В петък съм на последна вливка Интралипид и на преглед. На предишната снимка от ехографа разбрах кое какво е, но от вчерашната нищо не разбирам. Май само пъпната връв познах. Ама пак ми се струва хубаво детенцето.
Аз днес тръгнах да чета кои са забранените храни при бременност, за да видя кисело мляко мога ли да ям. И чета: "Ако се наложи да взимате рибено масло, консултирайте се с вашия гинеколог заради високи дози метилживак и риск от увреждане на плода". А аз имам едни омега 3 от рибено масло на Джеймисън и ги пия от месеци без да спра. Щях да се побъркам за секунда. След това търсих в интернет и се оказа, че в тези няма живак, а и нищо не пише за бременност. Ако не бяха препоръчителни и при най-малкото съмнение, щяха да го напишат, за да си вържат гащите. Що фъстъци ометох по Коледа и Нова година, и те били забранени, за да не предизвикаш алергии на плода.
Но просто осъзнах колко неподготвена съм. Никога не си позволих да чета за бременност, защото ме беше страх, че няма да стигна до нея. Има тема: "Какво да не правите при бременност". Там няколко жени бяха писали, че дори като са били бременни нищо не са чели за бебета, защото ги е било страх. И като са се родили не са имали никаква информация, както и време да си набавят тази информация, докато по време на инвитро са били най-стриктните и информирани. И аз съм от този род май.
Но след 12та седмица сме се разбрали с мъжа ми, че ще си позволим да говорим как ще обзавеждаме къщата, така че да е подходяща за бебето.
На мен пак започва да ми се гади. Най-зле ми е от Протеина на Прегнако, който пия. Нощем се будя и се сещам за него и ми става зле. Първо поръчах един с вкус на кафе. Ама кой да предположи, че ще ми се отврати кафето. Не можах да го свърша дори. Сега поръчах един с ягода и сметна, толкова сладко, отврат ми е. Толкова ли не можаха да направят един с вкус на домат със сол и кисела краставичка.