0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

bobi 2

• 384
  • "член на групата 3 от 6" хихи
Re: Тема на бременните № 37
« Отговор #240 -: Март 02, 2009, 17:06:57 pm »
Благодаря ви момичета :D
Mikivl вероятно са контракции, но не се притеснявай.Ако много те притеснява говори с доктора да ти даде нещо да пиеш. И на мен ми се стяга и пих но-шпа и магнерич, ако не се лъжа и намаляха значително.
« Последна редакция: Март 02, 2009, 17:18:30 pm от bobi 2 »
« Отговор #241 -: Март 02, 2009, 17:44:54 pm »
Честита Баба Марта и от нас
Борянче добре дошла в нашата групичка  :bighug:
*
« Отговор #242 -: Март 02, 2009, 18:24:22 pm »
Боби,аз пия Магнерод и док. ми беше казал като ме стегне да проверя дали е матката, но аз така и не мога да разбера.Веднъж мисля ,че е матката веднъж ,че не е. :dontknow:
*
« Отговор #243 -: Март 02, 2009, 18:38:55 pm »
Боби,аз пия Магнерод и док. ми беше казал като ме стегне да проверя дали е матката, но аз така и не мога да разбера.Веднъж мисля ,че е матката веднъж ,че не е. :dontknow:
Същата работа :D

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #244 -: Март 02, 2009, 18:43:01 pm »
И аз не мога да разбера дали имам контракции. 8O От тези, при които ти се втвърдява корема не съм имала досега определено, но понякога ме боли ниско долу или пък кръста или и двете едновременно. :D В такива случаи веднага сменям позата, в която съм застанала и вече няма болка. Аз затова си мисля, че това не са контракции, но това са си само мои съждения. Хайде по-опитните да казват, моля. :D

*

Aubergine

« Отговор #245 -: Март 02, 2009, 19:01:48 pm »
Обикновеното стягане без болка не е страшно.
При мен има както безболезнени, така и много болезнени стягания на корема и са си чиста проба контракции. Като зачестят /станат над 5 за час/ - започвам тежката артилерия Пре-пар или Гинипрал, защото е ясно, че смяна на позата, но шпа и магнерот няма да помогнат. Към нея прибягвам и когато имам само силни болки в корема и кръста, без отявлени стягания и ми минава, което значи , че и това са контракции.

bobi 2 , здравей и успешна бременност.

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #246 -: Март 02, 2009, 19:22:18 pm »
Хехе още едно момченце ще чакаме  :bori_004: Лека бременност, Боби :)

« Отговор #247 -: Март 02, 2009, 20:20:41 pm »
Златулка, на прав път си - не са контракции това щом като смениш позата и ти минава. Обикновено са разни връзки, стави. Друг трик - проверете дали не сте със стегнато бельо или има някой ластик, който да минава през мястото, което ви боли.  :wink: Когато матката натежи и имате болезнени черва и газове, при обикновено втвърдяване на корема може да усетите болка ниско долу или високо в кръста - от напрежението на втвърдената матка върху червата и срамната кост е. Ако имате газове и сте в седнало положение и особено ако някой ластик минава долу под корема - пак може да имате болезнени стягания, обикновено като се легне минават и не са контракции или ако са, болката е от червата. За това се сещам сега.  :D За почти всички тези болежки съм питала и д-р Сигридов.  :oops: 
Патладжани, все пак и с контракциите без болка трябва да се внимава, аз имах едни периоди, когато бях с ритмични безболезнени контракции - на 10, на 7 минути. Тогава бях редовно на Гинипрал, защото въпреки, че са безболезнени, ако са силни и чести, пак може да доведат до скъсяване на шийката.

Сега вече съм с толкова много контракции постоянно, че им губя бройката, дори се будя нощем от някоя по-силна. А и ме боли къде ли не, сигурно ако ме заболи където не трябва хич и няма да разбера...  :?
  09.11.2007
*

Aubergine

« Отговор #248 -: Март 02, 2009, 20:49:35 pm »
Патладжани, все пак и с контракциите без болка трябва да се внимава, аз имах едни периоди, когато бях с ритмични безболезнени контракции - на 10, на 7 минути. Тогава бях редовно на Гинипрал, защото въпреки, че са безболезнени, ако са силни и чести, пак може да доведат до скъсяване на шийката.
O ама да, несъмнено! Но момичетата явно нямат такива, след като се чудят контракции ли са изобщо усещанията им. Защото ритмични безболезнени контракции , на равни интервали например,  няма как да не се отчетат като такива. Не можеш да ги сбъркаш.
А ти удръж фронта още малко :kiss:
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #249 -: Март 03, 2009, 12:09:58 pm »
Мерси за споделеното, милички. :bighug: Абе знам си аз, че просто човек и без да иска започва да опознава по-добре тялото си и да тълкува болежките му. Аз все пак пия 3х1 но шпа, но май няма нужда. Иначе още не мога да кажа, че ги усещам, но понякога така ми се струва :D Явно съм по-дебелокожа и ще си чакам ритниците след 2-3 седмици. :lol: Иначе утре съм на преглед да мерим пустата шийка и ако се наложи серклаж, очаквайте да ви залея с въпроси :D

*

Vanya1972

• **
  • 51
  • Моите три слънчица
« Отговор #250 -: Март 04, 2009, 09:23:45 am »
Здравейте мили момичета, скоро не съм се записвала в темата, но нека се отчетем и ние: Ходихме на 4G всички, три бебока са добре, почти еднакви като тегло 422, 457 и 475 гр. и най-важното 3 моми - какво ще ни прави тати, мале, мале - не знам  :D
За сега толкова от мен, скоро пак ще се включа.
« Отговор #251 -: Март 04, 2009, 09:27:16 am »
Vanya1972, честити многобройни розови гащи  :lol:
*
« Отговор #252 -: Март 04, 2009, 09:58:51 am »
Ееей, Ваня честити моми! Много хубава новина! Лека бременност до края, а пък таткото не го мисли - следващия път три момчета! :D Шегувам се :D
Хубав ден на всички!
*
« Отговор #253 -: Март 04, 2009, 10:02:19 am »
Ваня,честити ти момиченца :D

*

Aubergine

« Отговор #254 -: Март 04, 2009, 10:15:08 am »
Честито му женско царство на мъжа ти, Ваня :D Ще бъдете много щастливи!
Нали ти имаше връзка с Магичка, какво става с нея, не е писала от много време.

Аз имах интересна нощ, великолепно надрусване с Пре-пар и такова сърцебиене, че звезди видях. :rockon:
*
« Отговор #255 -: Март 04, 2009, 11:18:28 am »
Ваня,честити ти моми. :D
Момичета боли ме около пъпа в точка на какво се дължи това. :cloud:
Патладжанче, и аз имам сърцебиене от три четри дни. :(
*
« Отговор #256 -: Март 04, 2009, 11:23:45 am »
Здравейте момичета, много се радвам за новите розови попълнение и се надявам да има още много такива хубави новини! Микивл, за болките около пъпа и аз имах понякога такова усещане, което беше близко до придърпване, но отшумя. Просто си почивай повече, когато го усетиш, а за сърцебиенето-свиквай, сърцето ти трябв ада наваксва, сега работи за двама  :wink: Ще се нормализира с времето!
*
« Отговор #257 -: Март 04, 2009, 11:26:02 am »
Благодаря ти bo  :D
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #258 -: Март 04, 2009, 11:26:12 am »
Ваня, честити ти девойки. Ами какво ще прави таткото.. ще ви се радва и ще ви гледа като писани яйца :D
Бери,ти защо така, бе мила? Дано не ти се случва скоро пак.
Аз сутринта ходих да ми погледне док шийката и да ми вземе цервикален секрет. Шийката ми е добре и няма  да  се наложи серклаж, което много ме зарадва. Иначе докато ме преглеждаше ме попита дали съм имала преди раничка на шийката 8O Нещо ми била ектопична (каквото и да значи това), но каза, че може и да е от бременността. Това малко ме попритесни, но на фона на новината, че няма да ме шият, съм спокойна.

*
« Отговор #259 -: Март 04, 2009, 11:33:24 am »
Радвам се за добрите новини Златулка, не се притеснявай, почивай повече и дано всичко се размине, но дори и да се наложи да те позашият пак няма повод за притеснение! Докторите си знаят работата! Стискам ти палци всичко да е наред до края!