0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #40 -: Февруари 15, 2010, 20:39:18 pm »
Момичета, ние днес купихме гардеробче, ще ни го доставят във вторник - суеверна, несуеверна толкова неща ми подариха като дрехи, че нямам къде да ги държа, затова се налага гардеробче. Кошарка не смея още, че ще ми е гадно да я гледам празна, ще купим по-натам. Но като дрешки приключих пазара - накупих 0-3 м. и 3-6 м. Купих и помпа за кърма на Томи Типи (спях се на тази марка след доста четене и консултиране с продавачи, 2 одеалца, пеленка и комплект за изписване.

Не искам да оставям какъвто и да е избор на свеки, а майка ми няма да е тук. А и се старая да включа мъжо в пазара - в крайна сметка искам и той да си каже мнението и той да хареса сам нещо.
За козметиката хич не мога и да се ориентирам - ще съм благодарна на мамите да споделят опит. Една приятелка много ми похвали Бочко, като лека козметика, на лекциите казват медицинската на Себамед, в магазина казват Бюбхен и съвсем се объркааах :( А много ме е страх от дерматит.

Понеже не знам доколко четете темите с обяви, ще го напиша и тук - мога да подаря лепенки Nirtoderm. На лични може да се уговорим.

А...те за какво са? Аз малко съм изостанала с това инфо :oops:
[/url][/url]
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #41 -: Февруари 15, 2010, 21:22:23 pm »
За козметиката хич не мога и да се ориентирам - ще съм благодарна на мамите да споделят опит. Една приятелка много ми похвали Бочко, като лека козметика, на лекциите казват медицинската на Себамед, в магазина казват Бюбхен и съвсем се объркааах :( А много ме е страх от дерматит.
Жаси, вероятно всяка майка ще ти даде различен съвет и препоръка за козметика. Според мен медицинската е най-добра но е възможно на някои деца да не понася, май бях чела в старите теми за такива случаи. Зависи от детето и кожата му.
Аз ползвам всичко на бюбхен и съм много доволна. Къпя ги с гела "от глава до пети", мажа или с олиото или с тоалетното мляко, крема за подсичане ползвах, съпуна за мен:)Много съм доволна и децата нямат никакъв проблем. Ползвах и олиото на Мустела, също много ми хареса. Бочко не съм ползвала но съм чувала добри отзиви.
И не се страхувай от нещо, което може никога да не се случи:) Не мисли отсега за дерматити, за обриви, за проблеми:) Всичко ще е наред.:)
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #42 -: Февруари 15, 2010, 21:51:25 pm »
cambozzola, честити сини гащи!

bony2 няма опасност да ме изненадат, защото всички съм уведомила, че в България правим погача на 40тия ден. .
  Аз обаче, след като написах съобщението, реших, че все пак ще се престраша и ще си взема нещо мъничко ей така за начало и отидох и купих комплект шишета. Мисля да добявам по малко всяка седица, че да не ми се стовари всичко наведнъж да взимам.

Боби

« Отговор #43 -: Февруари 15, 2010, 22:39:17 pm »
Не мисли отсега за дерматити, за обриви, за проблеми:) Всичко ще е наред.:)

Това май е най-правилното решение. Благодаря, че ме поотрезви, че наистина започнаха да ме гонят безмислени страхове :)
[/url][/url]
« Отговор #44 -: Февруари 16, 2010, 01:01:10 am »
Жаси,
за козметиката ще ти кажа какво ми препоръча нашата педиатърка, което ми се струва много разумно- без значение каква марка е да се вземе всичко от една марка в началото, та ако се изрине да не се чудиш от кое е.
Иначе ние сме с всичко на Чико и съм супер доволна- олио, крем против подсичане, крем за лице, за тяло, шампоан. Не са силно ароматизирани, а и са на съвсем прилични цени. Мисля, че ако не се установи алергия или чувствителна кожа, няма смисъл от медицинска, особено от такава от висок клас като Uriage  или   A-Derma, които са зверски скъпи.
Поздрави на всички и лека седмица!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #45 -: Февруари 16, 2010, 09:01:12 am »
cambozzola, честити ти сини гащи! Ти поне вече знаеш в какви цветове да пазаруваш :wink:
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

« Отговор #46 -: Февруари 16, 2010, 09:37:56 am »
cambozzola, честито ти синьо камбозолче!

Радвам се, че има толкова полезна информация в темата, а като цяло и във форума относно всичко, което е необходимо за децата в първите месеци след раждането им. Аз започнах да чета и относно захранването. Успявам дори и четейки, да си конспектирам някои неща. Все пак за повечето от нас ни предстои за пръв път "ангажимента бебче". В тази връзка благодаря на момичетата, които вече са станали мами и намират време и за нас.

Хубав слънчев ден на всички!
« Отговор #47 -: Февруари 16, 2010, 10:09:56 am »
Камбозола, честити сини ританки :D

Аз сега с поредния въпрос, който ме мъчи от рано :wink: . Понеже Бони, спомена за креватчето, споделете обзавеждате отделна детска стая (ако апартамента позволява) или креватчето е в спалнята?

Много се чудя над този въпрос, и не знам нито какво искам още, нито кое е по-правилно :oops:, няма да се обяснявам на дълго и широко защо, но основото е, че стаите ни са много малки и ако сложа кошарата в спаляната няма да има място да се обърнеш направо, а имам детска стая (двете стаи са преходни, разделени с гипскартон) и се чудя към какви мебели да се ориентирам  osi_10 и дали изобщо е редно бебето да е отделно.

Много ще се радвам на споделен опит от момичетата, които вече са майки :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #48 -: Февруари 16, 2010, 11:09:25 am »
Радост, колкото хора - толкова и мнения. Моят първите 3 седмици спа при нас и оттогава - в съседната стая. Така не се събуждаме при най-малкия шум, който той произвежда - като смучене на палец например.

« Отговор #49 -: Февруари 16, 2010, 11:18:06 am »
Мерси, момичета, за поздравленията :)

radosttinka, аз също съм мислила по въпроса по същата причина - ако сложа креватче в спалнята, ще трябва да прескачаме. И това, което измислих, засега, е следното: смятам да сложа леглото в детската стая и да спя при бебето първите 2-3 месеца, а после - с бебефон. Сестрата на мъжа ми има почти ново легълце, което ще ни даде, така че не смятам да купувам ново.

Разбира се, всичко си зависи от г-н Бебо и от това как се държи. В случай, че горепосочената схема не проработи, съм замислила да купим сгъваема кошарка (която ще ни служи и за пътуване, може би така или иначе ще си вземем) и да я поставим в спалнята за известно време. Те са по-малки, така че проблемът не би трябвало да е сериозен. Клаустрофобията ще я преживеем някак.

Поздрави!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #50 -: Февруари 16, 2010, 11:32:46 am »
Здравейте, момичета!
Радост, ние имахме същия проблем със размера на стаята, където спим. За щастие апартамента ни иначе е доста голям и имахме подходяща стая, която почти не използвахме и я преобзаведохме в "обща" стая /за нас и за бебето/. Купихме си просто по-тясно легло за нас в новата стая /това на което сега спим е огромно, а и поради всички гардероби и мебели в спалнята нямахме място за кошарка/, боядисахме и освежихме. Ние също иначе имаме детска стая, която е на една стена със спалнята, но аз лично не бих се "разделила" с бебчето особено в първите му месеци. Четох доста по темата. Някои казват, че е по-добре бебето от самото начало да е в отделна стая поради доста причини, една от които е че в противен случай после по-трудно се отделят, но въпреки това моето решение си остана първоначалното. Сигурна съм, че и вие ще намерите най-доброто решение за вас. Важното е ти да се чувстваш спокойна и добре докато се грижиш за малкото съкровище. Успех
Камбозола, честито сини памперси. Продължаваме да "посиняваме" темата :) Хайде, очакваме и повечко бъдещи тъщи вече :)
Жаси, аз също си мисля, че не трябва да го мислиш толкова предварително. Доста поразпитвах разни познати, които имат бебета и трябва да ти кажа, че чух коренно различни /противоречиви дори/ мнения за марките бебешка козметика. За това реших, че ще купя някаква, по интуиция едва ли не и ще действам на принципа "проба-грешка". Децата са също като нас- на едни им действа добре примерно един крем за лице, докато други се изриват от него. Всяка кожа е различна. Пожелавам ти да "улучиш" от първия път "вашата" козметика ;)     Честита нова придобивка! :)
Бони, на теб също ;) Много се радвам като прочета подобни постове. Мисля, че няма по-прекрасни покупки от тези, за бебчетата :)
Късмет и усмихнат ден на всички!

« Отговор #51 -: Февруари 16, 2010, 11:42:53 am »
Радост, колкото хора - толкова и мнения. Моят първите 3 седмици спа при нас и оттогава - в съседната стая. Така не се събуждаме при най-малкия шум, който той произвежда - като смучене на палец например.
Блу скай, ужасно си права, сигурно всичко си е индивидуално за всяко дете и за всяко семейство :)

За съжаление нашите стаи всичките са много тесни, апартамента е преустроен така, че от двустаен да стане тристаен, просто за да има детска стая (така го купихме и решихме, че един ден ще ни е от полза :wink:).
 Има време ще измисля какво да правя, но и на мен ми минават мисли като на Камбозола :wink:, ако почувствам, че с отделна стая не ми е удобно да взема една сгъваема кошара :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #52 -: Февруари 16, 2010, 11:54:52 am »
Здравейте, момичета! Лека бременност и щастливи срещи около термин!

Нашето юначе е в отделна стая от раждането. Първите два месеца аз спях при него, а сега си е сам. Дори не ползваме бебефон, тъй като се оказа, че има леко забавяне (може и само при нашия да е така) и аз чувам бебо преди бебефона да отрази звука. При нас е тесничко и отворена врата върши работа :)
*
« Отговор #53 -: Февруари 16, 2010, 12:04:33 pm »
И при нас е бая тесно, та се чудя къде ще се дяваме. Днес да се похваля, че си купих възглавница за бременни, но на нея пише за кърмене,а де...?
« Отговор #54 -: Февруари 16, 2010, 12:24:47 pm »
radosttinka,
Дали бебето ще спи с вас, до вас или в друга стая ще си решите сами, а и то ще си покаже. Момченцето на сестра ми е на АМ от самото начало и освен това е голям кротушко и съответно от раждането си е в собствена стая и така са си супер. Моят момък е ревльо, освен това го и кърмя на поискване, а първите 3 месеца това се случваше по три- четири пъти на нощ на 2-3 часа интервали и ми е по-удобно да е при мен, дори спим в едно легло, а тати в другата стая, за да се наспива и да не става по 100 пъти на нощ. На мен така ми и харесва- от самото начало си сложих кошарката в спалнята. А относно това дали дървено легло или кошарка - вече сме обсъждали предимствата и недостатъците на едното и другото- което на теб ти е най-удобно- това е най-добре.
cambozzola, добре дошла в отбора на свекървите!
Лек ден и спокоен, момичета!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
« Отговор #55 -: Февруари 16, 2010, 12:41:39 pm »
cambozzola,честито ви сини гащи :)
« Отговор #56 -: Февруари 16, 2010, 13:15:21 pm »
Здравейте момичета, тези дни много ме мързи и само ви четях :oops:
cambozzola, честити сини ританки :D. Таткото сигурно е на седмото небе :D
И аз да си призная още нищо не съм купувала за бебчо,но мисля като науча дали ще е  :bori_007: или :bori_005: да започна по малко. Хареса ми този съвет че е нужно време за отмирисване на новото легълце, така че ще го взема поне месец по-рано. Нашата спалня е доста широка и ще има място за кошарата... и ако живот и здраве го кърмя да ми е по-удобно, така че за сега детската стая остава още гостна.
shanoar да пишеш дали си доволна от възглавницата.
Радвам се че всички момичета имат добри резултати от прегледите и всичко с бебчетата е наред.Аз ще докладвам след 1 седмица.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #57 -: Февруари 16, 2010, 15:26:30 pm »
Радост и в нас децата са си в отделна стая в която има и легло за мен. Почти целогодишно съм сама и спланята е огромна. Съвсем спокойно биха се събрали и 5 бебета до мен но аз бях решила, че искам да са си в тяхна стая, да заспиват сами и да имам поне едно квадратче место където да оставам сама:) Сега понякога като заспят си лягам в спланята, гледам тв (или тв ме гледа)а после се местя при тях. Тъй като се будят по различно време през ноща ми е по-удобно да спя в тяхната стая но след време смятам да се изнеса тихо:) А и не исках когато съпруга ми си дойде ваканция да ни будят и двамата. По скоро да се сменяме. Но като го знам колко е разсеян най-много да нахрани 2 пъти Дани а Алекс да остане гладен:)
Истината е, че всеки сам преценява според местото, желанията и усещанията си. За мен в отглеждането на децата правила няма. Правилата си ги създаваме ние (да де разбрахте ме:)според това как ни е комфортно. Имаме и бебефон и когато съм в хола или спалнята ги подслушвам. А е ревнал някой съм на нисък старт преди да е събудил другите двама:)
Поздрави и лека бременност момичета:)
*
« Отговор #58 -: Февруари 16, 2010, 15:53:18 pm »
шаноар, по-скоро е за кърмачки възглавницата, защото слагаш бебето на нея, когато го кърмиш. Но понеже е голяма и удобна може да се използва и за много други неща. Нали нещо такова имаш предвид?

Момичета, един съвет - ако не сте в голямо жилище или къща, няма смисъл от бебефон. Уверявам ви, че много добре се чува, когато бебето плаче.
При Лиса има смисъл бебефонът.  :D
« Последна редакция: Февруари 16, 2010, 15:56:39 pm от blue_sky »

« Отговор #59 -: Февруари 16, 2010, 16:03:38 pm »
Моничета кокичета от кой месец е необходимо някаква подготовка на гърдите за по безпроблемно кърмене в последтвие ?С какво е хубаво да се мажат и с какво да се масажират?Колкото до въпросът на Радостинка не мисля че бих могла да оставя бебка сама в друга стая - искам да е до мен поне в началото ,а после сама ще си покаже-поне така мисля сега (после незнам).Целувки и успешни оставащи месеци на всички ... :wink: