0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 37
« Отговор #80 -: Февруари 21, 2009, 10:56:07 am »
..."90% от БТВ, но не-повече от среднодневното нетно възнаграждение за 12 месеца назад" ...
Здравейте на всички мами,
и аз като разбрах че съм бременна реших да видя счетоводителките какво ще измислят за майчиските, и след бая смятане и аз я видях тая работа за нетното възнаграждение и чесно казано бях разочарована, защото даже не се получава 90% както тръби цялото ни правителство, както и да е да сме живи и здрави само ...
Искам да попитам нещо друго, нормално ли е когато лежа по гръб корема да ми е твърд, не се стяга и отпуска просто си е твърд и тва е, аз бях слабичка преди забременея, но все пак ме притенява. Просто като легна се обарва една малка стегната и добре оформена топка и не е мекиско  :ask: за притеснение ли е ?

« Отговор #81 -: Февруари 21, 2009, 10:57:23 am »
Елфита , сигурно сме се засичали. И аз съм с малък диоптър , но каза че другия път ще ме прати на очен, за всеки случай. То аз си знам , че ще съм секцио, не от диоптрите, но той си държи човека на всичко. Аз щом от Кичука ходя в Тракия заради него. Хайде хубава събота и неделя момичета.
*
« Отговор #82 -: Февруари 21, 2009, 14:53:53 pm »

МАМА ДРЕАМ и при мен се получава това сметнах , че е контракции и реших да питам АГ и ми каза да пия магнерот?Ако има някой с такъв проблем нека пише :?Искам също да попитам всеки ден ли усещахте бебчетата си в 18 г.с?
« Последна редакция: Февруари 21, 2009, 15:03:38 pm от isev »
« Отговор #83 -: Февруари 21, 2009, 17:24:48 pm »
Здр isev и аз си мислех че са контракции но странното е че е само сутрин и само когато съм по гръб, и не ми се свива и отпуска матката, просто си ми е твърд корема  :ask: Много странно

*
« Отговор #84 -: Февруари 21, 2009, 17:33:13 pm »
Ами и при мен е така  сутрин като съм по гръб и повече отдясната страна така ми става. Незнам от какво е  и при мен така не се свива и отпуска а само твърд стои. :?
*
« Отговор #85 -: Февруари 21, 2009, 17:37:29 pm »
Power :welcome_1: :).Лека и успешна бременност.

« Отговор #86 -: Февруари 21, 2009, 17:37:51 pm »
Когато си по гръб матка притиска главната вена, която е за долите крайници, може дори да ти стане зле ако дълго си по гръб. Най-добрата поза е на лявата страна. Това четох днес по повод на отоците.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #87 -: Февруари 21, 2009, 17:57:38 pm »
  :welcome3: , Power !Лека и безпроблемна до финала!
*
« Отговор #88 -: Февруари 21, 2009, 18:01:09 pm »
 :welcome: Power леки  :cloud9: и на финала здраво  :bori_004:
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #89 -: Февруари 21, 2009, 18:25:49 pm »
Power,  добре дошла миличка!Лека бременност!
А що се отнася до втърдяването на корема и на мен като легнех ми ставаше твърд, и доки на ЖК ми каза Магнерот.Сега ми се втърдява и от студено, и ако ми се пишка много, което се случва често.А на гръб вече не мога да лежа, само настрани.
Момичета, да се оплача от 3 седмици в къщи леко ремонтче тече, утре ще приключи може би. И по този повод са свалени огледалата в коридора, и днес се погледнах в другата стая, най-случайно.Е няма такъв профил  :D, честно ви казвам, на крака и дупе не виждам толкова, колкото на корем, много съм смешна.
« Отговор #90 -: Февруари 21, 2009, 18:26:45 pm »
Не знам на какво се дължи, но и моят корем беше така твърд в легнало положение в 4-5 месец. Просто си беше твърд постоянно, дори леко болезнен. Това усещане изчезна, когато матката излезе от таза - някъде в края на 5ти, началото на 6ти месец. Иначе едностранно втвърдяване може да се дължи на газове.

power, добре дошла и лека бременност.  :D
  09.11.2007
*
« Отговор #91 -: Февруари 21, 2009, 18:45:19 pm »
Елфи и аз като се погледна в профил съм меко казано смешна,но в същото време страшно се кефя защато преди само стоях пред това огледало и си се представях...а сега е реалност :)

*

meg4o

• 256
  • Бъди човек,а не човече,гори,но никога не тлей!!!
« Отговор #92 -: Февруари 21, 2009, 19:04:16 pm »
Здравейте,аз много го загазих с мъдрец :?И зъболекаря не знае какво да ме прави,защото може да се слага упойка след 3м.,а аз съм едва в началото.Мног съм отекла и адски боли(не пия и никакви болкоуспокояващи)Док. каза че мога само парацетамол за болката,но едва днес се свързах с нея.Изписаха ми АБ. Дуомокс ,някой пил ли го е?Казаха,че цялата съм в гной и това е единственото решение за момента!  Ужасно е ! :?
/917/dsc02479_95737_6503375.jpg[/img][/url]
*
« Отговор #93 -: Февруари 21, 2009, 19:30:25 pm »
Здравейте,аз много го загазих с мъдрец :?И зъболекаря не знае какво да ме прави,защото може да се слага упойка след 3м.,а аз съм едва в началото.Мног съм отекла и адски боли(не пия и никакви болкоуспокояващи)Док. каза че мога само парацетамол за болката,но едва днес се свързах с нея.Изписаха ми АБ. Дуомокс ,някой пил ли го е?Казаха,че цялата съм в гной и това е единственото решение за момента!  Ужасно е ! :?
Миличка по същия начин направих абцес от венечен джоб зад мъдреца във втория месец.Отидох в ИСУЛ където 2 пъти ме цепиха без упойка.Доста болеше но ми изкараха цялата гной.След което доктора ми каза да почна жабурене със смрадлика,кислородна вода х 3 на ден.Първата седмица нямаше кой знае какъв ефект и затова отидох да ми го изстискат пак.След това продължих като док каза ако още веднъж стигна до изстискване ще пия антибиотик.Обаче тъпо и упорито след 1 тон смрадлика взе че ми мина.Разминах се с антибиотика,но понякога се налага и това.

*

Aubergine

« Отговор #94 -: Февруари 21, 2009, 19:31:03 pm »
... страшно се кефя защато преди само стоях пред това огледало и си се представях...а сега е реалност :)
Нали! :)
Преди чак се дразнех от бременни и мрънкащи жени, които ми се изглеждаха сякаш не оценяват щастието , което им се е случило.
И си мечтаех за сутрешно гадене, киселини, дискомфортен корем и т.н.....
Е, гадене така и не имах, но си влача смирено други екстри.
Обещавам си да не се оплаквам.. и така.
*

meg4o

• 256
  • Бъди човек,а не човече,гори,но никога не тлей!!!
« Отговор #95 -: Февруари 21, 2009, 19:34:53 pm »
Благодаря ти парси за отговора,при мен ситуацията е такава,че ми го цепиха преди 3-4 месеца и той си тръгна да расте,обаче сега явно ми влиза в бузата(нямам снимка за съжаление)и пак набира зверси,а гнойта е вече не при зъбния джоб,а е тръгнала по коста и ухото(и то ме боли от време на време)......Въобще гадна,много гадна история :?
/917/dsc02479_95737_6503375.jpg[/img][/url]
*
« Отговор #96 -: Февруари 21, 2009, 19:40:56 pm »
Патладжани :wink:
Мегчо,при теб историята е доста по сериозна така че каквото е преценил док.Не се притеснявай заради антибиотика-по добре той отколкото да гълташ гной.Успех!

*

ckarabei

• **
  • 73
  • "Не мразя, не прощавам, не съдя и не съжалявам."
« Отговор #97 -: Февруари 21, 2009, 19:59:51 pm »
Добър вечер на всички!!!
Рower, добре дошла мила и лека бременност ти желая. :balk_21: :balk_46:

Живей сега, Усмихвай се сега, Радвай се на това, което имаш днес и се бори за всичко онова, което искаш да имаш утре.
*
« Отговор #98 -: Февруари 22, 2009, 09:21:17 am »
Абе и аз си мечтаех все за корем, ама сега вече като е факт и си казвам - е..можеше и да е малко по-малък. Но моя наистина си е огромен, а имам още към 2 месеца и като знам, че ще нраства още страх ме хваща! Скоро даже си гледах едни стари снимки и сама си се възхищавах колко съм слабичка там :oops: На път съм да стана нарцис...Вчера ми се наложи да си купувам нови дрехи, щото в тоя студ няма с какво да изляза вече, а мъжа ми се смее и ме кара да съм си ги купувала по-големички, че имало още да раста. Е няма да ви казвам на какво приличах с тия гащи 2 номера по-големи, така смешно ми стояха, че мъка-мъкааааа....А съм качила и на дупе и на бедра доста. Е, поне скоро се очертава да си стоя вкъщи и никъде няма да излизам, ако трябва ще се увия с един чаршаф и така ще стоя :x Момичета, аз вчера поизлязох малко и незнам вятър ли ме лъхна, какво ли, но успях да се довърша, сега не мога да дишам от хрема, гърлото ме дразни..Май утре ще пропусна работния ден, а сега си лягам с книжка и чайче!
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #99 -: Февруари 22, 2009, 11:17:47 am »
Момичета, аз не съм недоволна от вида си много-много, даже си се кефя,както казва племенника ми тийнейджър.Ама понеже съм висока 1,62 и изглеждам доста смешно, като някакво мече.Иначе първите панталони , които си купих се скъсаха на първия месец(просто плата се сцепи, некачествен), но не ми бяха дали касова бележка и си изгорях.След това си купих едни с голяма перспектива и сега ще си ги нося докрая.
Мегчо, много неприятен е този проблем със зъбите, ако се притесняваш, търсиш и мнение на друг лекар и накрая решаваш, защото тръгне ли инфекцията опасно ще е .
Днес обаче нещо вече ме притеснява.Нали споменах за ремонта, вчера се мина една ръка на вратите с блажна боя, днес втора и започнах да се притеснявам.Да се местя ли да спя другаде довечера, много мирише.Ще навреди ли нещо на бебчо?
« Последна редакция: Февруари 22, 2009, 11:23:47 am от _Elfita_ »