Здравейте,
Идвам с един необичаен въпрос, предварително се извинявам, ако не съм избрала подходящата тема.
Бременна съм в 15 седмица. Предишните няколко дни бях настинала и с повишена температура - базална до 38, телесна до 37.5. настинката мина без лекарства, само с лимони и чай, не съм взимала никакви температуропонижаващи лекарства.
През първите седмици след положителния тест съм мерила базална спорадично, държеше се между 37,1 и 37.3. после спрях, днес сутринта измерих, за да видя как стои, и за мой ужас се оказа, че е толкова ниска - 36.9.
Планираният ми преглед по ЖК е след две седмици, а не съм сигурна дали състоянието ми не изисква спешни мерки. Въобще правилата за графика на базална температура меродавни ли са след първи триместър, в интернет не намирам информация, възможно ли е това понижение да е естествено свързано с някакво колебание след настинката ми, пак казвам, че не съм взимала абсолютно никакви лекарства, освен лимони и чай с мед. Нямам спазми, зацапвания, за жалост ми спряха и обичайните в първи триместър неразположения като гадене и повръщане, така че и по тях не мога да се ориентирам поне малко, че всичко е наред!
Благодаря за отговора! Поздрави и успешно бременеене!