Привет, привет! Виждам обсъждате аспиратори - и ние тези дни сме със сополи
Имам такъв дето се дърпа с уста и съм доволна. Признавам обаче, че досега сериозни проблеми не сме имали, а и наистина има сополи дето излизат и такива дето не
Иначе ползвам и дозички и пръскалка на Стеримар - просто като се дърпа много с пръскалката е по-ефективно. Засега само промивам и дърпам, не съм слагала капки. На нас последните пъти ни изписват Коларгол, така че не съм слагала други и не смея да давам... Ще ви споделя аз как се справям с аспирирането, понеже младежът много се дърпа и бие и пищи, а аз съм сама та няма как... Гушвам го наляво (защото искам с дясната ръка да го аспирирам или да пръскам) все едно ще го кърмя - главата в сгъвката на лакътя, а ръчичката под мишницата назад. Така на практика му блокирам едната ръка, а главата става доста фиксирана. Със същата ръка, която идва под главичката му хващам другата му ръчичка и се навеждам над него и по този начин го притискам с тяло - нещо като гушнато-стиснато става
Който е кърмил мисля схвана
Така дясната ми ръка остава свободна да манипулирам
Е рита диването, по някой път се опитва да се изхлузи, но аз гледам да съм бърза и така
Ние сме на никъде с яслата и последните дни съм е истерия от всичко и всички. Утре тръгвам на работа, нямам възможност да се бавя засега повече, а той още ходи до обяд. Миналата седмица се опитаха да го държат и следобяд, но се опитват да го вкарат в режима на порасналите деца а той си е малък. Не го слагат да спи предиобяд, че да се умори и да заспи на обяд. Да де, ама той става в 6:30 и нали се сещате как изкарва до 12:30-13ч. Съответно в 12 -13 като се наобядва се отрязва директно на сън, и понеже е преуморен и превъзбуден след 30ина мин като му мине дълбокия сън а те тамън слагат другите деца да спят и той се буди с рев и писъци (вкъщи прави същото при такава схема) и те ми звънят да си го взема в 13:30, че се е наспал и нямат какво да го правят
За капак е и хремав от вчера, зъби са, ама си е крив.... Утре сутрин ще ходим да го оставяме с баба му, да се запознаят с нея, че тя ще го взима и се надявам да ги убедим да намерят начин да го държат нормално до 16ч - това е по-поносим час за прибиране, защото 13:30 става инцидентно но ежедневно няма кой да излиза от работа....и въобще става вече месец откакто той е записан в яслата, разбирай аз не съм в майчинство, а той не ходи - те как си я представят тази работа, всички ли напускат работа?!
Отивам да спя, че свършиха дневните дрямки с Матей (макар и да са били рядкост все пак си е друго) и ми стискайте много палци да уцележя!