Мели, дори да е записано в него, че можеш да представяш мъжа си пред институции, банки и тн. има учреждения, които искат да е записано точно наименованието. Аз така, като тръгвах от България, бях направила на брат ми пълномощно, защото имах още неща за довършване, а и ако излезе нещо важно. Нотариусът ми каза, че трябва да запиша основните неща- университет, болница, банка (те особено държали) с пълните названия. А и банките си решават автономно дали да зачетат документ, така си било по някакъв си закон за банките ли беше, за какво беше. Иначе при злоупотреба те покриват щетите. Тоест ти ако "откраднеш" от общата сметка, те трябва да възстановят сумата.
Колкото недомислици и незачитане на общо европейски и национални закони във Франция съм виждала, често казано в България даже не съм чувала. Сблъсквала съм се с- искане на виза, разрешително за пребиваване, искане за смяна на книжката, документ от НОИ в България, който не съществува в европейското законодателство и тн. Да не говоря за проблемите и перипетите, през които съм минала като нещо не ми е било наред здравословно. Сляпо следване на протоколи без оглед индивидуално състояние на пациентите, липса на почти всякакъв вид обсъждане с пациенти, силно патриархален модел на лечение (освен ако не става дума за пари, тогава много добре обясняват), инсеминации със стимулации без изследване на хормони и прегледи в началото на цикъла, 2 прегледа общо за този опит, без ехо в деня на инсеминацията. После настояване, че 100% О. е в деня на инеминацията и че щом я е имало, то винаги прогестеронът е висок тогава и тн, и тн. Трябва да отворя нова тема за да кажа всичко.
С едно изречение- в България си принуден да разбираш от всичко, защото няма информация или защото не винаги има достатъчно яснота, но там един път научиш ли "хорото", то не се променя много, хващаш му цаката. Това не означава, че законите са зле.
Нотариусът е трябвало да обясни, че банките са по други правила и тогава го няма усещането, че нещо не е както трябва.
П.П. Явно защото пиша в темата на Жбул съм станала многословна
Извинявам се, за безкрайните обяснения.