МЦ, нека то обясня. Бях под съмнение преди за ЛУФ и съм чела доста. ЛУФ означава невъзможност на фоликула да се пукне. Яйцеклетките узряват, но няма как да излязат от фоликула. Една от причините да ЛУФ е хронични възпаления на яйчника, като защитен механизъм той задебелява и фоликулите не могат да се пукнат. За да се диагностицира ЛУФ трябва поне 3 от 12 цикъла да са със задържан фоликул (неовулирал/непукнал се). Този фоликул след това се вижда като киста.Възможни са овулации, не е закон, че всеки месец не се пука фоликула, затова докторът ти е казал, че се овулирала.
Относно инсеминация, с ЛУФ няма как да се направи. Просто фоликула не се пука, инсеминацията само впръсква сперма в матката, това по никакъв начин няма да помогне за преодоляване на ЛУФ. Другото което е, че на теб ти тайимираха цикъла и въпреки инжекциите не се пука фоликула, просто не остава друго освен инвитро или да се надявате на някой месец да се пукне на късмет фоликула. Но май и на мъж ти спермограмата не беше перфектна, та е още по-трудно.
Д-р Даскалов от 2018 година не прави никакви АРТ процедури, това включва и инсеминация. Не те е отсвирил, просто знае, че не може да ти помогне и не иска да ти губи времето.
Аз така те посъветвах също, да идете на още един специалист, да чуе мъжът ти още едно мнение.
Аз съм пациент от вече почти две години на д-р Петрова. Предупреждавам те само, че тя е безкраен оптимист. С две запушени тръби пак ще ти каже, че чудеса се случват и да пробвате и вкъщи. Веднъж ме разрева, че на 3% морфология на мъжа ми съм говорила пред него как не можем да имаме деца. Има много противоречиви мнения за нея, защото е чепат характер. Или се харесвате отначало, или не. То си доста притеснителна и това може малко да те смути. А съм много доволна от докторката. Взе ми случая присърце. Просто и тя в един момент беше безсилна с моя проблем. Приготви се, че са много натоварени в репродуктивните клиники. Не е като при Даскалов. За една фоликолуметрия нормално чаках от 8 до 10, защото първо минават жените в процедура, после вече който е дошъл. Това в началото много ме изнервяше, защото не бях подготвена