0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

На Великден няма как да не стане  :)

Стискам палци, успех!!!
Включвам се в тази тема - за съжаление да споделя за поредния си неуспех.
На 18.03. ми биха диферелина, на 25.03. започнах стимулация с Гонал и Мерионал. По време на предния опит с микро-дози диферелин вдигнах ЛХ над 5 твърде рано (преди прегнила), което се оказа, че обрича нещата и ембрионите ми само са изглеждали чудесни. Този път, слава Богу, овладяхме ЛХ.

На 6.04. пункция, извадени 9 фоликула, 1 незряла яйцеклетка, оплождане на 5 от 7 и решение за двоен трансфер. Междувременно се активизира полип на цервикалния канал - когато попитах дали това би могло да ни попречи, отговорът беше, че е отвън и няма страшно. Док ми предписа инжекции Пролутон (прогестерон)- 3 на брой. Не ми се рови в записките ми, но мисля, че бяха така - една между пункцията и първия трансфер, една на трансфера и една преди втория трансфер.

Трансфер 1: втори ден, връщане на 2 ембриона, разделени на четири. Единият по-хубав, другият не толкова. Лекарства за поддържане на лутеалната фаза - естрофем, утрогестан.

Трансфер 2: пети ден. 3 от 3 ембриона са доживели 5-ти ден, но не са стигнали стадий бластоцист. Според ембриолога това не е голям проблем, просто се развиват по-бавно. Трансферираме 2. За първи път след трансфер имам капка кръв на превръзката. Решила съм, че този път ще прекарам времето до теста вкъщи. Ще елиминирам и най-малката възможност стрес или натоварване да провалят опита ми! Все едно, ако съм  послушна и старателна, някак ще бъда възнаградена.

Ден 7 от първия / 4 от втория трансфер: докато си слагам утрогестана виждам, че следите са леко розови. Разревавам се, мрънкам на Фреш и тя ме убеждава, че може да е имплантационно кървене. Изнася ми и решавам, че може и да е така.

Ден 9 от първия / 6 от втория - рано е, но пускам бета ЧХГ. Нямам сили да чакам, но си давам сметка, че резултатът може да е всякакъв. Досега съм виждала само 0,1 на десети ден. Представяте си как се чувствам, когато разбирам, че е 4,22 - не е положителен, но е достатъчно, за да ме накара да се надявам. Ровя се в интернет и изнамирам информация за различните нива на бета-ЧХГ в началото, за това, че ембриони трансферирани на 5-ти ден обикновено се имплантират по-късно, че нивата на бета-ЧХГ при тях може да са по-ниски... Знам, че този резултат де-факто означава отрицателен тест, но въпреки това се надявам. Изчислявайки възможното удвояване през 2 дни, решавам, че все пак е възможно да има нещо. Радвам се дори на мисълта, че може да е имало нещо. До този момент никога не съм виждала и най-малкия признак за опит за имплантация.

Ден 11 от трансфер 1 / 8 от трансфер 2: вече трябва да е по-ясна картинката, ако има нещо. Междувременно коремът започна да ме боли много странно - някак не като при М., без спазми, просто болка. Взимах но-шпа, продължавах старателно с утрогестана. Втори кръвен тест - резултатът е 3.02  :(

За разлика от предишните пъти, когато М. ми идваше на 13-тия ден от пункцията, като по часовник, този път няма и следа от кървене. Продължих с лекарствата до днес - официалната дата за уринен тест. Разбира се  :bfn:

Това е. Сега остават въпросите дали вторият трансфер е провалил нещата, дали наистина е имало нещо, кое сме направили правилно и кое оплеска работата... И, разбира се, продължаваме.

Прегръдки!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
*
мила Cambozola, много съжалявам! Стискам палци това да е последният неуспешен опит!
*
Теди успех в стартиралата процедура!
cambozola  :bighug:
*
Камбозола, много, много съжалявам  :(
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
Камбозола, поплачи си, после се поуспокой и след това вдигни глава отново и намери пътя напред! :balk_21:
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
cambozola, много съжалявам!

Трансфер 2: пети ден. 3 от 3 ембриона са доживели 5-ти ден, но не са стигнали стадий бластоцист. Според ембриолога това не е голям проблем, просто се развиват по-бавно. Трансферираме 2. За първи път след трансфер имам капка кръв на превръзката.

Според мен кървенето непосредствено след трансфера е било решаващо за неуспеха.  :( Кръвта е токсична за емрионите.  :(

Това е. Сега остават въпросите дали вторият трансфер е провалил нещата, дали наистина е имало нещо, кое сме направили правилно и кое оплеска работата... И, разбира се, продължаваме.

Вярвам, че следващият опит ще е Твоят Успешен! Пожелавам ти го от цялото си сърце!

« Последна редакция: Април 24, 2008, 11:53:16 am от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

:good_post:
Толкова съм готова да го посрещна този Успех, че никога не съм била по-готова.
Но все някога ще разбере Успехът, че всички сме готови за него и една по една ще ни споходи!
Благодаря ви момичета!  :grouphug: :bighug:

Поплаках си, как! И изнудих мъжо да се съгласи да си вземем котенце, да ми мърка и да ми сваля стреса за следващия опит  :kittenyarn:

deep, не го знаех това за токсичността на кръвта, по-скоро си мислех за контракции или нещо подобно... уф!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
cambozola, съжалявам много  :(. Дано следващият път е успешен!

За токсичността на кръвта и аз съм го чувала, даже моя док. казва, че при труден трансфер, тъй като тогава е много вероятно да се нарани ендометриума и една капчица кръв е фатална и опита е обречен на неуспех. Пожелавам ти следващият път всичко да е наред и многоооо положителен тест :D
*
Камбозолка, освен да те използувам да убедиш и моя мъж за коте, че той не иска да чуе. Хм, ти явно си по-убедителна от мен  :lol:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

:lol: Грейси, ако не може със сълзи, напий го, бе!  :drunk: После винаги можеш да го убедиш, че не си спомня какво ти е обещал.

st, благодаря ти много! То толкова беше - една капчица, не повече... За първи път ми се случва... много тъпо! Ама тва е положението - ако не е едно, друго ще е, все някъде се крие ключа от бараката... Странното е, че като време трансферът си беше нормален, но явно нещо се обърка накрая, защото аз усетих, когато док се ядоса (друсана, друсана, ама внимавам какво се случва около мен). При всички положения нищо не можеше да се направи след това, така че няма какво да го мисля вече. Питай ме дали втори път ще се навия на двоен трансфер! То не че първият път имаше огромен смисъл, ама човек се хваща за всяка сламка...

*
Абе, да ти кажа, и на мен ми ги споменаваха тия за двойния трансфер, ама после се отказаха да го прилагат все пак. Друго ми е по-интересно - на 5 ден би трябвало да стане бластоцист, това, че ембрионите са достигнали стадий компактизация, как ти го обясниха? И аз бях така, та затова се интересувам. А кокултивиране не ти ли предложиха? При мен не пожелаха да направят такава процедура, ама така и не разбрах защо.

Грейси, това, че ембрионите ми не станаха бластоцисти наистина и мен ме изненада. Нямаше обяснение защо е така, единственото, което Люба ми каза, е че макар че не са станали бластоцисти, си отговарят на деня и просто малко по-бавно се развиват.
Странното е, че при предният опит, който е бил обречен от преди пункцията още заради високото ЛХ, бластоцистите ми бяха перфектни 8O А сега - едни такива никакви...

За ко-култивирането аз също питах, но Савова каза, че нямало смисъл при мен, защото то се правело при недобри ембриони, а моите били идеални. Знам, че по статиите пише, че подпомага имплантацията, но така и не пожела да направи ко-култивиране. На теб обясниха ли ти защо не искат?

Що се отнася до двойния трансфер - явно това им е креативното решение за закучили се случаи като нашите. Усещането ми е, че вече не знаят какво да ме правят. Поради тази причина смятам и да сменям клиниката.

*
cambozola, желая ти успешен опит следващия път!  :bighug:

cambozola, желая ти следващият ти опит да е успешен.
 Важно е да не се отчайваш и късмета ще те споходи,нали знаеш когато си близо до успеха е най трудно.

Аз се бях отчаяла и отказала напълно,мъжътми успя да ме накара да пробвам за  последо,поредния опит , беше с толкова перипети и усложнения че едва се усвестих след всичките манипулации,не чаках резултат защото не вярвах.Той обаче с неговия невероятен оптимизъм постоянно ми повтаряше,
-хайде направи си теста,искам да видя двете чертички,
И така вече от две години сме горди родители на нашето детенце.

пожелавам ти бързо възтановяване и ако имаш нужда от помощ с радост ще ти помогна :D
*
Само да кажа на Силванчето,че не е задължително да имаш полип.Моя например не се потвърди...Казаха ми ,че го имам ,непосредсвено след неуспешния опит.Беше ми странно ,че не са го видяли.Отидох при доктор, на който имам 100% доверие,перфектна техника,независим от АРТ процедури.Та се оказа ,че нямам полип.

Хистероскопията не е страшна.Прави се през влагалищети,корема не се отваря...Упойката не е толкова дълбока и се излиза лесно/не като при коремна операция/...болката след това еееее безобидна...Успех, Силванче