Значи правим опити за бебе от 4 години и 2 месеца
А аз от 5 години съм на лекарства свалящи нивото на пролактина ми,който бе близо 6 пъти над нормата
Въппеки,че нивата ми не бяха в нормата,аз с някакъв вътрешен инстикт исках мъжа ми да направи съответните изследвания-спермограма и микробиология
След година и половина мрънкане той я направи и се оказа,че при него нещата също не са добри.Започна и той да приема хапчета.Аз започнах всеки месец да си следя ову-то на ехограф.Започнахме дори и да правим секс по график.Той спря да пие алкохол в промишлени количества и се получи бебе-но не задълго-на 28 ден ме напусна.Причината беше-дефектен сперматозоид оплодил яйцеклетката ми.Аз се скъсах от рев,той беше до мене и ме успокояваше,че друго ще си направим,да не се шашкаме и други подобни.
Необходим ми беше месец и половина за да се възстановя.И с нова сила започнахме опитите пак.Но не знам дали от отчаяние или просто се бях се озлобила,че всички мои познати ,които уж се пазеха забременяваха,а при нас нищо не се получаваше,започнах да се разправям с мъжа ми,че трябва да преминем към доктори и тяхната помощ за бебеправене.Това беше почти всеки ден,аз лягах и ставах с мисълта,че ние не можем сами да го направим(при условие ,че имаше 84%дефектни сперматозоида).И един ден забелязох,че той просто не ми обръща внимание.Влиза пита ме,как съм и сяда при телевизора.Разбрах какво съм направила чрез моите натяквания и реших да си оправя грешката.Гушнах се в него,целунах си го,а той ме изгледа и ме запита:"Какво?Да не си пак в ОВУЛАЦИЯ?"а тона му беше сякаш укорителен.Това ме уби ,но аз си бях поставила цел пред себе си и му отговорих,че дори вече не я следя.За месец успях да възвърна топлината в отношенията ни.НО искам да ви кажа нещо от този мой горчив опит-ако не сте напреднали с годините ,не пришпорвайте съпрузите си.Защото за тях това е равностойно на бавна емоционална смърт.Така те едва ли не си мислят ,че сме с тях,само заради бебеправенето ,а когато проблема се окаже в тях,това убива крехката им психика.И те започват да се затварят в себе си,включително и да се отчуждават от нас.
За 2 години и половина съпругът ми пи всички възможни лекарства и билки,имаше напредък,но той се бе "уморил" от мисълта че е болен и трябва да пие лекарства нон-стоп.Спрях да му натяквам и да разговаряме за тази тема.Просто му показвах,виждайки деца на улицата или в магазина,колко много искам да си имаме,но без думи.Спря всички хапове,а аз започнах да му правя разни специални китайски масажи.Ще видим след около месец далиима резултат.
И първата малка изненада дойде-той си направил по своя инициатива спермограма.А сега във вторник дори е записал и час при лекар за консултация в клиника IVF.Та мисълта ми е подхвърлете им идеята и ги оставете сами да осъзнаят какво е необходимо да се прави.Не им отнемайте лидерскарта позиция,поне в това отношение.Те имат нужда да се докажат поне с това ,че мислят и са разумни същества.
Успех момичета и внимателно с крехките същества наречени МЪЖЕ