да ме поправи някои
Готово
Кафе, не помня, ти ходила ли си там, или се базираш на прочетеното?
Личността на Щерев и грубостта му е едно - и аз си казах категоричното мнение.
Но за политиката на заведението не мога да се съглася напълно. Лекарите имат много голяма самостоятелност в решенията, на практика - пълна. Мен никой не ме "юрка" да правя АРТ, даже напротив, като има някакви пречки въпреки моето настояване, д-р Тимева ме съветва да пропуснем или да изчакаме.
За ценовата политика - ходила съм само и при Владимиров, така че нямам голяма база за сравнение, но от прочетена информация за цени на друго място не съм сигурна, че има значителна разлика.
И което е по-важно - никога не съм се чувствала така, сякаш гледат да ми вземат парите. Никога не са ме таксували за консултации примерно. При инсе ме гледат всеки ден на УЗ. За първи път намерих лекар да ми вземе материал за МБ, без да ме таксува "за преглед" - там. Дадоха ми съвет в коя държавна болница мога да си направя хистероскопия, като им казах, че не мога да я направя при тях.
А, междудругото, още нещо - като ходих на "злополучната" консултация с Щерев, докато чаках бях свидетел как на много от излизащите двойки им каза, че нищо не дължат
Е, нас ни одруса, щото го подразнихме с въпроси и т.н., но факт е, че на повечето не взе и стотинка.
Също така, докато си чакам ред за лекарката, често се случва да излизат хора от кабинетите и да се отправят към касата, където им казват, че нищо не дължат.
Въобще ми се струва необосновано твърдението, че в МЦРЗ гледат само да ти вземат парите. Щерев отново го изключвам, защото никак не съм му фен, но говоря за болницата като цяло и в частност за моята лекарка.
Пояснение за всички, които ще тръгнат сега да ме питат защо "хваля" клиниката, като никой не я оспорвал и темата била друга: отговарям на постингите на Морковче и на Кафе. Специално на Кафе - не мисля, че има такава установена политика в МЦРЗ - дайте да им вземем парите.
П.С. Ходих при Владимиров за хидротубация, защото тогава чакаха доставка на катетри в МЦРЗ. Ако (примерни цифри) "Хидротубация под УЗ контрол" струва 70 лева, а "УЗ" 20 лева, колко мислите, че ми взеха за хидротубацията? Ами взеха ми 90! Това при положение, че предния ден като отидох за процедурата, уговорено предварително по телефона, ми направи УЗ, за което ме таксува, и незнайно защо нямаше готовност за самата процедура, а ме пренасрочи за следващия ден. Не получих никакъв документ за двете плащания.