0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Aubergine

Re: Тема на бременните - №33
« Отговор #140 -: Декември 08, 2008, 10:15:36 am »
Жабче, Гане - като ви чета и осъзнавам, че тревогите не секват до края.. Само като се сетя - първо се трвожим за фоликулите, после за  пункцията, трансфер, тест.. Кръвотечения, контракции..:crazy:
Доста здрава психика ни трябва, така, че стягайте се - трябва да издържим докрай, че на бебета ни няма да са им от полза смахнати майки.

Аз успях да си запиша час за фетална в първата седмица след НГ, след като смирено си понесох упреците от секретарката, че не съм се записала по-рано и че няма свободни часове.. Ми кой да ти мисли за напред, аз се моля ден за ден да оцелее грахон и аз покрай него...

Прегръщам ви всички, дано повече спокойни дни имаме!

п.п. Сетих се за Магичка, какво става с нея, защо не пише?
« Последна редакция: Декември 08, 2008, 10:22:37 am от Aubergine »
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #141 -: Декември 08, 2008, 10:50:09 am »
Патладжанче, всичко ще е наред, мило! Вярвай в твоето грахче :wink:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #142 -: Декември 08, 2008, 11:58:51 am »
Аз съм на 600 мг магнезий, тоест 3*2, за 1 седмица, после трябва да го намаля на 3*1. Той натрупва ли се при продължителен прием? Че всъщност съм на увеличена доза отскоро и се чудех дали ще има подобрение с времето.

Патладжанке, тъкмо пребориш едни страхове и притеснения, те други идват. И така ще е вече.

Гане, много се радвам, че си по-добре вече. Дано нямаш повече приключения до успешния финал. Пък контракциите явно ще си ги влачим. Мен ме понаплаши д-р Сигридов, че можели да доведат до скъсяване на шийката ако станат ефективни, засега уж не са. Но ми се струват доста силнички и продължителни. Вера ми даде едни лепенки Нитродерм, ще пробвам сега с тях дали ще има подобрение.
  09.11.2007
*
« Отговор #143 -: Декември 08, 2008, 12:01:11 pm »
Момичета в коя седмица се прави феталната морфология?Не беше ли 15-16 г.с?

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #144 -: Декември 08, 2008, 12:07:42 pm »
Жабчо, и аз се надявам да нямам приключения, ама то не винаги зависи от мен :? При мен се получи скъсяване на шийката, но вследствие явно на всички проблеми, а и беба е с главата надолу. Не знам дали се натрупва магнезия, не съм чела :? но би трябвало да се повлияе сравнително бързо. Още повече, че и при теб е височка доза. При мен не знам колко е страшно и всъщност дали е продължителна - около половин минута е самата контракция, но наистина е много силна, до такава степен, че е болезнена. Дано се оправят нещата бързо при теб, че явно бебките тежат бая :bighug:
Парси, първата е между 11 и 13 г.с.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #145 -: Декември 08, 2008, 12:31:37 pm »
Здравейте момичета, искам да ви попитам дали някоя от вас е попадала в моята ситуация и да чуя какви са вашите коментари...Получих еднократно прокьрвяване в 5 г.с. и докторът ми каза да взимам Утрогестан 3х2 + Естрофем 3х1 10 дни... Много се изненадах когато прочетох в листовката на Естрофема, че изрично е казано да не се приема по време на бременност?!?! 8O  Нямам никакви други оплаквания, а и чесно казано не ми се иска да взимам каквито и да са лекарства, ако това наистина не се налага...Ше се радвам да ми пишете.
« Отговор #146 -: Декември 08, 2008, 12:33:44 pm »
Ами все още не тежат много - миналата седмица ги мериха по 400 и 425 грама. Шийката ми беше добре, но с тези контракции не се знае дали няма да се получи скъсяване, особено както са силни напоследък. При мен болка няма, рядко се случва да има лека болезненост в горната част на матката, от двете страни. Иначе като продължителност и при мен е така - 20-30 секунди траят.

dsd, слушай лекаря си. Аз пих естрофем не за 10 дни, ами от началтоо на бременността та чак до 8 г.с.
  09.11.2007
*
« Отговор #147 -: Декември 08, 2008, 12:50:20 pm »
а аз пих естрофем до 16г.с.
*
« Отговор #148 -: Декември 08, 2008, 12:57:19 pm »
Аз до началото на 7г.с.
*
« Отговор #149 -: Декември 08, 2008, 13:06:14 pm »
и аз пия естрофем,а съм в началото на бремеността,а също слагам и утрогестан 3-2,вечер пия и аспирин протект, притесняват тези лекарства но щом доктора е казал да ги пия-слушам.
Сега на 17 съм на преглед ,да видим дали всичко е добре ,дано видим околкоплодния сак,и се пооспокоя малко ,че сякакви мисли ми минават през главата :oops:
*
« Отговор #150 -: Декември 08, 2008, 13:53:10 pm »
Благодаря ви момичета. И аз започнах да ги пия нали ме е страх да не стане нещо, но все пак ме притеснява факта, че на две места в листовката пише да не се приема при бременност и кърмене и защо въпреки това го предписват?!...Надявам се докторът да си знае работата и да има основателна причина за това...
*
« Отговор #151 -: Декември 08, 2008, 13:59:50 pm »
заради лигавицата
*
« Отговор #152 -: Декември 08, 2008, 14:13:16 pm »
Dsd,аз пиех 12 лекрства в самото начало на бременността,включително и антибиотик.На всяко лекарство пише така в листовката,защото лекаря преценява ползата и риска..Пий си ги спокойно ;) :)
*
« Отговор #153 -: Декември 08, 2008, 14:42:23 pm »
Dsd,няма страшно всички сме пили тези лекарства,аз доста дълго време.
Жабче,аз също бях на магнерот 3*2 почти до края по принцип е с натрупване.На мен лепенките не ми действаха.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #154 -: Декември 08, 2008, 16:20:29 pm »
Аз съм на 600 мг магнезий, тоест 3*2, за 1 седмица, после трябва да го намаля на 3*1. Той натрупва ли се при продължителен прием? Че всъщност съм на увеличена доза отскоро и се чудех дали ще има подобрение с времето.

Лекарката, която за пръв път ми изписа магнезии, ми каза следното - "трябва да се запълнят магнезиевите депа". Т.е. има натрупване. Потърси повече инфо.
За информация, аз в 12 г.с. получих силни контракции, бях на инжекции и тогава едновременно с инжекциите ми изписаха и магнерот-а. Инжекциите за 1 седмица, но магнерот пих през цялата бременност с изключение на последните 2-3 седмици. Дозировка - 3*1.

Поздрави и много успех от мен.
*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #155 -: Декември 08, 2008, 19:51:45 pm »
На мен за прокървяването само ми казаха да си продължавам с Дуфастона и аспирин протект... :?
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*
« Отговор #156 -: Декември 08, 2008, 21:52:57 pm »
Че аспиринът не трябва ли да се спре при кървене?  8O

Аз съм само на утрогестан и чакаме с доктора само да отмине зацапването.  :?

*
« Отговор #157 -: Декември 08, 2008, 22:16:53 pm »
аспирина се спира при кървене
*

Aubergine

« Отговор #158 -: Декември 08, 2008, 22:25:54 pm »
blue_sky ,  след първия кръвоизлив докторът ми каза да си продължа с аспирина. Вторият път - да го спра. Сега пак го пия :?
Няма да се притесняваш от зацапването, все ще спре. Аз още си влача моето, ту по-силно, ту изобщо липсва..  :hug2:

dsd , все си мисля, че докторите знаят какво пише на листовките и са преценили, кое е подходящо и препоръчително да пием, така че си пий лекарствата по схема и имай доверие на лекаря си.

Аз да си призная, след доста двоумене и прочит на бая мнения,  си записах час за фетална морфология и в МЦ Фемина, за 30.12. Реших, че няма лошо и по-рано да се видя, така или иначе ще изгоря от нетърпение до 07.01.09. :)
« Отговор #159 -: Декември 08, 2008, 22:32:29 pm »
Аспирина се спира при кървене,освен ако нямаш имунологични проблеми.Аз го пих до 14 г.с.,а преди това имах два пъти прокървяване,каквото ви каже доктора това правете-успех и много стиснати палци от мен.Аз днес бях на преглед при д-р Сигридов за последно и май както вървят нещата беба ще излиза по рано,стискайте ни палци.