Златулка, на прав път си - не са контракции това щом като смениш позата и ти минава. Обикновено са разни връзки, стави. Друг трик - проверете дали не сте със стегнато бельо или има някой ластик, който да минава през мястото, което ви боли.
Когато матката натежи и имате болезнени черва и газове, при обикновено втвърдяване на корема може да усетите болка ниско долу или високо в кръста - от напрежението на втвърдената матка върху червата и срамната кост е. Ако имате газове и сте в седнало положение и особено ако някой ластик минава долу под корема - пак може да имате болезнени стягания, обикновено като се легне минават и не са контракции или ако са, болката е от червата. За това се сещам сега.
За почти всички тези болежки съм питала и д-р Сигридов.
Патладжани, все пак и с контракциите без болка трябва да се внимава, аз имах едни периоди, когато бях с ритмични безболезнени контракции - на 10, на 7 минути. Тогава бях редовно на Гинипрал, защото въпреки, че са безболезнени, ако са силни и чести, пак може да доведат до скъсяване на шийката.
Сега вече съм с толкова много контракции постоянно, че им губя бройката, дори се будя нощем от някоя по-силна. А и ме боли къде ли не, сигурно ако ме заболи където не трябва хич и няма да разбера...