0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #80 -: Април 23, 2010, 16:51:11 pm »
Може ли някой да ми каже кам колко часа сутринта почват стимулациите ? Благодаря предварително!
8.00 започват работа
« Отговор #81 -: Април 23, 2010, 17:45:50 pm »
8.00 започва да работи лабораторията за вземане на кръв. Инжекциите се правят от 13 до към 15 ч., а след това има втори тур за тези, които не могат на обяд. Той е от 17 часа. Аз поне това зная и така беше като бях там. Инжекцията се слага след прегледа на доктора и той определя какво и колко през ден.
« Отговор #82 -: Април 23, 2010, 20:06:04 pm »
Добро утро, момичета. Да попитам и вас. Как да изчисля в коя г.с. съм. От кога почва броенето при ин витро - от първия ден на последния цикъл (14 март) или от деня на трансфера (28 март). Много ще съм ви благодарна за помощта.

http://www.mamaibebe.com/calc.php

ето тук има калкулатор за изчисление. Оказа се точен при мен.

« Отговор #83 -: Април 24, 2010, 10:28:12 am »
Благодаря никита за отговора

Добро утро, момичета. Да попитам и вас. Как да изчисля в коя г.с. съм. От кога почва броенето при ин витро - от първия ден на последния цикъл (14 март) или от деня на трансфера (28 март). Много ще съм ви благодарна за помощта.

Значи изчисляването става по следния начин. Когато бях бременна д-р Сигридов ми го изчисли така. Трансферът ми беше на 3 ден на 20 септември минус 3 дни и минус 14 дена и от получената дата започва6 да броиш първа седмица на бременността
« Отговор #84 -: Април 24, 2010, 11:01:23 am »
момичета искам да попитам нещо. Мога ли да пия естрофем, които е в срок на годност до 2012, но опаковката е отворена преди около 4 - 5  месеца. Съхранявала съм го в чекмедже. Благодаря  ви :D
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #85 -: Април 24, 2010, 15:43:05 pm »
 radostta , аз  дори не съм се замисляла ,дали това може да е проблем.
Имах останала опаковка  от единия опит и си я ползвах  при следващия,защото беше в срок на годност.Но пък  никога никого не съм питала  проблем ли е. :?

Аз  вече имам резултатите от имунологията и спермограмата ,направени в клиниката.
-За спермограмата  -няма изненади  -традиционно сме с  влошена морфология /6%/  , този   път имаме лоша  подвижност  -астенотератозооспермия .Хубавото е ,че СДИ е в норми.
-Имунолгията  -НК клетки в норма 9%,но  Т субпопулациите  занижени  и препоръчана терапия   -омега 3  и витамини .

Въпроса ми е  трябва ли да изчаквам преглед при д-р Персенска ,за да коментираме  терапията или да я започвам сега/ това ми препоръчахаа по телефона имунолозите /.Считам ,че щом ми я назначават ,значи трябва да я  започвам ,но незнам реда в Клиниката ,та за това питам?

Да изкажа възхищение от жената ,с която разговарях по телефона за резултатите -любезна ,даде ми много изчерпателни и подробни обяснения  на въпросите  ,включително питанията ми по проблема за генитален херпес ,хашимотото и кое, как , от какво би се повлияло .
« Последна редакция: Април 24, 2010, 15:48:21 pm от nimika »

« Отговор #86 -: Април 24, 2010, 17:05:59 pm »
Здравеите мили дами.Да се запиша и аз в новата тема.Пожелавам успех и късмет на всички :wink:
Да забия едно ?  Колко време след даването на материала става готова спермограмата(разширена е и ще я правим в клиниката в понеделник)Предварително благодаря
« Отговор #87 -: Април 24, 2010, 17:09:36 pm »
Здравеите мили дами.Да се запиша и аз в новата тема.Пожелавам успех и късмет на всички :wink:
Да забия едно ?  Колко време след даването на материала става готова спермограмата(разширена е и ще я правим в клиниката в понеделник)Предварително благодаря
И ние.  :P Присъединявам се към въпроса

*
« Отговор #88 -: Април 24, 2010, 17:29:09 pm »

Въпроса ми е  трябва ли да изчаквам преглед при д-р Персенска ,за да коментираме  терапията или да я започвам сега/ това ми препоръчахаа по телефона имунолозите /.Считам ,че щом ми я назначават ,значи трябва да я  започвам ,но незнам реда в Клиниката ,та за това питам?

Не чакай преглед, а започвай каквото са ти предписали.
« Отговор #89 -: Април 24, 2010, 18:07:38 pm »
И ние.  :P Присъединявам се към въпроса
Мисля че ако материала се даде сутринта до вечерта ще имате резултатите.Последният път ние я правихме след обяд и резултата беше готов на следващият ден сутринта.
Информацията ми е от  преди няколко месеца може да има промени
« Отговор #90 -: Април 24, 2010, 19:25:36 pm »
Валерия,благодаря ти за бързият отговор  :wink:
Ние сме към 14.30 в понеделник ,което предполага че ще е готова следващият ден.Това малко ми обърква плановете.Аз съм на преглед в сряда следобед и се питам дали мога да я взема в сряда преди прегледа,или да ги помоля да я приложат към файла ми???
Или да чакам до вторник да я взема.Нещо не ми се стои в София 3 дена.
« Отговор #91 -: Април 24, 2010, 19:49:57 pm »
Валерия,и аз ти благодаря.
Като чета поста на dianche за мен възниква въпроса как се получават резултатите, освен на място. В КИРМ всеки пациент е с ID и си получава изследванията на ел.поща. И тук ли се процедира така?

« Отговор #92 -: Април 24, 2010, 20:23:41 pm »
Здравейте, момичета!Предстоят ми имунологични изследвания в клиниката и ме интересува след колоко време стават готови резултатите.Благодаря ви предварително! :P
« Отговор #93 -: Април 24, 2010, 20:29:36 pm »
Доколкото съм запозната резултатите от изследванията влизат във файла на пациента и след това при преглед се коментират.Аз ,понеже искам да си имам и копие от изследванията и за мен,ходя при секретарките,които ми правят копие.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #94 -: Април 24, 2010, 20:35:35 pm »
Здравейте, момичета!Предстоят ми имунологични изследвания в клиниката и ме интересува след колоко време стават готови резултатите.Благодаря ви предварително! :P
за 5-7 дни
*

isho75

• 533
  • Вярвай в чудеса
« Отговор #95 -: Април 25, 2010, 10:00:26 am »
Момичета,някоя от вас знаели как стои въпроса с второто одобрение.Като си взема заповедтта,оставям я в клиниката при Силвия и пак чакам да ми се обадят.Така беше първия път.Искам да знам при втория да ли е съща процедурата?Благодаря предварително.
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
*
« Отговор #96 -: Април 25, 2010, 10:44:14 am »
isho75, вече не е така. Оставяш си заповедта, и си записваш час за преглед без значение от деня от МЦ. На този преглед лекарят ще реши кога ще можеш да започнеш, дали има нужда от някакви допълнителни изследвания и т.н. На мен така ми го обясни Силвия след като и занесох заповедта преди няколко седмици.
*

bori_qna

• *
  • 18
  • Всичко има смисъл
« Отговор #97 -: Април 25, 2010, 11:11:19 am »
Здравейте, да се включа и аз, скоро и на мен ще ми се обадят от фонда и е трябва да си нося и аз заповдта.
Въпросът ми е, знаете ли за след колко време дават час за преглед след занесена заповед от фонда?
« Отговор #98 -: Април 25, 2010, 12:03:11 pm »
Mira_Mimi, благодаря за бързия отговор!
Здравейте, да се включа и аз, скоро и на мен ще ми се обадят от фонда и е трябва да си нося и аз заповдта.
Въпросът ми е, знаете ли за след колко време дават час за преглед след занесена заповед от фонда?

След като си занесеш готовата заповед при Силвия си записваш час за средата на месечния ти цикъл.
*
« Отговор #99 -: Април 25, 2010, 12:08:46 pm »
mira-mimi и maya  maya-the-bee благодаря за отговорите ,аз ходих вчера и почнах вече с гонала , а след 5 -те инжекции с гонал какво следва ?