Здравейте отново, доктор Бърди!
Днес бяхме на детска консултация и установихме, че Ани е качила едва 20 гр от изписването от родилния дом. Като се прибрахме на обяд по съвет на педиатъра изцедих кърма, за да видя какво количество имам - за около половин час цедене с електрическа помпа успях да изцедя 60 мл, които й дадох. Препоръчаха ни в момента да се опитаме да продължим с кърменето като да й предлагам и двете гърди общо за максимум 20-25 мин. Ако продължава да гладува след това да преминем на цедене и даване с шише. Вариантът ако нямам и 50 мл кърма беше Фризовом заради многото газове. Само да ви припомня, че освен многото газове и по време на хранене много начесто пуска гърдата, извива се на дъга и нервничи. Повдигнахме под наклон матрачето на леглото, разредихме храненията на по 3 часа, много рядко търси след около 2 часа и тогава успяваме да издържим още половин час преди да се нахраним, опитвам се и по ваш съвет да изцеждам първите 10 мл, макар че си признавам, че не винаги успявам, сменям гърдите, за да съберем достатъчно количество, но ако я махна от гърдата по-рано пищи като не я успокоява нито биберон, нито гушкане, нито люлеене, което иначе много обича. Имам чувството, че тя просто не може да изсуче кърмата, независимо в каква поза сме застанали. От друга страна съм пробвала да изцедя след хранене - изцеждам максимум 20 мл. Вечер е иначе спокойна, тази нощ даже пропусна храненето в 3 часа и се събуди чак в 6 сутринта, а предната вечер вместо да се храни в 3 и в 6, се събуди в 4.40 часа, сука и се събуди чак в 8.30. Преди акаше на всяко хранене, сега по 2 пъти на ден, но ме притеснява това, че се случва да намеря преди хранене памперса сух - по 1-2 пъти на ден. Принципно проверявам да сменям памперса преди всяко хранене. Какво бихте ме посъветвали за да й помогна да суче по-добре, а и аз да направя за да имам повече кърма? И друго - възможно ли е кърмата ми да не е достатъчно хранителна?
И още един въпрос. От няколко дни ръчичките й са нацепени от горната страна на дланите, както горната част на стъпалата на крачетата. Ползваме душ-гел за къпана и мляко на Бюбхен и никъде другаде нямаме проблем. На какво може да се дължи това и как да се справим?
Благодаря Ви много за отзивчивостта!