Ванда, много точно си го написала! Аз съм на същото мнение. Не съм длъжна да се радвам на чуждата бременност. Още повече, след като това е естетсвена функция, по принцип, жените си забремеменяват и това е нещо нормално, не виждам какво толкоз трябва да се вживяваме. Истинската радост трябва да е за жените, които години се борят, за да постигнат това, което уж е естествено и лесно....ама за другите.
Оффф, абе много е дълбока тази материя. Много може да се говори и пак много хора няма да разберат и ще ни изкарат злобни вещици
Ами толкова по-зле за тях. Това говори колко бедни и ограничени душици са, за да смятат така и да не могат да разберат болката на една жена, страдаща от стерилитет. Лошото е, обаче, когато подобни квалификации идват от жени, които също се борят с безплодието...ей това вече е страшно....
Аз за себе си угризения нямам. Да, кофти ми е, че се чувствам така, но не зависи от мен. Съжалявам, не съм си избрала аз тази съдба, да се боря за най-святото и най-нормалното и естетсвено нещо - да имам дете. Който не ме разбира, да не се обажда неподготвен и да ръси простотии и обиди, особено в този форум, където сме дошли, за да бъдем разбрани, а не съдени!
Ще вметна само нещо - онзи ден, когато отивах за пункцията си, в АГ-Варна имаше изписване. Разбира се, познайте - цели автобуси с роднини, камери, балони и прочие. Изписваха едно дете - ромче. Предположих, че е момче, щом толкоз се радват, цялата рода беше там. Та си казах - каква ирония. Голяма радост, голямо празнуване, сигурно им е амнайстото дете, само докат се освести малко ще бъде експлоатирано я да проси, я нещо подобно. Раждат като невидели, нека, да са живи и здрави. Аз не съм расистка. Обаче поне да ги гледаха като хората, не да цоцат от държавата помощи, а децата да ходят голи и боси.... Няма справедливост. Е, на тези кажете ми, как да им се радвам????
П.С. Извинявам се, ако съм прозвучала расистки, далеч съм от мисълта, че аз решавам кой да ражда и кой не
просто ми прави впечатление тази липса на справедливост. Ако някой се е почувствал засегнат, моля за извинение!