Включвам се в тази тема - за съжаление да споделя за поредния си неуспех.
На 18.03. ми биха диферелина, на 25.03. започнах стимулация с Гонал и Мерионал. По време на предния опит с микро-дози диферелин вдигнах ЛХ над 5 твърде рано (преди прегнила), което се оказа, че обрича нещата и ембрионите ми само са изглеждали чудесни. Този път, слава Богу, овладяхме ЛХ.
На 6.04. пункция, извадени 9 фоликула, 1 незряла яйцеклетка, оплождане на 5 от 7 и решение за двоен трансфер. Междувременно се активизира полип на цервикалния канал - когато попитах дали това би могло да ни попречи, отговорът беше, че е отвън и няма страшно. Док ми предписа инжекции Пролутон (прогестерон)- 3 на брой. Не ми се рови в записките ми, но мисля, че бяха така - една между пункцията и първия трансфер, една на трансфера и една преди втория трансфер.
Трансфер 1: втори ден, връщане на 2 ембриона, разделени на четири. Единият по-хубав, другият не толкова. Лекарства за поддържане на лутеалната фаза - естрофем, утрогестан.
Трансфер 2: пети ден. 3 от 3 ембриона са доживели 5-ти ден, но не са стигнали стадий бластоцист. Според ембриолога това не е голям проблем, просто се развиват по-бавно. Трансферираме 2. За първи път след трансфер имам капка кръв на превръзката. Решила съм, че този път ще прекарам времето до теста вкъщи. Ще елиминирам и най-малката възможност стрес или натоварване да провалят опита ми! Все едно, ако съм послушна и старателна, някак ще бъда възнаградена.
Ден 7 от първия / 4 от втория трансфер: докато си слагам утрогестана виждам, че следите са леко розови. Разревавам се, мрънкам на Фреш и тя ме убеждава, че може да е имплантационно кървене. Изнася ми и решавам, че може и да е така.
Ден 9 от първия / 6 от втория - рано е, но пускам бета ЧХГ. Нямам сили да чакам, но си давам сметка, че резултатът може да е всякакъв. Досега съм виждала само 0,1 на десети ден. Представяте си как се чувствам, когато разбирам, че е 4,22 - не е положителен, но е достатъчно, за да ме накара да се надявам. Ровя се в интернет и изнамирам информация за различните нива на бета-ЧХГ в началото, за това, че ембриони трансферирани на 5-ти ден обикновено се имплантират по-късно, че нивата на бета-ЧХГ при тях може да са по-ниски... Знам, че този резултат де-факто означава отрицателен тест, но въпреки това се надявам. Изчислявайки възможното удвояване през 2 дни, решавам, че все пак е възможно да има
нещо. Радвам се дори на мисълта, че може да е
имало нещо. До този момент никога не съм виждала и най-малкия признак за опит за имплантация.
Ден 11 от трансфер 1 / 8 от трансфер 2: вече трябва да е по-ясна картинката, ако има нещо. Междувременно коремът започна да ме боли много странно - някак не като при М., без спазми, просто болка. Взимах но-шпа, продължавах старателно с утрогестана. Втори кръвен тест - резултатът е 3.02
За разлика от предишните пъти, когато М. ми идваше на 13-тия ден от пункцията, като по часовник, този път няма и следа от кървене. Продължих с лекарствата до днес - официалната дата за уринен тест. Разбира се
Това е. Сега остават въпросите дали вторият трансфер е провалил нещата, дали наистина е имало нещо, кое сме направили правилно и кое оплеска работата... И, разбира се, продължаваме.
Прегръдки!