0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 26 тема
« Отговор #300 -: Януари 11, 2020, 18:04:14 pm »
Даааа, не само не ми се хапва. Ами не обичам. Единствено кебапчета и кюфтета прекарвам, вероятно, защото е смляно и с много подправки. Повръща ми се като ям месо.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #301 -: Януари 11, 2020, 18:40:21 pm »
Тери аз мисля , че грах може...по- компетентните фа кажат. За пастата от грах се чудех повече
*
« Отговор #302 -: Януари 11, 2020, 19:18:10 pm »
Тери аз мисля , че грах може...по- компетентните фа кажат. За пастата от грах се чудех повече

То може, но като малка гарнитура. Не като основно хранене. Само за пример ще дам, че темата стана за хранене, а не за опити и ще ни се карат  :D
Нутриентите в граха са 0.4 гр. мазнини, 14 гр. въглехидрати, 5 гр. протеин. Това е за 100 гр. Като съотношение е 66% въглехидрати, 6% мазнини и 28% протеин, което прави храненето за деня високо въглехидратно.
Айде стига толкоз спам от мен.

26.09.2019
« Отговор #303 -: Януари 11, 2020, 19:44:05 pm »
Успокоихте ме отново, благодаря ви, но няма как да не се притеснявам, толкова дългоочаквано чудо, че ме е страх да не се обърка нещо. Бях на 28 год., когато спряхме да се пазим и започнахме с опитите за бебе. Отричахме, че имаме проблем. Така, когато станах на 34,5 год. се обърнахме към репродуктивна клиника. Вече съм на 38 г. и за първи път съм бременна, имам толкова въпроси, дано не досаждам много, но страхът е голям.
Иначе помня, че Мишето си слагаше по 2 кринона на ден, по различно време, а аз два наведнъж и затова ви питах.
Да дам една рецепта за закуска. Правя си палачинка на бавен огън с 3-4 суп.лъж.овесени ядки, 3 белтъка, 1 жълтък, 1 банан и малко сирене. Става много вкусна. 😋
« Последна редакция: Януари 11, 2020, 19:52:53 pm от Kukapetal »
*
« Отговор #304 -: Януари 11, 2020, 19:48:31 pm »
Тери, яж си грах, боб и леща. Те са от варивата, които са богати на белтъчини.
Спокойно можеш да ядеш тиквички, карфиол, спанак, гъби, има паста от леща, броколи, сирена, сметана, готви с кране масло и тн. Не ти е необходимо да изпадам в кетоза. Ако можеш да ядеш риба е чудесно. Яж морска, че сладководната е много рибна.
Яйцата минават термична обработка. Нищо им няма.
Тери, ти бременна какво ще правиш?  :D то токсоплазмоза, мистерия, бактерии. Скоро ще видим, но си намери една разумна среда, защото иначе ще се побъркаш.
*
« Отговор #305 -: Януари 11, 2020, 19:59:14 pm »
Не ти е необходимо да изпадам в кетоза.

Само да уточня, че от 60/30/10 не се изпада в кетоза. За да се влезе в кетоза приема на въглехидрати трябва да е 0. Аз съм влизала контролирано в състояние на кетоза с 0% прием на въглехидрати, но лично за мен беше крайно неприятно и не бих го направила отново преди опити за забременяване.

26.09.2019
*
« Отговор #306 -: Януари 11, 2020, 20:25:43 pm »
Кукапетъл,питай каквото искаш и не се тревожи.Тука знаеш ,кой с каквото може помага.И на 17ти в бременната тема!
Тери,наистина залиташ в крайности,хапвай както са ти казали без много вглеждане в нещата.
*
« Отговор #307 -: Януари 11, 2020, 21:13:46 pm »
Ох, цял ден искам да пиша и не ми се получава.
Кукапетел, няма страшно, нищо лошо не си направила.Дишай!

Тери, душа, намери златната среда, че един ден като се роди детето ще се побъркаш с техните разболявания и проблеми  :P

« Отговор #308 -: Януари 11, 2020, 21:31:31 pm »
Kukapetal и аз смятам че еднократно не е проблем. Мъти си на спокойствие,сега е много важно да си спокойна и да вярваш че това е твоето бебче/та.
Тери ще ти кажа нещо,дано да няма обидени. Аз съм на мнение че тялото иска от всичко и съм против всякакви видове диети. Първо защото аз наистина немога да спазвам такива,чревоугодница съм си. Второ не мисля че трябва да се вглъбяваме в това да ядем примерно точно 15гр мазнини. Ти си 40кг ???? Лично мое мнение е че на тялото ти му трябва истинска почивка,ти не го оставяш намира. То не бяха антибиотици,то е хомеопатия,то е диети. Яж си каквото ти се хапва,пий си каквото ти се пие и му дай малко време да се възстанови.
Пак се извинявам,ако някой се засегне,не целя това,но аз може би отдавна бих се изморила на твое място и бих пратила всичко на майната си за няколко месеца.
*
« Отговор #309 -: Януари 11, 2020, 21:53:15 pm »
 Ами при 20% въглехидрати пак се изпада в кетоза. Просто не е нужно.
*
« Отговор #310 -: Януари 11, 2020, 22:25:08 pm »
Аз само да вметна, че при диетата, която спазвах за гестационния диабет по време и на двете последни бременности, без да спирам въглехидратите, просто с контрулирано количество, ежедневен прием (тук изключвам захарта разбира се), след по-малко от месец на тази диета веднага ми се появяваха кетони в урината.
« Последна редакция: Януари 11, 2020, 22:27:17 pm от Vistal »
*
« Отговор #311 -: Януари 11, 2020, 22:35:12 pm »
Храня се по този режим от 6 години (с няколко паузи) и винаги съм била на около 8% въглехидрати. И с този процент не съм била в кетоза никога. С едно единствено изключение когато правех яйчен фаст и бях 7 дни само на яйца и масло, тоест с 0 прием на въглехидрати. Тогава на 3-тият ден влязох в кетоза.
Това го казвам от собствен опит и този на мъжът ми и дъщеря ми. И тримата сме на този вид хранене и не сме в кетоза.

Добавка: Потърсих научна информация защо при този прием на въглехидрат от 8%, не съм влизала в кетоза. Ключът от бараката бил в съотношението на нутриентите. Ако при нисък прием на въглехидрат, има по-висок прием на протеин не се влиза в кетоза. Приема на протеин трябва да е над 25%, за да не си в кетоза, а моят обичайно е около 30 до 33%. Та затова не сме в кетоза.

Аз подкрепям Тери. Тя го каза ясно - иска да е на този режим само за кратко и единствената й цел е подобряване качеството на яйцеклетките. Тя е фокусирала цялата си енергия във тази стимулация и доколкото аз разбирам, вярва силно в нея. И смята, че един такъв режим (не диета) би й помогнал. Аз подкрепям това, защото смятам че аз успях да забременея след 2 години опити именно благодарение на режима. И от една седмица отново съм на него, пак със същата цел. Не целя отслабване (не че не ми е нужно), а само подобряване на качественото на яйцеклетките ми. А е доказано, че този режим помага.
Аз ще вложа цялата си енергия, за да успея и това включва и храненето. Мисля и Тери иска да направи същото.
Иначе сегашният й начин на “хранене” изобщо не го харесвам, ма то си е нейна работа. Всеки яде каквото му харесва или иска.
Аз примерно от раждането до миналата седмица бях само на въглехидрати. Нито месо, нито яйца, нито сирена. Само и единствено сладко, кола и алкохол тъпчех. И бях забранила да ми се говори на тема хранене, защото в тоя момент имах нужда от това и си беше мое решение за моето тяло.
Отплеснах се пак  :)
« Последна редакция: Януари 11, 2020, 22:46:01 pm от yanicka »

26.09.2019
*
« Отговор #312 -: Януари 12, 2020, 00:10:44 am »
Яничка, по принцип, моето мнение е, че често организма казва сам от какво има нужда на физимеско и психическо ниво. Там шококада/сладкото и стимулацията на хормона на щастието и тн...
*
« Отговор #313 -: Януари 12, 2020, 20:55:20 pm »
Да, Вистал. Аз затова така се отпуснах. Просто от това имах нужда.

Момичета, на кой ден се броят антрални фоликули? Чета в нета, че на 3-ти ден, но откакто дойде цикъла или след като свърши? Защото ако е на 3-ти ден след като дойде, то още има кървене и как се прави вагинален ехограф? И как да броя дните - днес имам само леко кафяво зацапване и кървави жилки. Това за цикъл ли да го броя?
Но пък май FH Pro-то си върши работата, защото днес ми е 26-ти ден. Никога не ми е идвало след 24-ти ден.

26.09.2019
« Отговор #314 -: Януари 12, 2020, 21:03:49 pm »
 yanicka, ако ти дойде следобед броиш следващият ден за първи.
 Атрални се броят 2-3 ден от МЦ.
 И аз бях в лек ужас като ми казаха да се събличам. Лекарят в София беше потресен как толкова време правим опити и са ме викали на 14 ден само във Варна... квартални гинеколози, какво да ги правиш.
 Та да докато си в цикъл  те преглеждат 2- 3 ден с вагинален ехограф.
*
« Отговор #315 -: Януари 12, 2020, 21:31:51 pm »
По време на кървене викат. И аз бях в ужас като ме викна др Даскалов за такъв преглед и аз тръгнах да го уча как работи женския цикъл, че тогава съм в цикъл и по-скоро иска да ме викне 2-3 дена след цикъл. Еми не се научи този човек и това си е, викна ме на 3ти ден. Сега така съм свикнала, мога да си сваля гащите само да ми каже някой, че е нужно. Това си мислих онзи ден, че кой ли не ми гледа гениталите последните години.
Иначе най-потресаващо за мен беше, когато се подготвях за стимулация и докторката ме прегледа в цикъл пред Мишо. Но не само ме прегледа пред него, ами и му говореше, докато ме преглеждаше му говореше и той от уважение я гледаше. Знаете колко красива гледка е.
Хрис, какво става с теб, кога пътуваш за нова стимулация? Да не си там вече.
Аз чакам цикъл началото на седмицата и ще пиша за час. Не съм чакала досега цикъл така. Нямам търпение. Всичко, ако е наред, стимулация смятам началото на март, заради пътуването до Белгия. Струва ми се все едно е след 100 години.

Аз днес се чувствам много изморена. Добре, че писахте за тази кетоза, та да почета. Единият от признаците е, че постоянно си гладен. Аз ям, след 1 час съм гладна и на втория не издържам и пак ям. Било нужда от мазнини.  Накарах Мишо да ми купи от Пловдив авокадо и закърпих положението. Но реших, че няма да се вкарвам в такива крайности. Няма да ям картофи, ориз и хляб. Когато мога риба,кюфтета от обедното до офиса, но до толкова. Хубавото е, че докторката хомеопат ми позволи да ям кисело мляко вече и ям като огладнея.

А относно това тялото какво иска. Моя приятелка, докато беше бременна, много искаше да яде  гипс/цимент/мазилки. Нейният свекър е строител и вечер  й пълнеше по една чиния, за да го мирише. Разказвах на една друга позната, която пък каза, че имала приятелка, която веднъж даже не устояла и опитала малко излюпена мазилка. После се паникъосала и отишла на лекар. Обяснил й, че бремеността й изсмуквала целия Калций в тялото, а разни мазилки имало на основата на калции и по някакъв начин тялото как го знаело това... В края на краищата й предписал калций и спряло да й се ядат строителни материали.
« Последна редакция: Януари 12, 2020, 21:58:03 pm от teri_90 »
« Отговор #316 -: Януари 12, 2020, 21:51:15 pm »
 Рядко разправям на моя какво си пишем, но това за строителните материали не издържах и му го прочетох  :D.
 Утре ще пътуване за вторият преглед... стискайте ми палци. Сега съм на по-силна стимулация на обяд гонал 300 , вечерта мерионал 150.
*
« Отговор #317 -: Януари 12, 2020, 22:00:37 pm »
Точно за мъжът ти си мислех тези дни. Сигурно за него това пътуване до Турция е като песен. Той е шофъор и сигурно супер леко му се струва.
Как преценявате колко врмее ще стоите на границата. Ние сега за първия преглед ще вземем нощувка, докато се ориентираме в Истанбул.
Утре отиваме за паспорти.

Честит имен ден на всички именнички. На първо четене се сещам за Лейди, Слънчицето и Танчето. Господ да ви пази дечицата, а на Лейди съвсем скоро да й донесе такова. Пожелавам ви здрави отношения с партнъорите ви, всичко друго ще го постигнете.
*
« Отговор #318 -: Януари 12, 2020, 22:02:09 pm »
Ние имаме едно семейство приятели, които работят като строители и бащата, синът, майката си правят гипс като чипс и си го хрупат вечер пред телевизора  :D...

Хрис, успех желая!
*
« Отговор #319 -: Януари 12, 2020, 22:06:07 pm »
тези да не те поканят на гости да гледате филм :D :D :D
Хрис, как ти се отразява втора стимулация. По принцип искат месеци почивка, а ти веднага си на втора и то двойна доза. Изперка ли или се търпи?