Как реагират вашите мъже на желанието ви да потърсите лекарска помощ и да търсите причината за липсата на бебе? Аз вече се чудя какво да говоря и какво да правя...Как да го накарам да си промени мисленето и да разбере, че не може да чакаме чудеса след 4 години опити /не че през това време съм стояла със скръстени ръце.../.Снощи, понеже се опитвах да го убедя, че е добре да отидем в Пловдив, защото се видя, че тук няма спациалист по стерилитет ми каза "И до София ще стигнеш, сумати пари ще потрошиш и пак нищо няма да стане", обикновеният отговор, който получавам е от типа на "Само си даваш парите и нищо няма да стане" и не ми дава разумно обяснение защо мисли така - това било Божа работа, ако ни е писано да имаме дете, щели сме да имаме и т.н. Вярно, така е, Божа работа е, но това не пречи да търсим помощта на лекарите...Още повече, че досега не е намерена причината
Вече дори се бях отказала да говорим по този въпрос, просто си изживявах всичко сама и толкова. И без това знам, че разговорите са неуспешни и най-много накрая да се разплача... Почти никога не се интерисува какво е станало на поредния преглед и нито веднъж не е дошъл с мен - не съм малко дете да ме води на доктор, но просто имам нужда от подкрепа. Не знам защо става така... Може би след двете спермограми, които направихме тук и които са идеални, той вече живее с мисълта, че виновният не е той. За всички около нас виновната съм аз /естествено, винаги в такива случаи априори е виновна жената/, но аз не искам да съм виновна - с нито една моя постъпка не съм допринесла за това, което става ама факт е, че наистина се чувствам така. При намеците и подхвърляниета по темата "бебе" той си мълчи, аз трябва да ги отбивам.
Много ми тежи всичко това. Вие също вървите по тоя път и знаете какво е и може би също знаете какво е да вървиш сам по този път... Няма с кого да споделя, оказа се, че и от човека до мен не мога да очаквам подкрепа.
Благодаря ви, че прочетохте всичко това. Просто исках с някой да споделя, имам чувството, че така ми става по-леко. Ако някой може да ми даде съвет, ще го приема с радост.