Мила Ели,
Дали си спомням правилно, че съпругът ти има деца от преден брак (може и да съм в голяма грешка, прощавай
нещо ми се мотае, че имате някаква по-сериозна възрастова разлика
).
Има жени, които казват, че биха приели и живот без деца. За мен това е необяснимо. За себе си не си представям такъв живот. Това е толкова голям стремеж и мечта, най-осмислящата в живота - бих се почувствала много зле, ако мъжът до мен не го разбира или го разбира, но не иска да го уважи. Това си е егоизъм. Сега, някога по обективни причини може пък той категорично да не иска, тогава мисля просто пътищата трябва да се разделят.
Това е, ако мъжът ти категорично не иска дете. Не мисля обаче, че това е случаят при вас. Все пак сте хвърлили много усилия досега в тази борба. Може просто да е изтощен?
Ели, а на колко години си, имаш ли време да почакаш?
Разбирам безкрайно неприятната ситуация
Всички понякога имаме такива затруднения във връзките си. Значи ако аз съм в тази ситуация, какво бих направила. Ако се уверя, че категорично не иска дете, ще се почувствам много наранена и несигурна в любовта му, след като той знае какво означава това за мен. Тъй като не си представям живота като възрастна самотна двойка, бих си дала шанс да срещна някого другиго, или пък бих помислила да имам дете сама. Хората се срещат и разделят и не мисля, че някой ще остане сам, ако не го желае.
Ако просто проблемите са от изтощение от борбата, или някакви други - бих опитала да говоря много директно с човека до мен - иска ли да спасяваме положението и какво предлага. Какво бих могла аз да променя, за да тръгнат нещата по-добре. Какво бих помолила той да направи.
Мила Ели, искрено ти желая успех! Нека решението, което ще вземеш, да се окаже най-правилното
И не забравяй да мислиш за себе си и твоето щастие