0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Въпрос за калолечението
« Отговор #200 -: Април 24, 2009, 00:25:51 am »
здравейте отново!
вече се върнах от поморие и мога да споделям опит :)смрадта от калта няма да я забравя, но се надявам наистина да има ефект, както каза д-р продромов, след 2-3 месеца...щото, сега още няма :? днес си изследвах хормоните и бяха под нормата. но наистина се надявам, че след време всичко ще бъде о.к. :D
а, между другото, моята приятелка се скъса да повръща от миризмата на калта...то понеже не трябва да се къпеш поне 2 часа след калната процедура, на нея и миришеше много. дори и вечер, след 8-9 часа си драйфаше... :? но на мен не ми действаше така :D не ми прилоша нито веднъж, а съм направила 12 процедури :) усеща се приятно затопляне, дори може да си дремнеш за 15 мин. :wink: докато си увит в брезент, найлон и одеяло. стига да можеш да се абстрахираш от миризмата :wink:
а, за персонала какво да ви кажа.... СУПЕР СА! ама наистина са много мили, внимателни и любезни. чак не ми се вярваше, но е самата истина. усмихват се, отнасят се с теб като с ЧОВЕК! изпращам им много, много целувки :balk_104:
това, което ми се ще да споделя е, че докато бях там доки ми изписа primolut nor5, за да не ми дойде. не трябва да си в цикъл докато правиш процедурите! и поради тези мили хормони не спрях да си хапвам с много, много апетит...
храната там не е лоша, напротив о.к. си е...стига да не очакваш да преяждаш. точно толкова, колкото да се нахрани организма ти нормално.
аз естествено не спрях дотук. ядеше ми се всичко...просто нон-стоп мелях нещо...буквално!
това е в общи линии. ако някой го интересува някакви подробности да пита :D
« Отговор #201 -: Април 24, 2009, 00:34:47 am »
hazelnut ,дано да е успешен престоя в Поморие.
Аз също ходих миналата година и мога да споделя,че е релаксираща процедура,макар и да не ми помогна.
*

санаториум и болничен

« Отговор #202 -: Април 29, 2009, 15:31:07 pm »
На мен ми предстои да си подготва документите за санаториум. В момента съм болничен (оперираха ме и ще съм цели 6 м. болничен). Мога ли да ходя на рехабилитация по НОИ сега. Вече имам резрвация от 18.05. Къде точно се ходи да се подават документите в СофияІ на ул. "Гурко" или в НОИ на "Стамболийски"?
« Отговор #203 -: Април 30, 2009, 00:08:36 am »
здравей,
ако лекар ти е предписал тези процедури ок.
документите се подават в НОИ. можеш да прочетеш и предишните поне 2-3 страници на тази тема. там е обяснено подробно за документите. но ако още нещо те интересува питай пак :D
успех!
« Отговор #204 -: Май 28, 2009, 16:44:02 pm »
Възможно ли е с калолечение да се отпуши маточна тръба в ампуларния й край?
*
« Отговор #205 -: Май 29, 2009, 16:01:04 pm »
Здравейте,аз искам да ви попитам при ендометриоза има ли някакви противопоказания за калолечение или някакво друго балнеолечение?
« Отговор #206 -: Май 29, 2009, 21:55:17 pm »
kmi,някой беше писал ,че има противопоказания.Имай предвид,че се вдига много температурата на тялото и не знам как влияе това на естрогена,който е проблема при ендометриозата
« Отговор #207 -: Август 11, 2009, 20:44:49 pm »
Калолечението може ли да помогне при миома 3 см
« Отговор #208 -: Август 11, 2009, 21:37:29 pm »
Категорично-НЕ!
Лечението на миомата е чрез медикаменти и оперативно/миомектомия/,но това зависи от много неща.Срещала съм за лечение на миома чрез глад,но не знам до колко са доказани резултатите.Ето виж малко информация за миомата и видовете лечение:http://medicina.start.bg/article.php?aid=9602
Надявам се да съм ти била полезна.Съветът ми е да се консултираш със специалист по въпросите,които те интересуват относно миомата ти и нейното лечение,защото понякога не се предприема лечение.Успех!!!
« Отговор #209 -: Август 12, 2009, 18:22:04 pm »
Благодаря за изчерпателният отговор.Случаят при мен е следният:имам миома около 3 см.Правиха ми в началото на юли оперативна хистероскопия в клиника Малинов.Д-р Персенска каза,че се налагат още две оперативни хистероскопии.Проблемът е ,че първият свободен час е в края на ноември и затова се интересувам от други методи за лечение,но разбрах ,че няма.
*
« Отговор #210 -: Ноември 02, 2009, 12:35:02 pm »
Момичета, а знаете ли има ли интернет в стаите на санаториума в Поморие? Аз тръгвам в петък /11.11/ по НОИ и се чудя да си вземам ли изобщо лаптоп-а.
« Отговор #211 -: Ноември 02, 2009, 16:11:04 pm »
Момичета, а знаете ли има ли интернет в стаите на санаториума в Поморие? Аз тръгвам в петък /11.11/ по НОИ и се чудя да си вземам ли изобщо лаптоп-а.
\

Не няма интернет . Евентуално може да отидеш накафе в  намиращия се в съседство БХ Поморие и да хванеш една от неговите клетки за да си провериш  пощата и да се поровиш малко. В центъра на града има интернет клуб  където ще можеш да сториш същото ,но това си остава твой избор.  Приятна почивка :balk_177:
*
« Отговор #212 -: Ноември 03, 2009, 09:57:33 am »
Момичета гледам, че последно са писани цени на процедури за 2008г., а една приятелка ми звънна току що и също иска да идва но само за процедури. Някой има ли прясна информация за цените през 2009?
« Отговор #213 -: Февруари 02, 2010, 15:34:14 pm »
момичета това коя година става, нещо с цените ме шашка
« Отговор #214 -: Февруари 02, 2010, 15:36:02 pm »
момичета това за коя година е, нещо в цните за които говорите ме шашка. освен ако не сте били по клинична пътека?
*
« Отговор #215 -: Февруари 02, 2010, 15:52:57 pm »
ами аз ходих ноември по НОИ и доплащах х 24лв на ден. На свободен прием беше 48лв на ден с нощувка, храна и процедури /3 на ден ако не се лъжа/.
*
« Отговор #216 -: Юли 09, 2010, 11:12:48 am »
Здравейте,момичета!
Има ли някой,който е ходил скоро в Поморие на кални бани?Питам,защото ми предстои да ходя след операция от извънматочна бременност и не мога да намеря телефони и цени на санаториума.Ако някой може да ми помогне ще съм благодарна...
« Отговор #217 -: Юли 10, 2010, 13:51:27 pm »
Здравей, Додо!Много съжалявам за случилото се с теб!
Ходила съм в Поморие на кални бани, но преди да забременея преди 3 год.Тел.на регистратура е 0596 241 50.Незнам дали е актуален, сега звъннах и даваше свободно, но никой не ми вдигна.Ще разпитам и ако е сменен ще ти пратя новия.
Аз съм изключително доволна от терапията там-освен калните бани правих и физиотерапия.
Ще ти пиша ако имам нова информация!

*
« Отговор #218 -: Юли 11, 2010, 19:38:11 pm »
аriela,благодаря,мила!Ще пробвам и аз утре на този телефон,а ако ти успееш да намериш някаква друга информация,ще съм ти много благодарна.
*
« Отговор #219 -: Август 02, 2010, 14:50:34 pm »
Здравейте! Тук беше повдигнат този въпрос, но никой не отговори. Някой има ли информация дали калолечението е противопоказано при ендометриоза. При мен има съмнения за ендометриоза и проблем с тръбите. Привлича ме идеята за лечебницата, още повече, че имам родствена връзка с Поморие, вуйчо ми преди също работеше там след пенсия, но вече е доста възрастен.