ще ги имате все повече и повече, защото сте си ги заслужили отвсякъде. Цунки на теб и децата (на Кало само поздрави, че чужди мъже - не е редно да се целуват
). Дано при Ники се оправят нещата и без операция, стискам палци.
Алексче, ами честито, ще се подмладим с тебе наесен, пак студеНки
Лошо няма, кой не иска да е млад а, а? Желая ти успех на изпита, да, ужасна тъпня е материята, ама като се напъне човек - има там назубряне. Ся..., ако бяхме ромки, можеше да си спестим тоА гърч, но уви нали - не сме от "правилния отбор" по отношение на интеграцията в тази държава. Живот и здраве, като опра до магистратура - мисля да е "фармация". Но аз все пак смятам да работя в друг ресор, в твоя случай, при твоята работа и това, което искаш да постигнеш в нея - баш правилно си си избрала специалността. Това за твоята колежка пред пенсия, за мен е поредна илюстрация на абсурдите у нас по отношение на кой какво може, знае, какъв опит има и как се оказват тези неща без значение, ако нямаш документ Х за целта. Не знам що за професионалист е тази жена, но все си мисля, че 20 години да бачка това - знае и може повече от всяка прясно завършила ФОЗ пикла. Ще ви се наредят и на двете нещата де - тя ще си се пенсионира като старша, ти ще си завършиш междувременно каквото си захванала и ще станеш ти старша като се върнеш на бач и всички ще сте хепи
Нимика, разбира се, че всеки документ дето имаш, че си завършил нещо е плюс. При млади, при стари - все едно. Аз го коментирах въпроса в посока на това, което Боби беше писала напред, че си струвало да приеме човек и зле платена работа някой път, ама да трупал опит просто. Може и така да е за САЩ, обаче у нас - опитът е предимство САМО ако е доказуем и то спрямо това, за което имаш съответна диплома. Иначе си го имаш ей така, "да ти обогатява общата кОлтура". На тези години и опит вече - лично аз не съм навита да придобивам опит за каквото и да било, за без пари и да не мога да си го осребря въпросния, ако реша. Тоя филм го играхме вече дето се вика - ми не, не си струва изобщо. Ако ми цел да ставам секретарка - моА стана и сега и ще ме наемат щото съм хубавичка просто, не щото имам опит.
Това е положението, със съжаление го казвам, ама не мисля да се кривя по тия въпроси и да смуча от пръсти как "ма не било то така".
Относно парите, които може да вземе някой от вас, само да учи нещо в медицинския в редовна форма на обучение - хич не си правя майтап. Наистина просто трябва да ЗАЯВИТЕ цигански произход, там по съответната програма и това е. Реално - никой не може да ви оспорва личното мнение, че сте циганин, ако твърдите, че сте. Това е правото ви на самоопределение все пак
Ама нямате типично ромски черти и цвят на кожата? Че к'во, то има и от тях разни кланове, дето визуално са по-бели и синеоки от доста българи. Няма чалъм за тестове някакви медицински да се провери така, дали сте, или не сте цигани. Няма условие за тези пари да сте социално слаби, или до определена възраст и пр. Та съвсем сериозно ви казвам, ако някой смята да учи пак - проверете я тази опция, не са малко хич тия пари на семестър и ги взимате с едно деклариране нейде, че сте от ромски произход. Голяма раУта - няма да ви го пише в личните карти и дипломите това. Аз, ако по-рано знаех, че имало такава схема - одма съм се писала циганка и окото ми не мигва. И пак ще си уча каквото и без това ще уча сега, ама и някой ще ми плаща тлъсто за тоя напън. Можеше и за една фармация да се напъна даже, че там само редовно може, пък нали в сегашното ми положение - трудна работа да уча редовно и да се местя в София и докато уча нали - съвсем работа не моЙ да захвана нормална. Ама с няколко хиляди на семестър бонус + това, което сега имам като доходи - абсолютно спокойно бих могла да се справя. Ама вече го изпуснах тоя влак аз пууууу
Някоя от вас обаче - може спокойно да го хване, особено момичетата дето скоро ще раждат и ще са в майчинство - екстра. Хем си гледате бебето, хем си учите, хем ви плащат за тая цел, хем накрая и дипломка. Разкош!